Resim-Fotoğraf

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
Resim-Fotoğraf
Resim ve fotoğraf farklı kelimelerdir ve manaları da farklıdır. Lütfen fotoğraflara resim demekten vazgeçin. Uyarmaktan bıktım ama hâlâ resim diyenler var.

Resim: Elle bir düzlem üzerine çizilen görüntü. ( Mesela Mona Lisa bir resimdir.)
Fotoğraf: Kamera vb bir cihaz ile elde edilen görüntü. ( Telefonla resim çekilmez, fotoğraf çekilir.)

---------- Eklendi @ 18:22:55 ---------- Yazıldı @ 18:22:27 ----------

oh be, konuyu açtım mutlu oldum :D

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Tam anlayamadım Furkan
Resime mi Fotoğraf demiyecektik yoksa Fotoğrafa mı Resim :ehe

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
SHS

SHS

Üye
isteyen istediğini der:D

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
Resim ve fotoğraf farklı kelimelerdir ve manaları da farklıdır. Lütfen fotoğraflara resim demekten vazgeçin. Uyarmaktan bıktım ama hâlâ resim diyenler var.

Resim: Elle bir düzlem üzerine çizilen görüntü. ( Mesela Mona Lisa bir resimdir.)
Fotoğraf: Kamera vb bir cihaz ile elde edilen görüntü. ( Telefonla resim çekilmez, fotoğraf çekilir.)

---------- Eklendi @ 18:22:55 ---------- Yazıldı @ 18:22:27 ----------

oh be, konuyu açtım mutlu oldum :D

Çok haklısın :oke:

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Benim resim ve fotoğraf arşivim var. Bu arşive resimlerim'i diyeyim fotoğraflarım'mı hiç kararlaştırmadım :kop2:

SHS

SHS

Üye
tamam haklısın ama insanların alışkanlıklarını değiştirmek zor, herkes aklına ilk ne gelirse onu kullanıyor, bi de resim genel bi sözcük oldu:D

klongs

klongs

Üye
banada edebiyat yazılısında cümle veriyordu yazım hatasınımı bulun diyordu ben bulamamıştım cevap resim yerine fotoğraf yazarak tekrar cümleyi yazmakmış o gün çok koymuştu o resim-fotoğraf ikilemi

• Beğen
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
    Konu Sahibi
banada edebiyat yazılısında cümle veriyordu yazım hatasınımı bulun diyordu ben bulamamıştım cevap resim yerine fotoğraf yazarak tekrar cümleyi yazmakmış o gün çok koymuştu o resim-fotoğraf ikilemi

büyüyünce unutursun diyecem de unutmamışsın :ehe

klongs

klongs

Üye
o günden sonra hiç karıştırmadım saten :D

yeauw

yeauw

Üye
karşıdaki anlyosa sorun yok Xd

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
evet haklısın ve bende onlardan biriyim maalesef.

Türe

Türe

Üye
Tamam Furkan'im sakin ol :ehe bak o sinirli halinin RESMİNİ ceker koyarim buraya ona gore :d: :islik

• Beğen
tempestshine

tempestshine

Üye
asla karıştırmam :cool

:ehe

Emrgncy

Emrgncy

Üye

öyle bir şey olamaz. Türkçe'yi doğru kullanın!

Tamamiyle katılıyorum Furkan. Güzel türkçemizi doğru kullanmaya dikkat etmeliyiz. Bırakın yanlış kullanılan türkçe kelimeyi, bazen arkadaşlar öyle yorumlar yazıyor ki inan hiç birşey anlamıyorum.
Acele yazacağız diye ya kelimeyi yanlış yazıyor, yada kelimeyi buduyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Tamamiyle katılıyorum Furkan. Güzel türkçemizi doğru kullanmaya dikkat etmeliyiz. Bırakın yanlış kullanılan türkçe kelimeyi, bazen arkadaşlar öyle yorumlar yazıyor ki inan hiç birşey anlamıyorum.
Acele yazacağız diye ya kelimeyi yanlış yazıyor, yada kelimeyi buduyor.
Aynn ktılıyorm rfikim... :ehe

u_cosar

u_cosar

Üye
Haklısın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt