Fransa artık Türkiye'ye karşı değil!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Fransa artık Türkiye'ye karşı değil!
[h=4]Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Francois Hollande oldu. Sosyalist isim, Sarkozy'nin aksine Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkmıyor.[/h]Fransa'da, cumhurbaşkanlığı seçimini Sosyalist aday Francois Hollande kazandı.
Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı.
Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir (17 yıl) Elysee Sarayı seçimini kazanamıyordu. 57 yaşındaki Hollande, siyasi kariyerine Mitterrand'ın danışmanı olarak başlamıştı.
Nikolas Sarkozy'yi koltuğundan eden Holland, Avrupa Birliği üyeliği konusunda Türkiye'ye daha sıcak yaklaşıyor.
Ermeni soykırım iddialarına en az Sarkozy kadar destek veren Hollande’ın zaferine ilişkin Türkiye’den ilk yorum Başbakan Erdoğan’dan geldi.
"HERHALDE TATİL YAPACAK"
Erdoğan, ''Beklenen bir neticeydi. Bu saatten sonra Sayın Sarkozy herhalde, kendisinin de verdiği söz siyasete devam etmemekti, herhalde artık tatil yapacak'' dedi.

Erdoğan, Slovenya'ya hareketinden önce gazetecilerin soruları üzerine, Fransa'daki yeni dönemin, Türkiye-Fransa ilişkilerinde çok daha farklı olması gerektiğini ifade ederek, ''Barışa yönelik, dayanışmaya yönelik, paylaşıma yönelik bir dönemin duyarlılığı içinde olması lazım yoksa seçim meydanlarındaki popülist mesajlar, eğer bu yönetimin de uygulamalarına yansıyacak olursa tabii bu Türkiye-Fransa ilişkilerini olumsuz istikamette etkiler. Temennim odur ki bu, sadece meydanlarda söylenmiş sözler olarak kalır'' değerlendirmesini yaptı.

HOLLANDE: BİZ BAŞARACAĞIZ
Fransa'nın yeni lideri Hollande, oy kullandığı Tulle kasabasında seçmenlerine hitap etti.

Mali krize karşı sert tasarruf paketlerine yönelik tepkisini bir kez daha dile getiren Hollande, ''Avrupalılar Fransa'yı yakından izliyor, kemer sıkma politikaları bizim kaçınılmaz yazgımız değil'' dedi.
Avrupa ülkelerinin seçim sonuçlarından endişe duymak yerine rahatlamaları gerektiğini ifade eden Hollande, ''Fransızlar değişimden yana tercih yaptı. İnsanlara yeniden umut vermekten gurur duyuyorum. Biz başaracağız'' dedi.
Hollande, seçim kampanyası sırasında, Euro Bölgesi ülkelerinin bütçe disiplinini güçlendirmeleri için hazırlanan hükümetlerarası sözleşmeyi tekrar tartışmaya açma taahhüdünde bulunmuş, bu öneri başta Almanya olmak üzere birçok AB ülkesinin sert tepkisine yol açmıştı.

SARKOZY'DEN VEDA SİNYALİ
Öte yandan seçim yenilgisinin ardından seçmenleri önünde duygulu bir konuşma yapan Sarkozy, ''gelecekte başka uğraş içinde olabileceğini'' ifade etti.

Üstü kapalı siyaseti bırakacağı mesajını veren Sarkozy, ''Benim için başka bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde, ortak fikirlerimiz ve inançlarımızı savunma konusunda bana güvenebilirsiniz ancak, pozisyonum eskisi gibi olmayacak''dedi.
Sarkozy, ''35 yıllık siyasi kariyerim boyunca 10 yıl hükümette bakan olarak son olarak beş yıl da cumhurbaşkanı olarak hizmet ettim, bundan sonra benim hizmetlerim farklı şekilde olacak'' diye konuştu.
Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamalarda, açık bir şekilde seçimi kaybederse siyaseti bırakacağını söylemişti. NTVMSNBC
 


Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Bu adam söylenenler gibi çıkmasa iyi :hmmm
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Gelecek seçimlere kadar Türkiye dostu olur, seçim yaklaşınca buda Ermeni olur.
Otu çek köküne bak...
 
  • Beğen
Tepkiler: Eykul
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Gelecek seçimlere kadar Türkiye dostu olur, seçim yaklaşınca buda Ermeni olur.
Otu çek köküne bak...

Avrıupada döneklik kültürlerinde var galiba :hmmm Dönek olmasan avrupalı olamazsın.
 
Eykul

Eykul

Üye
Tabi Avrupa üyeligine karsi cikmiyor... önce ermeni soykirimini taniyin sonra gelin hosgeldiniz AB ne derler...
 
  • Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
378
Emrgncy
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
395
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
367
Haydar
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
358
Astrosman
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
326
Haydar


Üst Alt