Lumia 610 hoşuma gitti.![]()
lumia610 geçen hafta ilk olarak filipinlerde satışa sunuldu. Bu cihazın özelligi wp tango lu ilk telefon olması yani wp tango güncelleme olarak yayınlanmadan bu cihazla piyasaya çıkmış bulunuyor. Lumia serisinin avea nın kampanyasıyla satışa sunulacagı konuşulan iddialar arasında ama kesin bir tarih yok. Tabi nokia sürprizleri sever iddialardan önce de satışa sunulabilir. Fiyatı uygun bir cihaz büyük ihtimalle Türkiye fiyatı 500tl civarında olucaktır.
Nokia orta segment Symbian telefonların satışına etkisi olmasın diye 610'u Türkiye'ye getirmeyecek yazmışlar ekşi sözlük'te.Bir bilginiz var mı bu konuda ?
üzülerek belirtmek istiyorum ki lumia bu gün itibariyle lumia serisinin Türkiye ye gelişinde erteleme ihtimali ortaya çıktı. Resmi olarak nokia Türkiye açıklamasa da Lumia serisinin geliş tarihi haziranın son haftasına kalabilir. Ve ayrıca satışa lumia800 ile başlanıp ilerleyen günlerde 610-710 ve lumia900 listeye eklenicek. Kesin bir bilgi degil ama olasılıgı yüksek oldugunu belirteyim.
nokia lumia serisini Turkiye ye ne kadar erken sokarsa okadar kazancli cikacaktir bu isten. Bizim ulkemizde bir laf vardir, ATI ALAN USKUDARI GECTI. simdi ulkemizde genc ve tuketici nufus cok fazla , bu genc nufus son iki senedir nokia ya ya karsi bir antipati beslemeye basladi ve yavas, yavas diger firmalarin cihazlari onlar icin daha iyi ve daha gelismis gorunmeye basladi. Gerek samsung , gerek htc firmalari amiral gemilerini tanittilar ve piyasaya surduler (gs3 buyuk ihtimal haziran ayinin basinda Turkiyede olur) Simdi boyle bir ortamda bizim insanimizin on yargisini kirmak zaten zor bir olayken nokianin bu lumia serisini geciktirmesi bana gore nokia yi zarara sokar. Lumia 610 u ele alalim ; bir iki hafta icinde soksalar ulkeye fiyatta sizin dediginiz gibi 500 tl. olsa ulkemizdeki genc nufusun android sevdasi bir anda kesilir. ornek vermek gerekirse:
A: kanka yeni telefon aldim
b: hayirli olsun ne aldin
a: nokia lumia 610
b: nokia ya para verilirmi lannnnn
a: oglum senin elindeki 1000 tl. lik androidden daha iyi calisiyor
b: he canim he
a: al bak oglum gram kasma yok
alir bakar cihaza
b: valla guzel cihazmis haci, simdi sen buna en az 1000 tl. vermissindir
a: yok be oglum 500 gayme verdim
b: layyynnnnnnnnnnnnnn
yazimin basinda soyledigim gibi ATI ALAN USKUDARI GECMEDEN nokia nin Turkiye pazarina girmesi sart, ne kadar gec kalirsa okadar kotu olacak. Tabi benim umurumda degil nokianin gec gelmesi , Giderim dogubanka alirim istedigim Lumia yi![]()

eminim ki bu cihazların Türkiye ye girmesini nokia dan daha çok isteyen yoktur. Fakat şöyle bir durum var. Wp7.5 tango yeni tamamlandı ve cihazlara yüklenmeye başladı. Tabi bu yüklemelerden sonra bir de test aşaması var. Türkçe dil destegi testleri bittiginde cihaz ülkemize gelicektir. Fiyat konusu çok net olmasa da 260$ yurtdışı fiyatını baz alırsak 500-550tl aralıgına geliyor fiyatı.
adamlari arayip soruyosun niye boyle oldu diye; topu hemen operatorlere atiyorlar, operatoru ariyosun oda nokia ya geri sutluyor
bu boyle devam ediyor bir ay filan. Benim tahminim Turkiyede lumia serisi stabil Turce destekli olarak cikmasi Eylul ayini bulur!test aşaması sizi endişelendirmesin. Zaten şu anda Türkçeleştirilmiş wp tango custom romlar mevcut ve stabilliginden hiçbir şey kaybetmemiş.
---------- Eklendi @ 13:37:37 ---------- Yazıldı @ 13:34:02 ----------
ayrıca wp mango minimum 512mb ram destegi isterken wp tango da bu deger 256mb a düşürülmüş. 256mb ram e göre optimize edilen bir yazılımın 512mb ram ile nasıl bir performans verecegini az çok hepiniz tahmin edersiniz.