Hafıza Kartıyla Sistem Hızı İlişkisi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
Hafıza Kartıyla Sistem Hızı İlişkisi...
Kardeşimde android telefon var. Ve kardeşim başka bir program ararken bir konuya denk geldi.konu şuydu "iphoneun akışkan ve takılmadan nasıl çalıştığını anlamıyordum. Meğer en büyük etki hafıza kartındanmış." adamın açıkladığına göre bizim hafıza kartları yani standartlar 32 kb sistemiymiş. Bilgisayardan hafıza kartını biçimlendir deyince fat32 li seçenekler çıkuyormuş. Ordan 64 kb ı seçiyormuşuz. Hız 2 katına çıkıyormuş ve hafıza boyutu çok az oranla düşüyormuş. Tabi muşla mışla gitmez bu işler. Doğrumudur, deneyen varmıdır? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim . Şimdiden teşekkürler.

derman00

Üye
Denemek lazım ilk defa sizden duydum.Gerçi bilgisayarda da benzer mantık var.Hdd leri biçimlendirirken varsayılan ayırma boyutunu artırısak veya azaltırsak
1.HDD hızlı çalışıyo ama veri kaybına uğrama olasılığı artıyor
2.HDD yavaş çalışır ama veri kaybı azalır
Tabiiki bu yöntemler bilgisayarda böyle telefonlarda nasıl bir durum oluşur öğrenmek lazım

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
bilgisayarda olduğunu biliyordum. Ama hafıza kartına yapmakla ilgili hiçbişey gelmedi aklıma. Bunu düşündükten sonra " neden olmasın?" dedim.

derman00

Üye
Bencede işe yarıyorsa çok iyi olur en azından menüde programlar arasında dolaşırken takılma olmaz

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
zaten en büyük sorun oralarda var.

---------- Eklendi @ 16:53:49 ---------- Yazıldı @ 16:12:50 ----------

deneyen olursa lütfen bizi bilgilendirsin..

TheMadness

TheMadness

Üye
Sistem hızına etkisi yok maalesef, romu ve udayı biçimlendiremiyoruz, programlar hızlı çalışır.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
videolar ve programların hızlı çalışması için bunu yaparım. Videolar yükleniyor diyerek dura dura çalışıyor. Bunu hızlandırırmı?

kuralsiz9

Üye
videolar ve programların hızlı çalışması için bunu yaparım. Videolar yükleniyor diyerek dura dura çalışıyor. Bunu hızlandırırmı?

valla bende menü geçişleri hızlandı.video da gayet iyi yükleniyor diye bişey görmedim direk izliyorum. Oyunlar da da gayet iyi bu arada class 10 kullanıyorum 8 gb 25 tl ye almıştım

PriZm

PriZm

Üye
ben hafıza kartını daha önce bir çok ayırma boyutuyla biçimlendirmiştim.bir fark olmadı.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
valla bende menü geçişleri hızlandı.video da gayet iyi yükleniyor diye bişey görmedim direk izliyorum. Oyunlar da da gayet iyi bu arada class 10 kullanıyorum 8 gb 25 tl ye almıştım

işlemi benim dediğim gibi yapıncamı hızlandı?
Dipnot: kardeş ben 40 tlye 8gb class2 aldım. Sen 25 e nerden 8 gb class 10 aldın???? :D

arslanla

arslanla

Üye
internetten almıştır...

PriZm

PriZm

Üye
Dipnot: kardeş ben 40 tlye 8gb class2 aldım. Sen 25 e nerden 8 gb class 10 aldın???? :D
kazık yemişsin be kardeş :D

ben class 6 16 gb team 'ı hepsiburadadan 50 tl ye almıştım.

---------- Eklendi @ 19:52:25 ---------- Yazıldı @ 19:51:00 ----------

fiyat baya bi değişmiş bende kazık yemiş oluyorum bu durumda :D

kuralsiz9

Üye

Yok geldi taktım tele kullandım zaten fat32 miş sonradan Baktım :D hepsi buradada kampanya vardı hala da var markası team isteyen alabilir denendi tarafımdan sorunsuz :oke:

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

arkadaşların dediği gibi üzülerek kandırmışlar diyecem ben 8gb class10 kartı 29 tl ye aldım.

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];4647787' Alıntı:

arkadaşların dediği gibi üzülerek kandırmışlar diyecem ben 8gb class10 kartı 29 tl ye aldım.

ya olamaz böyle bişey . İnanamıyorum ya. Diğer yerlerede baktım , fiyatlar böyle değil yaw. Bileydim çoktan almıştım şimdiye kadar

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
kocaelide oturuyorum. İzmitteki mağazalara falan sordum. 8gb class 10 55-60 tl diyorlar..

sanalben

sanalben

Üye
16 gb class10 u 30 tl ye aldım trabzonda 32gb da 50 tlydi

cukuleaks

Üye
    Konu Sahibi
yuh ya bu kadar olmaz.

sanalben

sanalben

Üye
markasıda samsung fena bi marka değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...