Esnaf Açlıktan Ölüyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Esnaf Açlıktan Ölüyor
Ağrı ve Doğubayazıt'taki esnaftan herzaman duymaya alıştığım bir sözdür.

Ama nedense altlarındaki dudak uçuklatan pahalı BMV X6'ları, yeri geldiğinde Ferrarileri, Megane'ları hiç eksik olmuyor!

- 20 TL'lik ayakkayıbı 55 TL diyerek satan,
- Dükkanın camına KAPATIYORUZ yazıp, dükkanı kapatmayıp tüm mallarını satan,
- 5 trilyonluk babadan kalan mirasım var diyen,
- Özellikle özel halk minibüslerinin öğrencileri kapmak için birbirleriyle mücadeleleri ve tüm öğrencileri ayakta taşıyan,
- En pahalı ve işlek caddede dükkanı bulunan,
- Ayrıca tarla veya arazisi bulunan

Esnafın;

- Kendisine elbise almaması,
- Ailesine de bakmaması,
- Vergisini de kaçırması,
- Kesinlikle kaçakçılıkta parmağının olması,
- Evi tek katlı çatısız toprak ev,
- Kaçak eletrik kullanması,
- Yeşil kart kullanması,
- Lokantalar katı yağ kullanıyor deyip evden getirdiği bayat yemeği yemesi

Ne kadar trajik bir durum öyle değil mi?

• Beğen
Tepkiler: 'Davut, KARİZMATİX, minoo ve 2 diğerleri

viktoreznov

viktoreznov

Üye
evet. gerçekten de dğoru söylüyorlar. fakirler!... çünkü insanlıktan nasiplerini almamışlardır.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ne zaman halimize şükrettik ki! Çok güzel irdelemişsin eline sağlık kardeşim.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Günü gün ederek yaşamaktan,
Kendimize kalmadı saygımız,
Nedeni bilinmese de bir türlü,
Doymadı gözümüz ve karnımız.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869, viktoreznov ve El~PisToLeRo
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Furkan biz onlara tüccar diyoruz
Yani sözkonusu para olunca Babasını bile tanımayan, Anasını boyayıp Babasına satan. Defolu malın ayıbını gizleyip müşteriye kakalamaya çalışan.
Amma Esnaf müşterinin halinden anlayan, hertürlü konuda yardımcı olan, satışında hile yapmayan kişidir.
Herkes tüccar olur ama herkes Esnaf olamaz.
Atalarımızda esnaf, sabah siftahını yapınca, gelen diğer müşterisini siftah yapmayan diğer esnafa gönderirmiş.
Yani şimdi bir müşteri için birbirini yiyen, Kampanya kampanya müşteri kandıran kişiler sadece Tüccar dır.
Umarım esnafla Tüccar arasındaki farkı anlatabilmişimdir.
Ben de ticaretle uğraşıyorum ama tam manasıyla esnaf olduğumu söyleyemem

---------- Eklendi @ 20:18:35 ---------- Yazıldı @ 20:17:41 ----------

Günü gün ederek yaşamaktan,
Kendimize kalmadı saygımız,
Nedeni bilinmese de bir türlü,
Doymadı gözümüz ve karnımız.

:spr

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869 ve OttomaN TigeR
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Etik sosyalite eksik yaşam klasik halde çok monoton ve itik,nesillerin umudu bitik, bu ülkede hayat koşulları kritik, çalışıp didinirim ama cebim delik, hep aksilik üzerine muhabbet ettik, tv'lerde beyin dikdik, her söyleneni yedik, ikibinlerde ortaçağa girdik, dedelerimizin attığı pand.k ikiyüz sene sonu sonra dimdik, popomuza dayalı tetik, peşimizi bırakamadı, çünkü dandik ilerledik, hep sektik.

:disko:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sizlere çok acı bir gerçeği açıklamaktan utanç duyuyorum. Ama açıklamam gerekiyor.

Ağrı Doğubayazıt arasındaki çift ana yol yapım ihalesini, kuzenimin kocası ve babasının şirketi, NesCe (Nesim Çelik) İnşaat kazanmıştı. Yollar 1 yılda ancak yapılabildi ve şuan hepsi çukurla dolu. Ayrıca yol çok dengesiz, araç hoplayarak ilerliyor.

Peki bu şirketin sahibi Nesim Çelik, dayıma ne demiş biliyor musunuz?

İşte acı gerçek!!!

"Eğer biz bu ihaleden de çalarak birkaç milyarı cebimize atamazsak, biz nasıl ekmek yiyeceğiz? Karnımız aç!"

Allah belasını versin böyle türeyenlerin! :kotu:

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Konuyu okuyunca aklıma hemen Çankırı esnafı geldi milliyetçi bi nüfus oldugu için pkk olayları baslayınca 20 sene önce falan halk kürtleri istemezmis sehirde.
Döven dövermis kovalayan kovalarmıs yapamayanlar da mallarını pahalıya satarlarmıs onalara.Ev sahipleri ev vermezmis verenler kazık fiyata verirmis :D

Bazı insanlara da müstahak yani ama terazide haksızlıga karsıyız..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Burada bir acı gerçeği daha kendi yaşadığım olayla kısaca anlatayım:

Ağrının o kara kışında, kar yarım metreyi geçmiş ve yağmaya devam ederken, araçların bile gidemediği yollarda yaya tam 10 km yürüyerek teker teker kiralık ev aradık taradık. Eninde sonunda şehrin dışında olan Toki 1+1 sitesine geldik. Sitenin yöneticisinin telefonunu kapıcıdan aldık ve aradığımızda "Hemen geliyorum biraz bekleyin" dedi. Tam 3 saat o soğukta dışarda adamın gelmesini bekledik. Eninde sonunda geldi. "1+1 ev arıyoruz. Boş var mı kiralık?" Adamın söylediği önce şu söz bizi şoke etti:

- Bize en büyük zararı hemşerilerimiz veriyor.

Boş evin olduğunu söyledi. Evin önüne doğru giderken fiyatını sordum. Ağrı'da 1+1 normal bir daire en fazla 150 TL idi. Fakat öğrenciye vermiyorlardı. O yüzden tutamamıştık. İşte biz, Toki'dir 100 TL max 150 TL söyler diye umutlanmışken:

- Bu evin fiyatı 300 TL'dir (kapıcı ve kömür hariç)

Dedi. "İndirim, hemşeri, öğrenci?" Adam yüzümüze bile bakmadı. "Sabit fiyattır." dedi. Resmen şapa oturduk.

---------- Eklendi @ 23:53:16 ---------- Yazıldı @ 23:51:32 ----------

Şuanki 7 aylık lüx yeni 3+1 (küvetli, klozetli banyosu vs.) apartmanda (önceden resimlerinide foruma yüklemiştim) 350 TL'ye kalıyoruz.

M. tAHA

M. tAHA

Üye
valla yine de iyisinız:) Bizim konyada öyle ev 600tl

T i B i A M E

T i B i A M E

Üye
taha ada$iz.. Ama benim ismim talha bi L harfinden ne olcak bisey olmaz demi :gul:

---------- Eklendi @ 01:26:23 ---------- Yazıldı @ 01:25:17 ----------

aramizda esnaf var dikkat :)

SHS

SHS

Üye
ister Ağrı olsun, ister Muş, istersen Belgrad olsun, Londra olsun para insanı bozar arkadaş:oke:

turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
parayla herşeyi yapabileceğini zanneden insan. Aslında para için herşeyi yapabilecek insandır. Der bi atasözü. Böyle kişilere karşı toplumsal refleks gösterebilsek önüne geçebiliriz.

minoo

minoo

Üye
Birisi bana pm atsin bu konunun linkini, pcye gecince begenecegim mutlaka.

Aslinda boyle insanlar yasamayi sadece 'para kazanmak'tan ibaret sananlar. Para ile gecinmek degil de sadece kazanmak. Kazaniyorlar ve ne yapacagini bilmiyorlar. Burada da egitim giriyor devreye buyuk olcude. Yasamayi bilmiyorlar. Bizim biraz otede de bir mahalle var, Siirt Mahallesi. Sadece Siirtliler var. Uzaktan baksan koyden farki yok. Ne ev, ne kiyafet, ne yasam bicimi. Ama ince elesen biraz, hepsinin ayri ayri hatli minibusleri, taksileri, OHO var. Ve ayrica bir de ozel araclari var yani otomobilleri. Ayakkabilari yok yahu cocuklarin :s Cok sacma geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
İnsan biraz kendine ve ailesine bakım yapar. 1 saat boyunca kendini sorguya çeker: Neredeyim, ne yapıyorum, ne olacağım? Bunlar güya müslüman olacaklar. Yemedikleri beddua yok. Hiç mi düşünmüyorlar hesap vermeyi. Öyle günler su gibi akıp gidecek, aynı yaşta aynı işlerle devam edecekler?

Bu esnaflardan birine otomobil çarpsın, hastaneye kaldırılsın. Bir yakını gelipte nasılsın demez. Hakediyorlar çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt