PureView vs. ImageSense

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türe

Türe

Üye
Eğer daha kaliteli fotoğraflar elde etmek istiyorsanız PureView'i tercih edin. Daha hızlı fotoğraflar çekmek isterseniz ImageSense'i öneririz. Ancak eğer her an yanınızda profesyonel fotoğraf makinelerinden pek eksiği olmayan bir cihaz isterseniz Nokia 808 PureView sizin olmalı. :)

Siteden kopyalamış çakal seni :ehe Hemde Symbian Türkiye'den :naughty:

---------- Eklendi @ 23:59:18 ---------- Yazıldı @ 23:58:34 ----------

nokia808 en iyi kameralı telefon ödülünü almadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa nokia bu ödülü parayla mı aldı. Ayrıca htc titanII Lumia900 kamera karşılaştırmaları var bakabilirsiniz 16mp kamera lumia ile aynı resmi çekebilmek için yetmemiş htc ye

lens kalitesi daha önemli abi . Misal ben iPhone4'le çektiğim fotoğrafları S2 varken elimde çekemiyordum lensi çok iyi değildi.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Nokia da Carl Zeiss gibi kaliteli lens kullanıyor :) Gerçekten farkediyor..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
tabii ki lens çok büyük bir etken hatta aynı cihazla iki farklı kişi aynı kalitede resim çekemeyebilir.

SilentOne

SilentOne

Üye
orasıda doğru

seth2012

seth2012

Üye
E bu pureview'in daha iyi olduğunu kanıtlar çünkü pureview'deki kamera 5 MP o 41 MP olan şey sensör.Yani Pureview teknolojisi 5 Mp kamerayı yazılım ve donanım ile 41 MP yapıyor.Bu bilgi yanlış olabilir ama çok güvendiğim bir kaynaktan okumuştum.Ayrıca Olympus'ta Nokia'yla polemiğe girmişti.bizim 16 MP kameralarımızla yarışamaz diye ki daha telefon piyasada yoktu ve ne durumda bilen yoktu.Nokia'nın kamera konusunda telefon şirketleri arasında herzaman en iyi olduğunu biliyoruz.Tam diğer şirketler atak yapıp bu durumu bozmak üzereyken Nokia'nın verdiği bu büyük karşılı diğer şirketlerin karalayarak yok etmeye çalışması çok doğal.Bana göre donanımmış yazılımmış Nokia pek iyi bir dönemde değil -her ne kadar wp ile düzeleceğine inansamda- ama tasarım ve kamera konusunda bugüne kadar Nokia kadar başarılısını görmedim açıkcası.

Pureview 5 MP olan kamerayı yazılım ve donanım ile 41 MP yapmıyor durum tam tersi. Cihazda 41 MP sensör var ve 4:3 oranda 41 MP, 16:9 da ise 38 MP fotoğraf çekiyor. Gerçek çözünürlük interpolasyon değil onu da belirteyim. Pureview ise Damian Dining'in bir röportajından okuduğum üzere şöyle: Makina 41 MP sensörün tamamını kullanarak fotoğrafı çekiyor ve bu fotoğrafı Pureview teknolojisini kullanarak en fazla 8 MP'e küçültüyor. Her pikselin alacağı renk içim 41MP'deki birden fazla pikselin verisini işlediği için de 8 MP fotoğrafın keskinliği ve kalitesi standart 8 MP sensör ile çekilenlerden daha iyi oluyor. Sorunun cevabı tabii ki Pureview onu da belirteyim son olarak.

SilentOne

SilentOne

Üye
zaten bu teknolıji nasa nın kullandıqı bir teknoloji değilmiydi bn mi yanlış biliyorum

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
ImageSense: Hızlı fotoğraf çekim performansı + canlı renkler
PureView: Yüksek ayrıntı + kalite

Eğer saniyede 10 adet resim çekmek istiyorsanız ImageSense kameralı telefonları alın.
Ben adam akıllı kamerası olan telefon istiyorum, gerekirse profesyonel çekimler yapacağım diyorsanız PureView alın.

Tamamen objektif yorum yaptım, kimse sağa sola çekiştirmesin.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
Türe

Türe

Üye
Bir nevi ihtiyaç ya da arz , talep meselesi denilebilir buna. Profesyonellik istemiyosan ImageSense artar bile.

doctorrr

doctorrr

Üye
    Konu Sahibi
htc nin bizim imagesense sizin 41 megapiksele on basar gibisnden söylemleri var..

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Bir nevi ihtiyaç ya da arz , talep meselesi denilebilir buna. Profesyonellik istemiyosan ImageSense artar bile.

Katılıyorum ama daha iyi çekim yapan bir telefon varken benim gibi sıradan bir kişi daha iyi çekim yapanı tercih edecektir.Eğer HTC'nin videolarındaki gibi paraşütle atlama yaparken fotoğraf çekmiyor ya da hızlı hareket eden şeyleri çekmiyorsak, pureview daha iyi bir tercih olur bence.

Tabi şöyle bir olay da var bana 8 MP kamera fazla bile gelirken sadece 41 MP Sensör için pureview alınır mı o ayrı bir konu.

pRime.

pRime.

Üye
durun hele soluklanın bir bu ne acele böyle?
808 hele bir çıksın, çekilecek olan görüntülerin kalitesinin imagesense'i nasıl ezip geçtiğini hep birlikte göreceğiz.
hele bir de makro çekimleri düşünemiyorum ben.

şu fotoğraflardaki derinliği, gerçekçiliği imagesense ile hayal edersiniz ancak. :oke:

PriZm

PriZm

Üye
durun hele soluklanın bir bu ne acele böyle?
808 hele bir çıksın, çekilecek olan görüntülerin kalitesinin imagesense'i nasıl ezip geçtiğini hep birlikte göreceğiz.
hele bir de makro çekimleri düşünemiyorum ben.

şu fotoğraflardaki derinliği, gerçekçiliği imagesense ile hayal edersiniz ancak. :oke:

İmagesense tabiki 41 mp kalitesi veremez.ama pureviewden daha hızlı çekiyor.bunu iki kamera sistemi ile hızlı giden bir nesneyi çekerek denemek lazım.

SilentOne

SilentOne

Üye
asıl sonuç ozamn ortaya çıkıcak

pRime.

pRime.

Üye

İmagesense tabiki 41 mp kalitesi veremez.ama pureviewden daha hızlı çekiyor.bunu iki kamera sistemi ile hızlı giden bir nesneyi çekerek denemek lazım.

hızlı çekiyor demek hızlı bir nesneyi daha iyi çekiyor demek değildir ve onda da bırak pureview'i, n8 de daha iyi çeker.

• Beğen
Tepkiler: _ardaa
PriZm

PriZm

Üye

hızlı çekiyor demek hızlı bir nesneyi daha iyi çekiyor demek değildir ve onda da bırak pureview'i, n8 de daha iyi çeker.
oda olabilir.

yalnız bu konu biraz zamansız olmuş çünkü pureview çıkmadı diye biliyorum.

hazır pureview fotoları konulmuşken bende birkaçtane htc one x ile çekilmiş foto koyayım.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
hızlı çekim ne işe yarar acaba bilmiyorum ama 808 ile 100metreden çekilen resimde adamın göz retinasına zoom yapıyorsanız sanırım bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869, CanKartaL ve doctorrr
slant1111

slant1111

Üye
hızlı çekim ne işe yarar acaba bilmiyorum ama 808 ile 100metreden çekilen resimde adamın göz retinasına zoom yapıyorsanız sanırım bu konuyu fazla tartışmaya gerek yok

Aynen.bombayı patlattı yani nokia

aleranol

aleranol

Üye
aradaki fark çok fazla biri hızlı ve net canlı fotolar çekmenizi sağlarken(imagesense) bir diğeri ise çok büyük pikselleri küçülterek daha net piksellere ayıran ve manzara fotoğrafı gibi şeyleri çekmeye daha uygun birşey. Benim gibi kamerayı sabit tutamayan birisi için imagesense daha iyi. Bence imagesense ama aslında pureview daha iyi

mcnpl4

mcnpl4

Üye
kullanim amacina gire degisir bence. sizin yaptiginiz defans oyuncusuyla forvet oyuncusunu karsilastirmaya benzemis biraz. her fotografci ayni makineyi mi kullaniyo? onun cektigi ortama ve calistigi nesnelere gore degisiyo tercihi. ikisi de suan icin cok iyi teknoloji bence. ama ikisine de ihtiyacim yok suan icin. bu da bnm tercihim;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt