Maxicep - Serbest Kürsü !

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Maxicep - Serbest Kürsü !
İsteyen herkez dert yandığı şikayetçi olduğu , memnun olduğu , aklına takıldığı şeyi yazabilir ;) tartışabilir ;) :oke:

mesela; otomatik ödeme ile su faturası vs. faturaları ödüyoruz. bi gün sular kesildi 1 gün 2 gün 3. gün ramazanın ilk günü (hatta sahur ;) ) dışarı çıktım vanaya baktım ki ne göreyim mühürlemişler... ki mühürleme sebepleri 4 ay önce ödenmemiş fatura (otomatik ödemede olduğu zaman kesim tarihinde bankada para olmayınca çekmiyorlar çekmedik de demiyorlar kesicez suyu da demiyorlar) verdik parasını aynı gün açtılar... kınıyorum bu takipsizlik olayı nedir ? :box

• Beğen
Tepkiler: 0sıfırcı

hades33333

hades33333

Üye
benim dertli olduğum konu Türkçe'nin yanlış kullanımı... bir kaç kelime mesela:
yalnız (L, N'den önce), yanlış (L, N'den sonra), herkes, egzoz, aşçı, bahçıvan... ha bir de:
'DAHİ ANLAMINDAKİ DE AYRI YAZILIR!'
Buyrun burdan:

(gece gece esti öyle anlamadım :D ) (bu arada imla hatası yapmayayım diye çok dikkat ettim :D )

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
esiyoR arasıra :D arasıra mı ara sıra mı ? birleşikti dimi ?

omayra

Üye
benim dertli olduğum konu türkçenin yanlış kullanımı... bi kaç kelime mesela:
yalnız (L, N'den önce), yanlış (L, N'den sonra), herkes, egzoz, aşçı, bahçıvan... ha bi de:
'DAHİ ANLAMINDAKİ DE AYRI YAZILIR!'
Buyrun burdan:

(gece gece esti öyle anlamadım :D )

Türkçe'nin yanlış kullanımına ben de çok sinir oluyorum. Hemen takarım bunu kafama :D Deli miyim neyim ama tutamıyorum kendimi :)

hades33333

hades33333

Üye
bu arada biraz önce bir kaç kelimem yanlıştı, Türkçe'nin önemini belirten bir mesajda garip kelimeler olması komik olduğu için düzelttim :D

mservank

mservank

Üye
bu Türkçe'nin yanlış kullanımı beni de sinirlendiriyor. Kimse dikkat etmemeye başladı yani mesela plaj ya da sahil diyeceğine biiç diyorlar.de yi ayrı kullanmıyorlar yani inanın herhalde iki de yi de bitişik kullanan vardır. yani isterseniz böyle güzel konu açalım forumda güzel türkçe kullanmayanları yazalım iyi olur ya

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ara sıra bildiğim kadarıyla ayrı yazılır. Bende dikkat ederim yazım kurallarına ama daha çok ciddi konularda bakıyorum. :oke:

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
muhabbet ederken çok abartmaya kasmaya gerek yok açıkcası.
biiç gibi abartılı tiki kelimeleri de çok yanlış buluyorum beach yerine sahil veya plaj yazılabilir. forumumuzda hiç böyle bi sorun olduğunu sanmıyorum bizim forum bu konuda çok iyi diyebiliriz ;)

mservank

mservank

Üye
hayır hayır ben forumdan bahsetmiyorum genel olarak bahsediyorum toplumda

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
biliyorum ;) tikilere çok takılmamak lazım bırakın onlar kendi bildiğini okusun nasıl olsa bıkarlar ;)

mservank

mservank

Üye
hayır ama yanındakiler de etkileniyor kötü örnek oluyo kimse benim kullandığım dile başka yabancı kelimeler ekleyemez
sonradan okuyunca fark ettim luyor yerine oluyo yazmışım bu arada zaten de 'nin kullanımını kimse bilmiyor doğru düzgün

hades33333

hades33333

Üye
hayır onları geçtim, geçen gün gazetede bile 'dahi anlamındaki de'yi bitişik yazmışlar! çok ayıpladım onu görünce...

omayra

Üye
ewet, efet, spr, oluo, geliom, gidiom diye yazanlara ve bu şekilde konuşanlara sinirleniyorum ben de. :) Çok mu şirin olunuyor acaba böyle? :) Ara sıra samimiyetten kelimelerde ufak tefek oynamalar yapılmasını hoş karşılayabilirim, klavyeyi hızlı kullanmaktan kaynaklanan hatalara da sözüm yok ancak bu şekilde bilinçli hatalar oldukça sinir bozucu :)

ouSahin

ouSahin

Üye
ben hızLı yazDıqım için ve şekiLLi yazmak istediqim için:) ßöLe yazıoRum:)

k.ßakmayın ve yanLışta anLaMayın:)

omayra

Üye
:) iyi şekilli yazmana gıcık olmam ama "ğ" harfimiz de bizimdir, atmayalım, kullanalım.. "ğ" yerine "q" harfini kullanırsak zavallı "ğ" harfini ne yapacağız, nerde kullanacağız :) Değil mi güzel kardeşim?

ouSahin

ouSahin

Üye
:) iyi şekilli yazmana gıcık olmam ama "ğ" harfimiz de bizimdir, atmayalım, kullanalım.. "ğ" yerine "q" harfini kullanırsak zavallı "ğ" harfini ne yapacağız, nerde kullanacağız :) Değil mi güzel kardeşim?

adım Oğuz:) ben ğ yi bir yere atamam ki:) bu yazı şekli kendim için geçerli ama bundan snr alışkanlıgımı yenim o zaman:)

saygımla:)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ναη_нσιנ∂σηк;459475' Alıntı:
Ara sıra bildiğim kadarıyla ayrı yazılır. Bende dikkat ederim yazım kurallarına ama daha çok ciddi konularda bakıyorum. :oke:

"ara" ve "sıra" kelimeleri gerçek anlamlarından uzaklaştığı için bitişik yazılır Ahmet. Bir örnek daha; "imambayıldı" kelimesindeki "imam" bildiğimiz imam değil, " bayılmak" eylemi de gerçek anlamında değil. İkisi bir araya gelince patlıcan yemeğinin adı olduğu, ayrı yazarsak da imamın gerçekten bayıldığı anlaşılır. ;)

ben hızLı yazDıqım için ve şekiLLi yazmak istediqim için:) ßöLe yazıoRum:)

k.ßakmayın ve yanLışta anLaMayın:)

Ben de hızlı yazarım ancak Türkçe imlâ hatası da yapmam. Senin bahaneni hızlı yazmak değil de alışkanlık diye değiştirelim. :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Gerçeğe kurbanım elbet, kar inen boran olmazsa. :alkis ( Aşık Reyhani )

Takipçi Satın Al

Üst Alt