1 GB Flash Disk 8 GB gözüküyor:)-Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AlpReis

AlpReis

Üye
    Konu Sahibi
1 GB Flash Disk 8 GB gözüküyor:)-Yardım
Arkadaşlar, biraz uzun olacak ama 8-10 yıl kadar önce 1 GB'lk bir taşınır bellek (flash disk) almıştım. markası trinty midir nedir. Ben bunu sanırım 3-4 yıl önce USB Disk Formatlama programı ile format attım. Sonra birde baktım bellek 8 GB gözükmeye başladı. Ne iş falan derken tekrar format attım ama hala 8 GB. 1 GB'tan büyük veri attım içine almadı. yani 8 olarak gözüküyor ama aslında 1 GB. Biraz uğraşıp baktım veri transeri falan iyice yavaşladı. Bende başka bir tane aldım bunu bir kenar atmışım. Geçenlerde elime geçti. Minik ve anahtarlık gibi bir şey. ilk flash diskim. Dedim bir daha uğraşayım. Hala 8 gb görünüyor ve artık hiç veri kopyalayamaz olmuş. bilgisayar görüyor ancak biçimlendir diyor. Biçimlendirmeye çalışınca da uzunca bir süre bekleyip sonra salt okunur falan filan bir şeyler saçmalıyor. Bir kaç program denedim. Biçimlendirip, partitionlara böldüm ama hala 8 gb.

Ben bellekte değilim. Daha önce biyle bir şey duyan oldu mu? Böyle bir şey nasıl olur, açıklaması varmı ki?

skynet

Üye
Biraz saçma olacak ama flash bellekte virüs olabilir taratıp tekrar denediniz mi çünkü aynısı değilde buna benzer bir olay başıma gelmişti biçimlendir diyorum hata veriyordu tarattım meğerse içinde gizli virüs varmış görünmüyor sildim sonrada formatı attım sorun düzeldi bir dene istersen tabi eğer denemediysen..:oke:

turker10

turker10

Üye
Doğan görünümlü şahin olmuş ama olsun neden sıkıyon canını sen gerçeği biliyon zaten... azalanda yok artanda...:oke:

• Beğen
Tepkiler: AlpReis
PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye

bu programla bir düzenlemeye çalış bakalım

• Beğen
AlpReis

AlpReis

Üye
    Konu Sahibi

bu programla bir düzenlemeye çalış bakalım
Bu program Win7 ile uyumlu değil. Daha önce denedim. Dün bu konuyu açtıktan sonra biraz daha uğraştım ve EASEUS Partition Master 9.1.1 Home Edition adlı programla uğraştım biraz sonunda hala 8 gb ama içine 1 gb veri kopyalayıp kullanmaya başladım. İlginize ve bilginize teşekkürler. Bu arada EASEUS Partition Master 9.1.1 Home Edition programını kullanabilirsiniz. En iyi ücretsiz programlardan birisiymiş.

PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
ya cmd de yapilan bi yontem vardi o nu bulamadim bn 4gb lik flasha linux atiyim derken 1 gb'a dusurmustum sonra cmd kodlarini gordum nette duzeldi belki sendede olur

• Beğen
AlpReis

AlpReis

Üye
    Konu Sahibi
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
hiç çaktırma kendini 8gb sansin

• Beğen
Tepkiler: PrınceOfPersia ve AlpReis
MrExpert

MrExpert

Üye
Benim 4gb bellekte 128mb görüyodu :) haline şükret..

pasha14

pasha14

Üye
Veri transfer hızıda yavaşladıysa eğer , disk bozulma yoluna doğru gidiyor bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt