Rumlardan Türkiye'ye 1 Temmuz tehdidi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rumlardan Türkiye'ye 1 Temmuz tehdidi
Rumlar, AB dönem başkanlığını 1 Temmuz'da teslim almaya hazırlanırken Türkiye'yi tehdit etti.
05.04.2012 10:05

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Erato Kozakou-Markoullis, Rumların 1 Temmuz'da başlayacak AB dönem başkanlığında Türkiye'nin işbirliği yapmaması durumunda üyelik ihtimaline zarar vereceğini söyledi.
Ermenistan'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında mevkidaşı Edvard Nalbandyan ile bir araya gelen Kozakou-Markoullis, Türkiye'nin Güney Kıbrıs dönem başkanlığı sırasında AB ile ilişkilerini dondurabileceği yönündeki açıklamalarına değindi.
AB ÜYELİĞİKozakou-Markoullis, "Türkiye, Avrupa Birliği tarafından, Avrupa Konseyi seviyesinde oldukça sert ve açık bir yanıt aldı. Türkiye'nin tehditleri AB dışişleri bakanları tarafından kınandı. Eğer Türkiye işbirliği yapmamayı seçerse AB üyeliği ihtimaline zarar verir. Bu bir aday ülkenin davranışı olamaz ve kesinliklesonuçları olacaktır" dedi.
Dışişleri Bakanı, Kıbrıs Türkleri ve Rumlar arasında 150'den fazla görüşme olduğunu ancak mülkler ve sınır gibi kilit konularda ilerleme gerçekleşemediğini söyledi. Kozakou-Markoullis; "Türkiye, Kıbrıslı Türkler aracılığıyla işbirliği yapmayı reddediyor. 1 Temmuz'a kadar anlaşma olmazsa bir ihtimalin Ada'nın işgal altındaki bölgesinin Türkiye'ye ilhakı olduğu tehdidinde bulunuyorlar. Kıbrıs'ın tüm liderleri çabalara devam etmekte kararlı" dedi.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
osmanlı tokadını özlediler galiba haydar kardeşin ne dersin?

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Aynen aynen. tadını unuttular

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Eğer Türkiye işbirliği yapmamayı seçerse AB üyeliği ihtimaline zarar verir. Bu bir aday ülkenin davranışı olamaz ve kesinliklesonuçları olacaktır" dedi.
Ne olur zarar verin artık sonuçlarına razıyız, ama lütfen çabuk bir karar olsun yerse tabi...

Uluslararası güvenlik ve barış için ciddi tehlikeye yol açan ve bölge üzerinde olağanüstü infiale müsait bir ortam yarattığından Birleşmiş Milletler ciddi bir endişe duymaktadır... Tüm devletlerin Kıbrıs Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne saygı duyması gerekir... Yabancı askeri müdahaleye derhal son verilmelidir. diyerek ambargo olmasa idi g.tü zor kurtarırdınız.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Aaah ah ! Ne güzel olurdu 74 harekâtında komplesini denize dökseydik

Ama suç bu zamana kadar Türkiye'den gelen paralarla göbeğini büyütüp Kuzey Kıbrısa hiç bir yatırım yapmayıp sadece Rumlarla it dalaşına! giren Kıbrıslı yöneticilerde.
Halkıda manviyattan koparmışlar ve âdeta Rumlaştırmışlar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Aaah ah ! Ne güzel olurdu 74 harekâtında komplesini denize dökseydik

Ama suç bu zamana kadar Türkiye'den gelen paralarla göbeğini büyütüp Kuzey Kıbrısa hiç bir yatırım yapmayıp sadece Rumlarla it dalaşına! giren Kıbrıslı yöneticilerde.
Halkıda manviyattan koparmışlar ve âdeta Rumlaştırmışlar
Aynen kardeşim ne çabuk unuttular Rumların yaptıklarını hayret doğrusu.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ayşe tatile çıksın!

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ayşe tatile çıksın!
Anlaşıldı Tamam...

Hatırlatayım Kayıplar;

Türk Silahlı Kuvvetlerinden;
415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam: 498 şehit ve 1.200 yaralı.
70 Kıbrıslı Türk asker ve 270 Kıbrıslı Türk şehit , 1.000 yaralı.

Yunanlarda ise 4 bin ölü, 12.000 yaralı. Savaşın dışında olmasına rağmen BM Barış Gücü askerleri de kayıp vermişti: 3 Avusturyalı asker ölmüş, 24 Avusturyalı, 17 Finlandiyalı, 4 İngiliz ve 3 Kanadalı asker de yaralanmıştı.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
ayşe tatile çıksın!

Biz hazırız Engin abi. Gökçen karadan, Ben havadan bu işi hallederiz inşallah
Kıbrıs'ın mücahitlerini! dahil emiyorum. Adamların komutanlarına saygısı yok. Adamlardaki hitap şu
-Ne var be komtan!

Türe

Türe

Üye

Anlaşıldı Tamam...

Hatırlatayım Kayıplar;

Türk Silahlı Kuvvetlerinden;
415 Kara, 65 Deniz, 5 Hava, 13 Jandarma olmak üzere toplam: 498 şehit ve 1.200 yaralı.
70 Kıbrıslı Türk asker ve 270 Kıbrıslı Türk şehit , 1.000 yaralı.

Yunanlarda ise 4 bin ölü, 12.000 yaralı. Savaşın dışında olmasına rağmen BM Barış Gücü askerleri de kayıp vermişti: 3 Avusturyalı asker ölmüş, 24 Avusturyalı, 17 Finlandiyalı, 4 İngiliz ve 3 Kanadalı asker de yaralanmıştı.

:oha:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Biz hazırız Engin abi. Gökçen karadan, Ben havadan bu işi hallederiz inşallah, Kıbrıs'ın mücahitlerini! dahil emiyorum. Adamların komutanlarına saygısı yok. Adamlardaki hitap şu -Ne var be komtan!
Onlardan bize hayır gelmez be Hidayet onları kendi hallerine bırakalım, biz yeteriz elhamdülillah.

Ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım Süleyman.

• Beğen
Tepkiler: savas_yal
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

Kıbrıs'ın mücahitlerini! dahil emiyorum. Adamların komutanlarına saygısı yok. Adamlardaki hitap şu
-Ne var be komtan!

alemsiniz valla:)

savas_yal

savas_yal

Üye

-Ne var be komtan!

bencede ayşe tatile çıksın çöken ekonomilerini de kurtaralım :)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Ya Hidayet sen niye havadan kardeş, kendini garantiye alıyon demi... :ehe

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Canın sağolsun Gökçen sen havadan git ben karadan giderim :ehe

---------- Eklendi @ 16:17:33 ---------- Yazıldı @ 16:16:30 ----------

Yalnız ben gelene işi bitirme bana da bırak:ehe

• Beğen
Tepkiler: savas_yal
savas_yal

savas_yal

Üye
Canın sağolsun Gökçen sen havadan git ben karadan giderim :ehe

---------- Eklendi @ 16:17:33 ---------- Yazıldı @ 16:16:30 ----------

Yalnız ben gelene işi bitirme bana da bırak:ehe

:aman2: bende geliyorum denizden

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Avucumun içi gibi bilirim oraları Larnaka'dan girer Baf'tan çıkarız Allahın izniyle

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...