Android 5 Kısıtlı Donanım Desteği Sunacak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Android 5 Kısıtlı Donanım Desteği Sunacak
[h=2]Google, Android 5.0 Jelly Bean ile beraber yüksek donanım sınırı koyabilir. Böylelikle düşük donanımlı Android cihazlara elveda diyebiliriz.[/h]Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile beraber, Android dünyası sancılı bir döneme geçti. Pek çok cihaza Android 4.0 güncellemesi gelmemişken,Nexus S ve Galaxy Nexus modelleri Android 4.0.4'e güncellenmiş durumdalar.
1 GHz'lik Cortex A8 mimarili tek çekirdekli işlemcileri destekleyen Ice Cream Sandwich, esasında piyasadaki pek çok akıllı telefonu destekliyor. Sadece giriş seviyesindeki ARMv6 cihazlar ICS desteğini karşılayamıyorlar
Fakat ICS'deki geniş desteğe rağmen, Android platformundaki bölünmüşlük ve çok seslilik dikkat çekiyor. Hala Android 4.0 Sandwich'e adam akıllı geçmeyen üreticilerin bazıları, yeni telefonlarını bileGingerbread sürümü ile tanıtıyorlar.
Peki Google Android 5.0 Jelly Bean'de nasıl bir politika izleyecek?

ARM çip tasarımcılarından gelen bilgilere göre Google, Android 5.0 Jelly Bean'de sert bir donanım politikası izleyecek.Tablet ve Akıllı telefonplatformlarını birleştiren ve pek çok optimizasyonu içeren Android 4.0 Ice Cream Sandwich gibi düşük seviye donanımlar desteklenmeyecek. Zaten bu desteği üreticiler kötüye yoruyorlar.Android 2.3 versiyonu ile gelen ve hala 500 MHz'de çalışan işlemcili akıllı telefonlar, Android platformunun adını zedeliyorlar. Ayrıca Ice Cream Sandwich'deki 1 GHz A8 tabanlı işlemci desteği de şimdilik Nexus Sharicinde üreticilerden pek yanıt bulmamış gibi. İşte tüm bunlar Google'ın Android 5.0 Jelly Bean'e, sıkı bir donanım limiti koyma ihtimalini kuvvetlendiriyor. Sektörde konuşulan bilgilere göreAndroid 5.0 Jelly Bean'de, A9 tabanlı 1 GHz çift çekirdekli işlemciler bile desteklenmeyebilir. Cortex A15 tabanlı yeni nesil işlemcilerin ve üst seviye donanımların kullanılacağı ve daha alt sistemlere destek vermeyecek bir platform ortaya çıkabilir.Bu bilgilere göre Nexus S ve Galaxy Nexus, yeni nesil Android 5'i desteklemeyecek. Hatta ve hatta Google'ın çıkaracağı Tegra 3'lü tablet bilgisayarı da Android 5.0'ı desteklemeyecek.Android 5.0 Jelly Bean platformu, bu şekilde daha stabil, daha yüksek donanımlı ve cazip bir platform olabilir. Fakat Android 4.0 Ice Cream Sandwich'li bir model alan kullanıcının, cihazına güncelleme alamayacak olma ihtimalini ortaya çıkartıyor. İşte bu noktada sorunlar baş gösteriyor. Google ya yine iki platforma dönüş yapıp, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile uygun fiyatlı akıllı telefon ve tabletler piyasaya sürülür,Android 5.0 Jelly Bean ile de üst seviye ürünler piyasaya çıkar, ya da bu soruna da bir çözüm üretmesi gerekir.Android platformu büyüdükçe, bu tip sorunlar da giderek artıyor. Bakalım ilerleyen günler, Android 5.0 Jelly Bean için neler getirecek?
kaynak:SDN

[h=2]G[/h]

PriZm

PriZm

Üye
Xda da ice cream sandwich cpu-gpu driveri yükleriz problem kalmaz:ehe

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
xda olmasa aç kalacaz :D

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
bence boyle olmaz.olursa google fena zedelenir.

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
iddaa bu jellybeanin geleceğinin bile garantisi yok

mancukya

Üye
Android kaynak kodu aciklanmak zorunda isteyen paketi alir istedigi gibi derleyip cikartir. Haber uydurma bir haber tamamiyla Google sadece sistem kaynaklarina yüklenme yapar biraz mecburi birakabilir ama o hataya düsmez.
Win 7 phone oalyi zaten ortada ama en azindan düsük, orta ve yüksek seviye teller icin belirli sartlar ortaya konsa bile gene ifadesi olucagini sanmiyorum.
Amazon android paketi aldi istedigi gibi derledi ve kendi sistemini kurdu yani bu haberlerin gecerliligi yok sadece Google kendi programlarina izin vermeme durumu olabilir.

game74

Üye
telefonlarla uyumlu olmamasının nedeni sadece tabletlere çıkıcak olması ve belli tabletler olucak onlarda

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
amann bu haber yalan olarak kalsın bu ne arkadaş benim telefon bile kapıdan içeri giremiyor :) bu kadar üst düzey cihazlar için çıkabilecek bir yazılım olacağını sanmıyorum ama jellybeanin den umutluyum

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
amann bu haber yalan olarak kalsın bu ne arkadaş benim telefon bile kapıdan içeri giremiyor :) bu kadar üst düzey cihazlar için çıkabilecek bir yazılım olacağını sanmıyorum ama jellybeanin den umutluyum

her kafadan bir ses çıkıyor bir yerde sadece tablet için gelcek diye duymuştum

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
bu yılı devirmeden zor çıkacak gibi duruyor ama yeni bir yazılım desteği sunulacağı kesin tıpkı android froyo android gingerbread android ıcs gibi

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
her sene 1 tane çıkıyor bu sene kesinde neye gelecek belli değil

Round-Saturn

Round-Saturn

Üye
Android 4 u giomda kullaniyorum gerek yok guncelleme cikmasina kaynak kodlar sagolsun

Avunyali

Üye
Kardeşim bu iddia ama . JellyBean Doğru ismi 5.0 . Bunlar böyle yaparsa 5.0'ı alan az kişi olur . Niye google böyle düşünmüş hala anlamış değilim :)

klongs

klongs

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim bu iddia ama . JellyBean Doğru ismi 5.0 . Bunlar böyle yaparsa 5.0'ı alan az kişi olur . Niye google böyle düşünmüş hala anlamış değilim :)

saçma kendi tabletine bile gelmeyecekse neye gelcek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt