Mustafa YILDIZDOĞAN/SANATÇI

Sponsorlu Bağlantılar

kurt bey

kurt bey

Üye
    Konu Sahibi
Mustafa YILDIZDOĞAN/SANATÇI

1966 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy'de dünyaya geldi. 7 çocuklu çiftçi bir ailenin ortancısı olan Mustafa Yıldızdoğan'ın tahsili lise terktir. Askerliğini 1986 - 1988 yılları arasında Eğirdir ve Adıyaman'da tamamladı. 1990'da evlendi. Ahmet, Gülsüm ve İrem adlarında üç çocuk sahibidir.

Sanata 1982 yılında hayalini kurduğu bağlama ile başladı. Hiç kimseden ders almadan, kendi kendine bağlamayı öğrendi ve geliştirdi.

1989 yılında Kadınhanı Ülkü Ocağı'nın konserinde ilk defa sahneye çıkarak bu günlerinin temelini attı. 1990 yılında Pendik Ülkü Ocağı'nın konserinde sahne alan Alperen ile tanıştı ve kendisine kaset teklif edildi.

Doğuyoruz Ufuklardan, Üşüyorum ve Türkiyem albümlerini Selçuklu Müzik imzasıyla çıkardı. Sözleri Dilaver Cebeci'ye ait olan Türkiyem türküsüyle büyük ün kazandı.

Han Duvarları albümünden sonra Selçuklu Müzik'ten yani Alperen'den ayrılmak zorunda kaldı.

Akbaş Müzik'in sahibi Yılmaz Akbaş ile yeni bir döneme başladı. 1997 yılında Başbuğ'a yaktığı Yandı Yürekler Yandı ismini verdiği ağıtı ile yeni müzik şirketinde, yeni albümüyle sevenlerine seslendi.

Sırasıyla Bu Vatan Kimin, Mektup ve İnsanlar albümlerini de Akbaş Müzik'ten çıkardı. Bu Vatan Kimin albümünde yer alan Saçların türküsü ile daha geniş kitlelere ulaştı. Mektup albümü ile Türkiye'de en çok satan 5 kaset arasına girdi.

2001 yılında Sevmeyen Bilmez albümünü de Akbaş Müzik'ten çıkaran Mustafa Yıldızdoğan 2002 yılında MYD Müzik adlı kendi müzik şirketini kurdu ve aynı yıl Artık Kafaya Takmam albümünü kendi şirketinden çıkardı.

2003 yılında Biz Bu Hallere Düşecek Adammıydık ve 2004'te de Karşılıksız Sevmedik mi albümüyle sevenlerine seslendi.

Son olarakta 2005 yılında Satan Satana ismli albümüyle gönüllerdeki yerini korudu.

Mustafa Yıldızdoğan halen müzikle ve tekstil şirketiyle ilgilenmektedir.
3 Şubat 2007 itibariyle Son Albümü " Ankara'ya Yağmur Yapacak " Müzik marketler de yerini almıştır.

Sanatçımızın Çıkarmış Olduğu Albümler :Ankara'ya Yağmur Yağacak, Satan Satana, Karşılıksız Sevmedik mi, Biz Bu Hallere Düşecek Adam mıydık ,Artık Kafaya Takmam, Sevmeyen Bilmez, İnsanlar, Mektup, Bu Vatan Kimin, Yandı Yürekler Yandı, Han Duvarları, Türkiyem, Üşüyorum, Doğuyoruz Ufuklardan
 


viper

viper

Üye
bu adamın sesi hiç güzel deil yaa:)
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
zevkler ve renkler. işte
Türkiyem şarkısı bile yeter bence.... :)
 
ouSahin

ouSahin

Üye
çoq beqendiqim şarkıları war ama Sadece Şarkıları..:)
 

maksus

Üye
bu adam adam gibi adam yüreğine sağlık kardes böyle simaları buralarda görmek ve gelecek nesile aktarmak lazım bunu yapmıssınız tesekkür ederiz
 


Üst Alt