TermaL Macun Yerine Dis Macunu oLurmu ?

Sponsorlu Bağlantılar

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
TermaL Macun Yerine Dis Macunu oLurmu ?
Simdi arkadasLar bugun biLgisayarda kucuk capLi temizLik yaptim isLemci fanini soktum baktimki macun cok kurumus isLemciyi cikartirkende zaten biraz dokuLdu anLadim bu caLismayacak ve kasayi topLadigimdada actiktan yakLasik 10 saniye sonra biLgisayar kendini kapatiyor.. tahmin ettigim gibi oLdu ve su anda gunLerden cuma.. maLum yurt disinda beLcika antwerpende yasiyorum ve dukkanLar pazartesi sabahina kadar kapaLi.. simdi dusunuyorum termaL macun yerine dis macunu sursem acaba oLurmu ? isLemci inteL-i7 920 .. 130 watt.. denesem diyorum ama isLemci baya pahaLi ve korkuorumda.. karar veremedim bi yandan caLisacagini biLiorum ama bi yandanda icim eL vermiyor caLisarak aLmistim biLgisayari aLin teri.. :) fikirLerinizi ve cevabinizi bekLiyorum..

pasha14

pasha14

Üye
Bence sen pazartesiyi bekle kardesim. :D

fnldstntn

Üye
Kesinlikle olmaz yakarsin anakartida islemciyide komple sistemide...termal macunun amaci islemciyle fanin arasindaki boslugu doldurup isiyi aktarmak dis macunu bu isi gormez...ya bi arkadasindan bulacaksin veya pazartesiyi bekle...

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Bence sen pazartesiyi bekle kardesim. :D

Dimi riske atmaya degmez 2 gun kuLLanmak icin :D

---------- Eklendi @ 01:00:07 ---------- Yazıldı @ 00:58:03 ----------

Kesinlikle olmaz yakarsin anakartida islemciyide komple sistemide...termal macunun amaci islemciyle fanin arasindaki boslugu doldurup isiyi aktarmak dis macunu bu isi gormez...ya bi arkadasindan bulacaksin veya pazartesiyi bekle...

Kardesim ben macunun ne ise yaradgini faLan cok iyi biLiorm :D ama pazartesiye kadar idare edermi die merak ediodm.. bazi forumLarda gordum sakizLa biLe kuLLanan var.. arko eL kremi surmus herif.. onLarinki nasiL yanmio.. ama ben korkuorm iste.. aLin teriyLe aLinan mac icin riske giremio insan..

fnldstntn

Üye
Sen onlara fazla guvenme bence ona bakarsan benim eski pc uzun sore macunsuz calisti birsey olmadi (p4).

pasha14

pasha14

Üye
Sakızla mı calıstırıyormus ? Onların coguda kolpa haber sen 2 gün daha bekle haftasonu nasıl kapalı olur her yer ya ? Hiç mi acık bilgisayarcı yok ?

barisclermont

barisclermont

Üye
inteL-i7 920 islemcili bilgisayarin var ve sen dis macunu koysam olur mu diyorsun!!!
Vay basima gelenleeerrr.

Dracule Mihawk

Dracule Mihawk

Üye
    Konu Sahibi
Sen onlara fazla guvenme bence ona bakarsan benim eski pc uzun sore macunsuz calisti birsey olmadi (p4).

aga dogru diosun asLinda.. benim pc yuksuz haLde 50-60 derecede caLisio.. yukLu haLde 80 dereceyi gordum ben.. o dis macunu diyen adamLar yuk aLtnda 45 dereceyi goruoz dioLar.. onLar 60 watt benmki 130 watt dis macunuyLa oLcak is deiL harbiden ya mantikLi dusununce dogru dedginin farkina vardim..

---------- Eklendi @ 01:28:15 ---------- Yazıldı @ 01:24:55 ----------

Sakızla mı calıstırıyormus ? Onların coguda kolpa haber sen 2 gün daha bekle haftasonu nasıl kapalı olur her yer ya ? Hiç mi acık bilgisayarcı yok ?

aga yok ya burasi turkiye gibi deiL aksam 5-6 her yer tak die dakikasinda kapanio.. eczaneden iLac aLcam kadin icerde goruorm yeni kapatmis acmio kapiyi vermedi iLaci..

---------- Eklendi @ 01:29:12 ---------- Yazıldı @ 01:28:15 ----------

inteL-i7 920 islemcili bilgisayarin var ve sen dis macunu koysam olur mu diyorsun!!!
Vay basima gelenleeerrr.

ne desen hakLisin pasam :D dayak ariom baska bise deiL :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
diş macunu felan olmaz. dişmacunun işi neki işlemciye süresin.

işlemci boşta 40-50 derece ise yine bi yanlışlık var..
termal macun tamamen işlevini yitirmiş demektir.

---------- Eklendi @ 08:33:41 ---------- Yazıldı @ 08:25:45 ----------

kaliteli birşey al iletkenliği yüksek olsun mesela bu.
8.2 WmK

CryuS

CryuS

Üye
Ekranıda çamarşır suyuyla temizle :)

fullwar

fullwar

Üye
Bende diyordum bu diş macunu başka nerelerde kullanılır diye. Sen bir dene bakalım sonuç alırsan boşuna Cooler Master'a para vermeyeyim. :) :)

• Beğen
Tepkiler: sublieutenant
AmbaSSad0R

AmbaSSad0R

Üye
mayonez kullanın yanınada haydari bir büyükte olmalı tabii sofra kuruldu eller havaya !! C=

• Beğen
futbol123

futbol123

Üye
Gülme krizi geçirdim :D :d::d:

• Beğen
MrExpert

MrExpert

Üye
Yarım saattir gülüyorum :D

• Beğen
Mustafa Dümen

Mustafa Dümen

Üye
2tllik macun için sistemi riske atmaya değmez!

karayel90

karayel90

Üye
Arko Krem Kullanan Vardı Wallaha bak yalan değil :kop2:

sublieutenant

sublieutenant

Üye
yüzeyi iyi temizleyip fanı tam oturtursan macuna gerek bile kalmaz :oke:
ama illa sürecem dersen LahMACUN öneririm :D sonuçta macun...

• Beğen
Tepkiler: d3l!a$k ve " Tehlike "
Boran20

Boran20

Üye
Arkadaşlar ben de termal macunu 2 hafta önce değiştirdim ama bir fark göremedim. Değiştirmeden önce de 60 derece civarıydı, şimdi de... :(

Bu arada macun Khan Gaming...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Arkadaşlar ben de termal macunu 2 hafta önce değiştirdim ama bir fark göremedim. Değiştirmeden önce de 60 derece civarıydı, şimdi de... :(

Bu arada macun Khan Gaming...

kalın bır tabaka seklınde surduysenız faydasını goremezsınız.
Sadece yuzeyı kapatacak kalınlıkta surmenız en ıyısı olacaktır..

HaqperesT

HaqperesT

Üye
işlemciler belli bir ısıdan sonra kısa aralıklarla dinlenir tabi bios resetlem modu aktif degilse
dolayısyla islemciyi iki gunde yakman imkansız. Ne varki herseferinde resetlenen isletim sistemi cokebilir yada hardiskte bad sektorler olusabilir.

kasanı acık tutarak pcye yuklenmeden kulanabilirsin bence

Üst Alt