Symbian Havuzundan Android Denizine

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
Symbian Havuzundan Android Denizine
Arkadaşlar merhaba uzun soluklu bir symbian maratonundan sonra androidle tanıştım ve bugüne kadar neden androidli bir telefon almadım diye de kendime hala kızıyorum.

Yaklaşık 1 aydır SE Xperia Neo kullanıyorum ve yoğun bir şekilde MaxiCep Android forumunu takip ediyorum. İşletim sistemiyle ilgili temel bilgileri edindim şimdi sıra biraz daha profesyonel olma zamanı geldi diye düşünüyorum bunun için sizin değerli bilgilerinize ihtiyacım var;

-Öncelikle telefonu rootlamak istiyorum, bunun için Unlock Root adlı programı kullanmayı düşünüyorum. Bu program doğru bir seçim mi?

-Root olayını hallettikten sonra olurda çok kurcalayıp bişeylerin ters gitmesine yol açarsam diye telefonun yedeğini almayı düşünüyorum. Yedek almak ve geri yüklemek için hangi programları kullanmam gerek? Bu işlemler riskli midir?

-Telefonla alakalı bir problemle karşılaştım ve garantiye yollamak istiyorum Unlock Root adlı program içerisinde UnRoot diye bir buton var bu işlem telefonu tekrar garantiye sokar mı?

-Telefonun yedeğini alıp tekrar geri yüklediğimde telefon tekrar rootlu olarak mı çalışacak yani aynı programı kullanarak unroot yapabilecek miyim?

-Yedeklenen romun geri yüklenmesini yada orjinal romun download edilip yüklenmesini servis anlayabilir mi?

-Root yaptıktan sonra güncelleme olayı nasıl olacak PC Companion kullanarak yapabilecek miyim yada UnRoot yapıp mı güncellemem gerekecek? Malum ICS güncellemesi Nisan sonunda yayınlanacak SE tarafından.

-Brick olma durumu ile karşılaşırsam eğer, telefona benim müdahale edip kurtarma ihtimalim var mıdır?

-Son olarak bütün bu işlemleri yaptığım için pişman oldum, telefonu kutusundan ilk çıktığı hale getirebilecek miyim?

Sabırla okuyup cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Umarım bu konu benim gibi yeni başlayanlara ışık tutar... Konunun başlığı konu ile alakasız oldu farkındayım eğer gerek görülürse konu başlığı değiştirilebilir... Saygılarımı sunar iyi Forumlar dilerim...

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Akşam cevap yazarım. Okulda ve dersteyken yazmam mümkün değil :ehe

f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
Akşam cevap yazarım. Okulda ve dersteyken yazmam mümkün değil :ehe
Deneyimlerini paylaşırsan çok memnun olurum er yada geç acelem yok beklerim. Amaç istediğim cevapları alabilmek şimdiden teşekkürler.

klongs

klongs

Üye
recovery moda girip backup and restore seçeneğine tıklayıp backup seçeneğine tıklarsan sisteminin yedeğini alır telefonun halfbrick olursa restoreye basarsan kurtarabilirsin kurtardıktan sonra root rom işine devam edebilirsin

telefonun brick olursa kendin kurtaramazsın

root yaptıktan sonra güncellersen root kalkar

unlock root kullanmadım bir şey diyemeyeceğim

galaxy s2 de jig sayacı denen bir şey var rom yükledikçe sayaç artar teknik servis anlayabilir ama SE de varmı jig sayacı bilmiyorum

f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
recovery moda girip backup and restore seçeneğine tıklayıp backup seçeneğine tıklarsan sisteminin yedeğini alır telefonun halfbrick olursa restoreye basarsan kurtarabilirsin kurtardıktan sonra root rom işine devam edebilirsin
Bu işlem için önce root olmam mı gerekiyor yoksa şu an telefonun yedeğini alabilir miyim? Bir de recovery moda nasıl giriliyor? Teşekkürler...

PriZm

PriZm

Üye
Bu işlem için önce root olmam mı gerekiyor yoksa şu an telefonun yedeğini alabilir miyim? Bir de recovery moda nasıl giriliyor? Teşekkürler...
evet.telefonunda clockwork mod olması gerekli.

klongs

klongs

Üye
S2 de home ses açma ve güç tuşuna basınca giriyor ama se yi hiç bilmiyorum google e yaz bulursun

de_la_vega_66

de_la_vega_66

Üye
arkadaş sanki beni anlatmış. =)) bende yaklaşık 1 aydır android kullanıyorum.. Arc S ve bende de.. ve arkadaşın sorduğu tüm soruları bende merak ediyorum açıkçası.. symbianda CFW filan atıyoduk o yüzden telefona dokunmadan durmak zor geliyo =) bilen birisi arkadaşın sorularını yanıtlarsa biz ve bizim gibi henüz acemi olan bi kişinin çook işine yarayacaktır..

de_la_vega_66

de_la_vega_66

Üye
konu ne biçim dağılmış böyle yaa..konu sahibinin sorularına yönelik herhangi bi bilgi yok konuda =/

f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
konu ne biçim dağılmış böyle yaa..konu sahibinin sorularına yönelik herhangi bi bilgi yok konuda =/
Herkesin işine yarayabilecek bir konu aslında ama bu işin uzmanları cevap yazmaya üşeniyorlar galiba...

f_conq

f_conq

Üye
    Konu Sahibi
güncel

kerim5534

kerim5534

Üye
arkadaş sanki beni anlatmış. =)) bende yaklaşık 1 aydır android kullanıyorum.. Arc S ve bende de.. ve arkadaşın sorduğu tüm soruları bende merak ediyorum açıkçası.. symbianda CFW filan atıyoduk o yüzden telefona dokunmadan durmak zor geliyo =) bilen birisi arkadaşın sorularını yanıtlarsa biz ve bizim gibi henüz acemi olan bi kişinin çook işine yarayacaktır..

Custom rom atman için telin bootleaderini kilidini acman gerekli buda garantiden çıkartıyor teli kilit açıkken seus ten güncelleme yaparsan brick olur telin google amcaya. Xperia arc cyngamod yükleme yaz detaylı videolu anlatımı var bulursun zaten

sword2552

Üye
Merhaba.
Ben de symbiandan(5800)androide(htc sensation xe)geçtim 1 ay oldu topt-rom falan atmadım ama bazı sorularınıza cevap verebilirim
Backup konusunda titanium backup pro kullanışlı root istiyor.Risk vardır backup yaparken şarj biterse vs. yedeklemek istediğiniz data zarar görebilir telefonunuza bişey olmaz.
Unroot yaparsan tekrar garanti kapsamına girer.Unroot yaptığını anlamazlar diye biliyorum çevremden.çoğu brock tamir edilebiliyor ama brock olmuşsa servise götürmen lazım.
Telefonunu eski haline geri döndürebilirsin orjinal rom yedeklemen gerekiyor yedeklemesen bile orjinal rom bulabilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt