Windows mobile ilk piyasaya girdiginde o dönemlerde Pda tarzi piyasada palmlar vardi genelde siyah beyaz ekranli ve kendini gelistimiyen bir düzende gidiyorlardi o dönemde Windows mobile 2002 ile piyasaya cikinca özellikle Qtek, Htc gibi firmalarlar tutundu ve iyide piyasa yapti ama 03, 05, 6 sonrasinda en son 6.5 ilede bir türlü sistemin hizli tepki vermesini coklu dokunmatigi ve kendi programlarini adam gibi adepte etmeyi akil edemediler.
Simdi burda ilginc nokta 6 serisi ile Titanium olmasi lazim ismi Metro tarzi arayüzün babasi geldi ama gene dokunmatik yetersizlik falan oldugu icin win 7 phone cikarma karari aldilar bunu yaparkende sirketlerin ara yüzü degistirmesi vs vs engellendi netice olarak wince bazli modellerin piyasasinida kaybettilerki 100 % 10 yakin piyasalari vardi.
1 Sadece bir tane ekran cözünürlügü
2 Sistemin kapali olmasi
3 Alternatif market vs vs olayinin olmamasi
4 Satisa göre lisans sistemi her telofon icin ayri para
5 Bunca zamandir Tabletler icin bile düzenleme yapamiyacak kadar kapesitesiz olmalari makun bir cözünürlük ile ipad2 cikana kadar win7 phonedan bir tablet cikartabilirdi
vs vs devam eder o Metro arayüz ile Win8 kesinlikle rakip olamaz zaten tabletlerde kitli gelicegi icin hikaye olur Vista olayini yasarlar kisaca. Gene kim ne derse desin hem ipad1 hemde ipad2 elime gecti ben o aletle flim bakamiyorum, flash yok pek cok site acilmiyor tv bakamadim, söylendigi kadar tarayicisi hizli degil sahsen Win8 tabletlerde ayni sekilde olucagi icin neden aliyim.
Windows her zaman kisitlama yapmadigi icin tutuldu ama Apple örnek olarak son 2 senedir büyük hata icine girdiler ve yaklasik 5 senedirde Titaniumdan beri Metronun bir halta yaramadigini anliyamadilar.