%100 Yerli İnsansız helikopter üretiyoruz....

Sponsorlu Bağlantılar

The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
%100 Yerli İnsansız helikopter üretiyoruz....
%100 Yerli İnsansız helikopter üretiyoruz....

Türkiye dünyada insansız helikopter kullanan ilk ülke olacak.

PKK ile mücadelede İnsansız Hava Araçları'ndan yüksek verim alınmasından sonra bu kez de yerli üretim olan “İnsansız Hava Helikopteri” devreye sokuluyor.

Alınan bilgiye göre, Türkiye dünyada insansız helikopter kullanan ilk ülke olacak. Tamamen yerli üretim olan Malazgirt isimli helikopter küçüklüğü nedeniyle hedef olma riskinden de uzak. 15 kilometre menzile sahip ve 10 bin fitten uçabilen İnsansız Hava Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının da katıldığı testlerde tam puan aldı. Yapılacak anlaşmadan sonra insansız helikopterin üretimi için start verilecek. Böylece Türk ordusu, dünyada insansız helikopteri kullanan ilk ordu olacak.

AĞIRLIĞI 5 KİLOGRAM

İnsansız uçağa göre çok daha küçük olan İnsansız Hava Helikopterleri 500 ile bin fit arasında net görüntü ve ses iletebilirken, havaalanı dışında uygun arazi ve mekanlara iniş ve dik kalkışlar yapabilme özelliklerine sahip. 4-5 kilogram ağırlığında olan İnsansız Hava Helikopteri, yazılım, elektronik donanım ve tasarımı tümüyle Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildi.

Dik iniş ve kalkışları ile koordinatları verilen hedeflerden yüksek kaliteli ses ve görüntü aktarmasıyla beğenilen helikopterlerin TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda üretilmesi için hazırlıklara başlandı.

TÜRKİYE İLK OLACAK

İnsansız Hava Araçlarına olan ilgi artarken, bu alanda İsrail, ABD ve Almanya tarafından üretimi gerçekleştirilen uçaklar kullanılıyor. Bir Türk firması tarafından tasarımı ve yazılımı gerçekleştirilen helikopterlerin üretimi gerçekleştirildiği taktirde, dünya orduları içinde bu alanda bir ilki oluşturacak. İnsansız hava uçaklarının sadece havaalanından kalkış yapıp, havaalanına iniş yapabilme özelliği nedeniyle helikopterin bu alanda yeni bir açılım sağlaması bekleniyor. Her türlü arazi koşullarında iniş kalkış yapabilen helikopterler küçük hacimleri nedeniyle, hedef olmaktan da kurtuluyor.

Güneydoğu'nun çetin arazi koşulları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, bu helikopterlere ilgi gösteriyor. TSK, özellikle operasyonlar sırasında bu helikopterlerle girilmesi zor bölgelere inişi sağlayarak daha detaylı ses ve görüntü aktarmasından yararlanmak istiyor.

TAI'NİN UÇAKLARI DA KISA SÜRE SONRA

İHA uçaklarının yabancı ülkelerden alımı için görüşmeler sürerken, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) yerli İHA uçaklarının tasarımı ve üretimi çalışmalarını sürdürüyor. Gece ve gündüz koşullarında ses ve görüntü aktarımı yapması için planlanan yerli IHA uçaklarının, tasarımındaki son pürüzler gideriliyor. İsrail IHA uçaklarından yüksek irtifalara ulaşması amaçlanan yerli IHA uçaklarının gece ve gündüz şartlarından 30 bin fite çıkması amaçlanıyor. TAI'nın üreteceği İHA uçakları 5 kilometrelik bir alandan görüntü ve ses aktaracak.

YENİ İNSANSIZ UÇAKLAR GELİYOR

Mayıs ayında TSK'nın talebi üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile insansız hava uçağı alınması için temaslar yoğunlaştırıldı. Uçağın üretiminin zaman alması üzerine İsrail'den bir yıllığına kiralanan uçak, Batman'a getirildi. Temmuz ayında yerleştirilen ve İnsansız Hava Araçları (İHA) Bölüğü tarafından kullanılan uçaktan, PKK'nın faaliyetlerine dair yüksek çözünürlükte görüntü ve ses alındı. İHA uçaklarından sağlanan görüntü ve sesler yardımıyla bölgedeki operasyonlarda sağlanan başarı üzerine TSK, hükümete İHA uçaklarının alınması için başvuruda bulundu.

10 bin metre irtifa ve 2 bin 500 metre menzile sahip olan İnsansız Hava Uçakları, bin fitten yüksek kaliteli görüntü ve ses aktarabiliyor. TSK'nın Batman'daki İHA uçağından elde ettiği yüksek verim üzerine İHA uçaklarının alımı için yaptığı talep hükümet tarafından işleme konuldu. Bu amaçla bütçe dışı kalemlerden 100 milyon dolar para aktarıldığı öğrenildi.

YERLİ ÜRETİM MALAZGİRT HELİKOPTERLERİNDE ÖNE ÇIKAN DÖRT ÖZELLİK ŞÖYLE:

Otopilot sistemi
Yer kontrol istasyonu
Helikopter simülasyon sistemi
Helikoptere özel donanım şifreli haberleşme, telemetre ve digital resim haberleşmesi
 


NeedLeFLuff

NeedLeFLuff

Üye
Hayırlı olsun.

Bide bunu diğer ülkelere satar para kazanırsak tam süper olr.
 
SelmanTE

SelmanTE

Üye
ama niye bu kadar hafifmiş ki :blink:
 
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Ülkemiz Adına Güzel Ve Sevindirici Bir Gelişme. İşte Buda Resmi;

 
akula

akula

Üye
bizimkilerin kafası calışsa buna birde mayın dedenktörü takıp kardeşlerimizin mayından korurdu yanlışsam söyleyin
 
sublieutenant

sublieutenant

Üye
dur bi daha bu yapılmadı, bunu yapalım onuda yaparız, zaten bunun boyutları çok ufak... neresine sığdıralım???
:?sl?k
 
DoRM

DoRM

Üye
:D:D bunu kim alır yaa dandik uzaktan kumandalı helikopter işte neyini abartıyonuzki
 
burak9400

burak9400

Üye
bence başka ülkelere satılmasın sadece bizde olsun dünyanın gidişi bu şekil devam ederse bi 10-15 yıla kadar bence savaş çıkar yine bütün dünya savaşa başlar o zaman da bütün dünya TÜRKİYE olur:D ki şuan zaten öyle ama bunu kabullenemeyenler var
 

ozgurex

Üye
Bagzı arkadaslarımız bunu hobi maksatlı kullanılan kumandalı helikopterlere benzetmiş ve ' ne var canım uzaktan kumandalı helikopter işte ne olacak' demiş... Bu arkadasımız hayatında kumandalı bir helikopter görmemiştir eminim.. ona tavsiyem internette kucuk bi arastırma yap 150 200 mt den uzun menzilli kumanda (radyo) kontrollu bir helikopter bulabilecek misin..
burda 15km menzilden bahsediliyor. aradaki farkı anlarsın belkii....
(Burada insansız helikopterin .insansız ucaklardan en büyük avantajı , sabit bir noktadan hedef takibi yapabilmenizdir. ucaklarda sagdece hareketli gözetleme yapabilirsiniz,bu da alacagınız görüntüde ayrıntıları kaçırabilmeniz anlamına gelir.):box
 
NopruendoMejar

NopruendoMejar

Üye
yararlı olsunda...:D
 

Benzer Konular

gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
187
gonyalı
Marco Laren
Cevap
13
Görüntüleme
814
Yıkıcıadam


Üst Alt