Arkadaşım göğsünü germiş Allah diyorsun, sonrada inancımıza uymayan saçma sapan konu açıyorsun yakışıyor mu?
Yerde ve gökte ne varsa, hepsi Allah’ın tasarrufu altındadır. Binaenaleyh, ruhlar da kendi iradelerine terk edilmemişlerdir. Onlar kendi iradeleriyle, diledikleri gibi hareket edebilselerdi, belki de, bir kısmı dünyaya bile gelmek istemeyecek, gelse de gitmek istemeyecekti.
İsra Suresi, 85. ayetinde, "Ruh Allah'ın emrindendir" buyrulmaktadır. Ayet-i kerimede apaçık olarak, insan ruhunun, Allah'ın emrinden geldiği bildirilmektedir. Emr-i İlahi'den gelen bir ruha, hangi kuvvet tesir edebilir ve onda tasarruf sahibi olabilir?
Ruh işin içine girince durum değişiyor ama, Cin yaz direk gelenler istediği yorumu yazsın. Böyle şeyler inancımıza aykırı olduğu için biraz agresifleştim artık sende kusurumuza bakma.kardeşim verdiğin bilgi için sagol bende biliyorum ruhların dünyaya asla gelemiyceklerini ruh çağırırken zaten gelen cindir ruh gelemez tutupta ben buraya cin çağırma duası yazarsam yok karanlık mahallede diz çok falan diye yorumlar gelir diye ruh çağırma duası yazdım. ben bu konulara biraz meraklıyımdır.
estafurullah kardeşim ne demekRuh işin içine girince durum değişiyor ama, Cin yaz direk gelenler istediği yorumu yazsın. Böyle şeyler inancımıza aykırı olduğu için biraz agresifleştim artık sende kusurumuza bakma.

Arkadaşım göğsünü germiş Allah diyorsun, sonrada inancımıza uymayan saçma sapan konu açıyorsun yakışıyor mu?
Yerde ve gökte ne varsa, hepsi Allah’ın tasarrufu altındadır. Binaenaleyh, ruhlar da kendi iradelerine terk edilmemişlerdir. Onlar kendi iradeleriyle, diledikleri gibi hareket edebilselerdi, belki de, bir kısmı dünyaya bile gelmek istemeyecek, gelse de gitmek istemeyecekti.
İsra Suresi, 85. ayetinde, "Ruh Allah'ın emrindendir" buyrulmaktadır. Ayet-i kerimede apaçık olarak, insan ruhunun, Allah'ın emrinden geldiği bildirilmektedir. Emr-i İlahi'den gelen bir ruha, hangi kuvvet tesir edebilir ve onda tasarruf sahibi olabilir?
Ölen kişilerin ruhlarının, arkalarından yapılan hayır ve hasenattan haberdar edileceğine dair haberler var ise de, bu ruhların yaşayan insanlarla irtibatta bulunacağına dair herhangi bir âyet ve hadis veya kabul görmüş bir inanç yoktur. İnsanların gayb âlemi ile irtibatı doğrudan doğruya Cenâb-ı Hakk'ın vahyi, meleklerin aracılığı, şeytan ve cinlerin bilgilendirmesi vasıtalarıyla olabilmektedir. İnsanların ölmüş kişilerle, rüya gibi hayal veya ilham âlemi hariç, buluşması mümkün görülmemiştir. Melekle görüşüp ondan haber alma peygamberlere has bir özellik olmakla birlikte, cin ve şeytanların insanlardan kendilerine yakın kabul ettikleri kişilere haber ilettiklerine dair bazı naslar da vardır (el-Hicr 15/18; eş-Şuarâ 26/223; es-Sâffât 37/10; Buhârî, "Tefsîr", 31; Müslim, "Selâm", 35; Tirmizî, "Tefsîr", 36). Kaynak;Diyanet.gov.tr.
Yazdım ama kardeşimizin amacı farklıymış engin.tebrikler arkadaşım yazacaklarıma tercuman olmuşsun yazmama gerek kalmadı. nelerle uğraşiyoruz ya rabbim.
s60v3 için varsa linkini atabilir misiniz![]()

3 harfliler marid filmi var bi izle bakalım nasıl musallat oluyor kadına ne kadar arkadaşı varsa çarpıyor kadın ne hale geliyor gerçek yaşanmış olay Türk filmi sonnunda kadın kendi anlatıyor olanları

evet oğuz ben izleyince baya korkmuştum![]()
s60v3 için varsa linkini atabilir misiniz![]()