Nokia E7 İnceleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Nokia E7 İnceleme
Nokia, QWERTY klavyeli iş telefonlarına ilk olarak Communicator serisi ile 1996 yılında başladı. Hızlı ve başarılı geçen 15 yılın ardından Nokia E7, yeni stili ve dalgalanarak açılıp kapanan tarzıyla, onur ve kalitenin simgesi olan Nokia Enterprise serinini yerini alacak gibi görünüyor. Nokia N8‘den esinlenerek tasarlanan Nokia E7, mükemmel özellikler ve içerdiği pek çok ek yenilikle birlikte müthiş bir karışım olmuş gibi görünüyor. Nokia’nın son mahsülü diyebileceğimiz bu telefon sizce de bu kadar güzel ve değerli mi? Beraber incelemeye ne dersiniz…



Temel Özellikler
•Şebeke: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 – HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
•Boyutlar: 123.7 x 62.4 x 13.6 mm, 104.9 cc
•Ağırlık: 176 gram
•İşletim Sistemi: Symbian^3
•İşlemci: ARM 11 680 MHz – Broadcom BCM2727 GPU
•Ekran: 4.0 inç, 360 x 640 piksel, AMOLED, kapasitif, dokunmatik, 16 Milyon renk desteği, çizilmeye dayanıklı yüzey
•Kamera: 8 MP, 3264×2448 piksel, sabit fokus, çift-LED flaş, 720p@25fps HD video kaydı, VGA ön kamera
•Bellek: 16 GB dahili, 256 MB RAM, 1 GB ROM, sınırsız rehber kaydı, maksimum 30 günlük arama kayıtlarını tutabilme
•Mesajlar: SMS, MMS, Email, Push Email, IM
•Tarayıcı: WAP 2.0/xHTML, HTML, RSS feeds
•Küresel Veri Aktarımı: GPRS, EDGE, 3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
•Yerel Veri Aktarımı: Bluetooth 3.0 + A2DP, microUSB v2.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
•Müzik/Video: MP3/WAV/eAAC+/WMA müzik çalar, MP4/H.264/H.263/WMV video oynatıcı, RDS Stereo FM radyo
•Diğer: Nokia ClearBlack ekran teknolojisi, QWERTY klavye, Multi-touch, yakınlık ve ivme sensörü, koyu gri – gümüş beyaz – yeşil – mavi ve turuncu renk seçenekleri, A-GPS desteği; Ovi Maps 3.0, Java MIDP 2.1 desteği, gürültü engelleyici özel mikrofon, dijital pusula, TV-çıkışı (720p video) HDMI ile Dolby Dijital Plus ses kalitesi, Flash Lite 4.0, fotoğraf / video düzenleyici, akıllı metin girişi
•Batarya: Li-Ion 1200 mAh (BL-4D)
•Batarya Ömrü: 2G ile 432 saat, 3G ile 480 saat bekleme – 2G ile 9 saat, 3G ile 5 saat konuşma süresi
•Sar Değer: 0.56 W/kg

Tasarım:



Nokia E7, N8 in biraz daha genişletilmiş ve kapsamlı olarak piyasaya sürülmüş hali. Telefonu elinize aldıktan sonra kavradığınızda ellerinizi tamamen kaplayan ve dolduran bir his uyandırmakta, çünkü özenle tasarlanan klavye yıpranmaya ve suya karşıda dayanıklı. Ayrıca, göz alıcı turuncudan gümüş grisine kadar Nokia cihaz için pek çok renk seçeneği sunmuş. Hepsinin ötesinde 176 gramlık tüy kadar hafif ağırlığı ile taşıma kolaylığı sağlayan Nokia E7, alimunyum kaplı tuşlarıyla normal telefon tuşlarına göre biraz daha kaygan. Böyle bir kasa, ekran ve yapıda telefon için ağırlık gerçekten oldukça hafif. Telefonun N8 e göre hafif kalın olduğu gerçek hatta üzerindeki kocaman sensörü saymıyoruz bile. Nokia E7 firmanın özenle hazırladığı göz alıcı bir model olarak boy gösterecek gibi gözüküyor.



4 inç büyüklüğünde AMOLED ve ClearBlack teknolojisini kullanan ekran, 360×640 zünürlük desteği ile 16.7 milyon renk kapasitesine sahip. Benzer rakiplerine ekran özüllikleriyle fark atacak seviyede olan Nokia E7′de, AMOLED panelinin özellikleri sayesinde renkler oldukça canlı ve etkili olarak kullanılarak herşey oldukça kolaylaştırılmış bizler için. Bu özellikleri olan diğer telefonlarla karşılaştırmak istemesekte, diğelerine göre her açıdan oldukça iyi bir kullanım sunmakta. Ayrıca Nokia’nın son çıkan modelleri içindeki en büyük ekrana sahip telefon olduğunu söylemeden geçemiyeceğiz. Ekranın alt tarafında bir menü tuşu bulunmata ve mesaj yada daha önce biri aramışsa yanıp sönerek bizi uyarıyor. Nokia N8 de bulunan Home tuşuna göre yeri daha iyi berlirlenmiş ve göze daha kolay çarparak ona tıklamamızı kolaylaştırmış durumda. Son olarakta , hem sağ elle telefon kullananlara hemde sol elle telefon kullananlara hitap edecek şekilde düşünülmüş olması oldukça büyük artı.



Sol kenarında tuş kilidi hariç hiçbir tuş yokken sağ tarafında ses kısıp açma tuşları, SIM kart giriş yeri bulunmakta. Tuşları denediğimizde hiçbir sorunla karşılaşmadık. Telefonun üst kısmına baktığımızda, standart 3.5 mm genişliğinde kulaklık girişi ve yine birçok modelde gördüğümüz açma kapama tuşunu görüyoruz. Açma kapama tuşunun küçük boyutu bizi biraz tereddüte düşürsede telefonu rahat bir şekilde açıp kapayabildik. Son olarakta üst kısmının solunda microUSB ve HDMI girişini bulunmakta. HDMI girişi ile TV’ye görüntü aktarabilir, microUSB girişi ile istenilen herşeye bağlantı kurabilirsiniz.

Telefonun arka kısmında ise 8 MP’lik bir kamera ve çift-LED flash bulunmakta ki benzer özellikler Nokia C7‘de de yer alıyor. Evet, yüksek çözünürlükte ekran belki çok ekstra bir özellik değil ama onu diğelerinden vazgeçmenizi sağlayacak en önemli özelliği kaliteli kamerası. Ayrıca E7 iş hayatına göre tasarlanmış yapısıyla, en büyük önemi kamerasına verilmiş olan N8 den farklı göze çarpıyor.Ve arka tarafın alt kısmına baktığımızda hoparlörü da unutmadıklarını görüyoruz. Ayrıca ön tarafındaki kamerasında ışık ve odaklanma sensörüde unutulmamış.



Açılıp kapanan klavyesine çok zorlanmadan alışacağız gibi gözüküyor. Fakat normal kayarak açılan cihazlara göre baş parmağımızla açmaya çalışırken biraz daha fazla güç uygulamanız lazım. Ayrıca cihazı açıp çalıştırmak için biraz fazla bastırmanız gerekiyor. Bu başlarda zor gelebilir fakat zamanla alışacağınıza kuşkumuz yok. Ekranı taşımak için tasarlanmış 2 taraflı güçlü menteşelerle dengelenmiş bir mekanizma bulunmakta ve kapandığında tuşların üzerinde onlara hiç zarar vermeden saklanmakta. Bu mekanizma bizi gerçekten çok memnun etti ve ekran görüntüsü her açıdan tatmin edici.Ayrıca ekran ve cihaz arasındaki bağlantıyı sağlayan kablo çok iyi ve korunaklı bir şekilde gizlenmiş gönül rahatlığıyla korkmadan kullanabilirsiniz.

Tuşları yani klavyesini oldukça memnun edici ve modern modaya uygun bulduk. Orta büyüklükteki tuşlar bize hiç zorluk çıkartmıyorlar sadece bazıların ufak sorunlar olsada çok bastırmadan zorlamadan onlarada alışacağımızı düşünüyoruz. Tasarımını ele aldık inceledik ama klavyeyi kullanmaya başladığımızda hatasız ve rahat bir şekilde mesaj yazabildiğimizi farkettik. Öte yandan, ok tuşları bulunan cihaz bize tam bir klavye havası yaşatıyor çünkü dokunmatik ekran telefonlarda mouse imlecini taşımak çok sorun olabilmekte tabi Mobil İşletim Sistemi kullananları etkilemeyen bir durum ama olsun. Son olarak, tek parça halinde tasarlanan aliminyum güzelliği ile daha şık hale gelen telefon sınıfındaki diğer telefonlardan ayrılıp daha iyi bir yere gelecek gibi gözükmekte. Tasarımından kullanılan malzemesine kadar tüm Nokia severleri tatmin edecek bir ürün.

Arayüz ve Fonksiyonellik:



Nokia E7 de N8 modelindede bulunan 680 MHz ARM 11 işlemci ve 256 MB RAM bulunuyor. Temel işler ve görevler konusunda E7 yi hızlı ve yeterli bulduk çok çok az bir zorlanma ve yavaşlama gördük. Nokia E7′de N8 de olduğu gibi Symbian^3 işletim sistemiyla çalışmakta. 2.0 güncellemesinin yakında olmasını umuyoruz çünkü QWERTY klavyesi ve yeni web tarayıcısı için kaçınılmaz bir güncelleme. Eğer ilk kez Symbian teknolojisini kullanacaksanız size öğrenmeniz için oldukça kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca, Symbian işletim sisteminin önceki versiyonlarını kullananlar içinde alışmak hiçte zor olmayacak gibi gözüküyor. Android’in tasarımının aksine ana ekranda 3 tane ana kısayol bulunmakta ve 6 ya kadar artıralabilinmekte ayrıca bu simgeleri ekranda istediğiniz yere istediğiniz şekillerde taşıyabilmektesiniz. Bu yeni ve değişik özellik basit ve temel olarak tasarlanmış ama eskiye göre değişik bir yenilik gibi gözüküyor.

Symbian^3 işletim sistemini biraz daha detaylı incelemek isterseniz Nokia N8 İncelemesi’ni okumanızı tavsiye ederiz. Tabiki E7 de yeni ve farklı özellikler var ama genel olarak benzer özellikler olduğundan N8 i inceleyebilirsiniz. Telefon kilitlendiğinde saat ve tarihi gösteren ekran koruyucu devreye giriyor ve pil tüketimi olarakta çok yük olmamakta. Bu AMOLED teknolojisinin bize sunduğu çok güzel bir özellik ve E7 de zaten bulunan birşey bu ama eğer isterseniz tema ayarlarına girip bu özelliği kapatabilirsiniz. Bunu kapatmak N8 e göre biraz daha değişik ve yeni simgeler kullanılarak yapılmakta.Diğer bir fark ise klavyeyi açtığınızda ekranın yatay konuma geçmesidir. Aslında ekranın büyük olması ve sanal klavye olmaması sayesinde yeterli alana sahip ve webte gezinmek oldukça rahat ve ne güzel ki Symbian^3 ün getirdiği özelliklerle oldukça keyifli bir kullanım sunmakta.



Daha önce değindiğimiz gibi mesajlaşma gerçekten çok keyif verici istersenizde Symbian 3 ün özellikleriyle birkaç ek özellikte sizin zevkinize bırakılmış. Klavyesi parmaklarımızı çok çalıştırabiliyor ama tahmin modunu açarsanız size oldukça kolaylık sağlıyor mesajlaşmada. Ama QWERTY klavye iyi bir seçim gibi dursada tuşların biraz ufak olması bizi yer yer yanlış yazmaya hata yapmaya zorluyor.Yinede iki seçenekte uygun fakat fiziksel yani gerçek klavyeyi biz tercih ediyoruz. Bunlar hep görünümsel değişiklikler tabi, ama asıl yazılımsal odak noktası ise iş hayatına yatkın ve kolay kullanım özellikleri. Office suite uygulaması ana menude kendiliğinden hazır gelmektedir.

Kurumsal işlerindeki maillerinizi takip etmeniz için Nokia size oldukça rahat bir kullanım sunmuş ayrıca Lotus Notes Traveler adlı iş çevreleri tarafından oldukça yaygınca kullanılan yazılımıda telefon desteklemetedir.Ve son yapılan açıklanmalar ve birleşmeler sayesinde Microsoft ve Nokia’nın işbirliği size Outlook, SharePoint ve diğer kurumsal yazılımlara kolayca bağlanıp kullanmanıza olanak sağlıyacaktır. Konuşan bir MS Office, telefonda Quickoffice Premier yüklü yani sadece dökümanlara bakmak değil aynı zamanda inceleyip düzenleyebilirsiniz ve telefonla bize ücretsiz olarak gelmektedir. Yani şu ana kadar Symbian teknolojisi size hiç güzel ve cezbedici gelmediyse hazır olun E7 size bu teknolojiyi sevdirmek için geliyor.Uzun zamandır symbian kullananların yorumları bize rahat bir çalışma ortamı, sunduğu pek çok fonksiyonel özellikler, kaliteli grafikler, bol font arşivi ve navigasyon gibi özellikleriyle fark yaratacağı şeklindedir.Gerçekten pekçok işi aynı anda yapabileceğimizi bu telefonda göreceğiz sanırım.

Internet ve Bağlantı:



Nokia E7 piyasada olan çok iyi telefonlarla yarışabilecek düzeyde bir cihaz ki dünyanın heryerindeki bandlarda çalışabiliyor.

Bu cihaz sizdeyken tabiki 3G bağlantı bulmak hiçte zor değil ama Wi-Fi 802.11 b/g/n özelliği zaten size her yerde internet kolaylığı sunmakta. Ayrıca Ovi Maps ve Bluetooth 3.0 ile entegreli çalışan GPS özelliğide unutulmamalıdır. Canlı birebir online olmasada tüm dünyadaki haritaları içinde barındıran ve inceleyebileceğiniz sesli desteğide olan Ovi Maps cihazla birlikte ücretsiz gelmekte.Son sürümü olan 3.06 yı indirebilir toplu taşıma hatlarını, yol durumlarını ve pek çok özelliğini kullanabiliriz.

Nokia E7′de bizi üzen en büyük şeylerden birisi sanırım microSD kart desteği sunulmaması. Cihazla birlikte Nokia sadece 16 GB dahili bellek olanağı sunuyor bunun haricinde bir genişletme söz konusu değil. Telefonla beraber gelen web tarayıcı N8 dekiyle aynı ve benzer problemler içeriyor fakat Symbian güncellemelerini yaparak ufak sorunlardan kurtulabiliriz ve tam ekran 4 inç AMOLED ekranı verimli kullanabiliriz. Ayrıca bazı temel flash içeriklerde çalışmakta ki biliyorsunuz Nokia E7 Flash Lite 4.0 destekleyen bir modeldir. Ama ağır ve yüklenmesi zor olan flash sitelerde oldukça yavaşlama ve tıkanma yaşadık. Sayfayı hareket ettirirken yukarı veya sağa sola biraz zaman aldığını farkettik. Kısacası, Symbian^3 ile internette gezinmek önceki sürümlere göre oldukça gelişmiş gözüküyor sadece arayüzde biraz sorunlar bulunmakta ve onlarında güncellemelerde giderileceğini umuyoruz.

Kamera ve Multimedya:



Mükemmel kalitede fotoğraf çekmek istiyorsanız ve Nokia telefon bakıyorsanız 12 megapiksel kamerası ve Carls Zeiss Lens’i ile N8 tek tercihiniz olmalı. Kabul etmeliyiz ki E7 de 8 megapiksel kamera var ve malesef standart sabit odaklanan bir kameradan pek bir fark göremiyoruz. Yani bundan kastımız yapabildiği maksimum zoom oranı 20 inç ve bazen daha fazlasına ihtiyacımız olabilir ve yetersizliğini size bırakıyoruz.

Hareketli hiçbir parçasının olmaması ve ön odaklanma ihtiyacı gösteriyorki kamera kaydı oldukça hızlı ve deklanşör tuşuna gecikme ile basmamız gerekmekte. Nokia Kamera Gurusu olarak bilinen Damian Dinning kendi tabiriyle Focus kameralar hakkında bazı söylemleri var ve bunlar :

1. “Nokia Focus Kamera sayesinde anı hiçbir korkunuz olmadan ister video ister fotoğraf olarak yakalayabilir 50 cm den sonsuza kadar odaklanabilir hertürlü ışık şartlarında kusursuz kayıtlar alabilirsiniz…

2. Otomatik odaklanmada hiçbir gecikme yok. Nokia N8 en hızlı otomatik odaklanmaya sahip olsa bile onda bile biraz gecikme var.

3. Yaklaşık 50 santimden tutun en büyük uzaklıklara kadar herşeyi aynı kalitede resim ve kamerada odaklanma da sorun olmadan net olarak alabilmektedir. Zaten Focus adıda burdan gelmekte. Eski kameralarda derinlik hissi Focus Kameralara göre oldukça bulanık gözükmeteydi. Bu yüzden eskiden fotoğrafçılar derinlikten ve detaydan kaçınarak fotoğraf çekerlerdi. Bu yüzden bu gelişmiş odaklanma teknolojileri oldukça güzel ve yararlı bulunmaktadır.

4. Zarif ve ince tasarımlar beraberinde zarif ve ince cihazları getiriyor.”



Kamera dış ortamlarda oldukça iyi performans gösteriyor ve renkler oldukça gerçekçi sadece resimlerde ve kontrastta hafif bir değişim olabiliyor. İç mekanlardaki çekimide fena değil ki karışıklık ve ışık ayarlarını düzenleyen algoritması sayesinde biraz daha iyi oluyor fakat düşük ışıkta biraz bulanıklık oraya çıkıyor ama bu da çift-LED flash sayesinde üstesinden gelinebilir bir sorun gibi gözüküyor.

Video kayıt olarakta Nokia E7, 720p 25fps özelliği sunuyor. Video çekiminden oldukça memnun kaldığımızı belirtmek isteriz. Fotoğraf çekimi ve video çekimini karşılaştıracak olursak fotoğraf kalitesi videoya göre birazcık daha iyi gibi duruyor.



Nokia E7′nin müzik çalar özelliklerini ele alacak olusak, standart öğeleri tam istedğimiz şekilde birleştirerek bize sunuyor fakat görsel çekiciliğiylede bize 3D destekli olarak albümleri inceleme olanağı sunmakta. iPhone Cover Flow modunda göre modayı takip etsede, bizi albümleri tarayıp incelemeye yarayan müthiş özelliği oldukça etkiledi ve enerjik ve parlak tasarımı oldukça göze hitap ediyor. Dolby Digital Plus özelliği hoparlörlerinde bulunmakta ve HDMI portunda film izlerken bazı sesler değiştirelerek düzeltilmiş bir şekilde gelmekte. Hoparlörüde yüksek sesteki kalite bir telefona göre şaşırtıcı derecede iyi ve netlik konusundada mükemmel.

Yüksek çözünürlükte videoları izlemek ise Nokia E7 için çok sıradan bir özellik ki biz 1280×720 çözünürlüğünde MPEG-4 videoyu çok rahat yükleyip açtık. AMOLED teknolojisi ve oldukça geniş ekran birleşince böyle bir ortamda video izlememek ayıp olurdu zaten fakat her nekadar yeni bir özellik olsada playback te biraz sorunları var. N8 ile aynı resim ve video düzenleyicisi ile gelen E7, tamamen aynı ayarlar ve düzenlemeleri bizlere sunuyor. Bu konuda ekstra yeni şeylerin olmamasının sebebi Nokia E7′nin multimedya özelliklerine çok önem verilmeyen bir telefon olmasından ama N8 de olan kamera özellikleri hariç herşeye sahip bir telefon.

Nokia E7 ile Çekilmiş Resimler:

Performans:



Nokia E7 bize işte kalite budur dedirtiyor adeta. 1200 mAh bataryası 3G modundayken 5 saat kesintisiz konuşma süresi sunuyor. Tüm bu özelliklerle birlikte Nokia E7 bizi hem tasarımıyla olsun hem yapısıyla olsun hemde kullanılan en iyi malzemeleri sayesinde oldukça etkiliyor. Günümüzdeki sıradan işlemciler ve onların fonksiyonelliklerinin aksine, E7 de bulunan işlemce hem Symbian kullanmak için oldukça yeterli hemde tüm zor ve kompleks işlemlerini yerine getirmek için biçilmiş kaftan. 8 megapiksel kamera N8 in kalitesinin yanında çok iyi değil ama hiç değilse orta seviyede HD videolar almak için iyi bir seçim olabilir.

Editörün Yorumu – Sonuç:



Yazılımsal açıdan bakmak gerekirse Nokia E7 tam bir iş dünyası telefonu konumunda. Hem mail hemde uzaktan kontrol edilen sistemler konusunda pek çok özelliğe sahip. Kolayca açılan fiziksel yani gerçek klavyesi sayesinde maillerinizi çok hızlı ve etkili bir şekilde yanıtlayabilirsiniz. Ovi Maps ve onunla ücretsiz gelen sesli navigasyona istediğiniz eklemeleri ve arayüzleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca Ovi Store’dan istediğiniz kadar eklenti ve aplikasyon yükleyebilirsiniz. Kısacası, Nokia tutkunu biriyseniz emin olabilirsiniz ki bu telefon sizi kesinlikle hayal kırıklığına uğraştmıyacak. Eğer daha önce hiç Nokia kullanmadıysanız size Windows Phone 7 yüklü HTC 7 Pro veya Android yüklü HTC Desire Z‘yi önerebiliriz ki ikiside klavyesi olan oldukça iyi cihazlardır.

Resimli İncelemesi İçin Burada Tıklayınız:
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, İncİnat, Silinen Üye 511859 ve 1 kişi daha


polluxea♪

polluxea♪

Üye
hoş inceleme alcak arkadaslara faydalı olcaktır :good: +1
 

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: polluxea♪
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
N8 mi E7 mi diye uzun uzun düşündüm ve E7 de karar kıldım. Çünkü tasarımı, klavyesi, 4 inç ve net ekranı beni cezbetti. Bana göre N8 in E7 ye oranla artıları; 12 mp carl zeiss optik kamerası, fm vericisi ve arttırılabilir hafızası. Her zaman derim; kişi zevkine ve ihtiyacına göre hareket etse daha doğru olur. Aslında N8 in özellikleri E7 de olsa güzel olmaz mıydı? Elbette olurdu. Ama satış strajesi işte. Adam herşeyi koymuyor. O zaman bende isteklerimi tarttım ve E7 dedim. Klavyesi açık şekide masaya koyduğumda duruşu çok hoşuma gitti. TV, video izlerken ve web de gezinirken çok şık duruyor. Hele birde mouse bağladımmı alsana laptop :D 8 mp kamerası carl zeiss değil ama video ve fotoğraf kalitesi bana yetti. O kadar da kötü değil. Çekim yaparken ışığı yakalayarak hareket edildiğinde oldukça kaliteli video ve fotoğraf çekimi yapılabiliyor. 16 gb hafıza bana yetti şimdilik. Ama neden Nokia kamerada carl zeiss optik kullanmamış halen anlamış değilim :hmmm Ama alacaklara tavsiye ederim. Çok süper bir cihaz...
 
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
Süper değil bir kere.Tasarım olarak iyi ama.İncelemeyide sen yapmamışsın,böyle olursa herkes her telefonun incelemesini paylaşır.
 
  • Beğen
Tepkiler: İncİnat

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
N8 mi E7 mi diye uzun uzun düşündüm ve E7 de karar kıldım. Çünkü tasarımı, klavyesi, 4 inç ve net ekranı beni cezbetti. Bana göre N8 in E7 ye oranla artıları; 12 mp carl zeiss optik kamerası, fm vericisi ve arttırılabilir hafızası. Her zaman derim; kişi zevkine ve ihtiyacına göre hareket etse daha doğru olur. Aslında N8 in özellikleri E7 de olsa güzel olmaz mıydı? Elbette olurdu. Ama satış strajesi işte. Adam herşeyi koymuyor. O zaman bende isteklerimi tarttım ve E7 dedim. Klavyesi açık şekide masaya koyduğumda duruşu çok hoşuma gitti. TV, video izlerken ve web de gezinirken çok şık duruyor. Hele birde mouse bağladımmı alsana laptop :D 8 mp kamerası carl zeiss değil ama video ve fotoğraf kalitesi bana yetti. O kadar da kötü değil. Çekim yaparken ışığı yakalayarak hareket edildiğinde oldukça kaliteli video ve fotoğraf çekimi yapılabiliyor. 16 gb hafıza bana yetti şimdilik. Ama neden Nokia kamerada carl zeiss optik kullanmamış halen anlamış değilim :hmmm Ama alacaklara tavsiye ederim. Çok süper bir cihaz...

Evet bende sana katılıyorum.

----------Eklendi @ 21:29:13 ---------- Yazıldı @ 21:28:47 ----------

Süper değil bir kere.Tasarım olarak iyi ama.İncelemeyide sen yapmamışsın,böyle olursa herkes her telefonun incelemesini paylaşır.

Ben bilgi amacıyla koydum.
 
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Süper değil bir kere.Tasarım olarak iyi ama.İncelemeyide sen yapmamışsın,böyle olursa herkes her telefonun incelemesini paylaşır.

O senin düşüncen arkadaşım, bana göre süper hatta süper ötesi.
 
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
PhoneArea'dan videolu inceleme:


[video=youtube;sQO_gkXQALg]http://www.youtube.com/watch?v=sQO_gkXQALg[/video]
 
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
4 İnç ekrana 360x640 pixel koymuşlar mahvetmişler.160 pi gibi bir değer çıkıyor.
 

Emil_Ceferli

Üye
Ben de kullaniyorum. inanin bu telefonda AF olsa, cok digil de, 1 ghz olsa, bu telefonun ustune telefon tanimam. ama arkadasin da dedigi gibi satis strajesi... insan dusunuyor... degismek istiyorum fakat s3 un tanitimini bekliyorum.
 
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
4 İnç ekrana 360x640 pixel koymuşlar mahvetmişler.160 pi gibi bir değer çıkıyor.

O konuda haklısın işte. Nokia neden böyle şeyler yapıyor anlamış değilim???

Ben de kullaniyorum. inanin bu telefonda AF olsa, cok digil de, 1 ghz olsa, bu telefonun ustune telefon tanimam. ama arkadasin da dedigi gibi satis strajesi... insan dusunuyor... degismek istiyorum fakat s3 un tanitimini bekliyorum.

şu cihaz 1 ghz işlemci, 1gb ram, autofocuss 8 mp carl zeiss kamera, 5800 gibi stereo çift hoparlör ve en az 32 gb hafızası olsa daha millet başka cihaz alır mı? :hmmm ama işte dediğim gibi satış strajesi...
 
^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
Özellikleri süper olsada çok uygulama eksiği var.
 
DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
sevgilime aldım bunu şahsen c7 yerine bunu almadığıma pişman oldum.. :)
 
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
sevgilime aldım bunu şahsen c7 yerine bunu almadığıma pişman oldum.. :)


İnşallah senin şu sorun hallolurda telefonun gelirse, onu E7 ile değiştirirsin belki. Seni de E7 ci yaparız. :ehe
 
Febris

Febris

Üye
ekran pixel i biraz daha yüksek olsa e7 çok daha iyi sayıda satılır :)
 

Emil_Ceferli

Üye
ekran pixel i biraz daha yüksek olsa e7 çok daha iyi sayıda satılır :)

bizim bildigimiz ekran pikselini cogu kullanici bilmiyor. aradaki farklari bile bilmiyor. zaten amoled, clearback oldugu icin, ekran idare ediyor. kullanici kitlesi en basit sheylere onem verir: mesela bu telefon bir az agirdir.. kamerasi o kadar da iyi diyil ve bir az anlayanlar icin de oyun falan destegi az :) bu kadar.

----------Eklendi @ 00:20:58 ---------- Yazıldı @ 00:20:19 ----------

E7 kullananlar thumbs up :D
 
SilentOne

SilentOne

Üye
ya bide e7 çok kaba ya n8 daha kibar duruyor onun yanında ama su yeni çıkıcak symbian telefonları merak ediyom gelsin beqenirsem alırım 2013 de :)
 
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
ya bide e7 çok kaba ya n8 daha kibar duruyor onun yanında ama su yeni çıkıcak symbian telefonları merak ediyom gelsin beqenirsem alırım 2013 de :)

e7 kaba? n8 kibar? alakası yok. e7 sadece klavyesi olduğu için biraz daha enli. o kadar da olsun. yoksa tipleri aynı.
 
S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
E7 bence N8 ' den yarım adım daha önde .
 
  • Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt