Hemşire Hanım değil Hemşire Bey

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
Hemşire Hanım değil Hemşire Bey
‘Hemşire Hanım değil ‘Hemşire Bey’

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 94 erkek hemşire, yemin ederek göreve başladı. Hastane yemekhanesinde düzenlenen yemin töreninde konuşan Başhekim Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, hastanelerine 201 yeni hemşire atandığını belirterek, “Yeni atananlar arasında 94 erkek arkadaşımızın göreve başlamasıyla hastanemize yeni bir renk geldi’’ dedi. Hemşirelik mesleğinin, diğer sağlık meslekleri gibi kutsal bir hizmet olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gazi Yiğitbaşı, şöyle konuştu: “Erkek hemşire sistemi, dünyada yaygın olarak kullanılan, ancak bizde yeni başlayan bir uygulama. Vatandaşlarımız da kısa sürede bu uygulamaya alışacaklardır. Hastanemizin her birimi, her çalışanı gibi yeni başlayan arkadaşlarımız da hastanemize olumlu katkılarda bulunacaklardır.’’

ÇOK GAYRETLİLER

Hastane Başhemşiresi Gülşen İpek ise erkek hemşirelerin kendilerini ispatlayabilmek için çok gayret gösterdiğine dikkati çekerek, “Artık sağlık hizmetlerinde cinsiyet ayrımı yok. Erkek hemşirelerin varlığına herkes alışacaktır’’ diye konuştu. Konuşmaların ve yemin törenin ardından Yiğitbaşı, İpek ve göreve yeni başlayan hemşireler birlikte pasta kesti.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Dersanede hoca bahsetmişti bundan :)

The_Punisher

The_Punisher

Üye
    Konu Sahibi
erkek adamdan hemşire mi olur eski köye yeni adet geliyor protesto ediyorummmmmmmm :oku :megafon:

manyak!

manyak!

Üye
yaw ne ööle erkek hemşire adında bile meymenet yok gidip hasta bakıcı olsunlar !

dr-jake

dr-jake

Üye
Bizim acil servise geldi 30 tane yeni erkek hemşire :) ben gayet memnunum durumdan iyi çalışıyolar. Ama genelde hemşire hanımlar diye seslenirdik, onlara ne diycemizi bilemiyoruz şimdi. Bazı arkadaşlar onlara sakallı hemşire diyo, o da bi seçenek tabi :spr

POWER

POWER

Üye
Yok yaw erkekten hemşire olur mu?Bende hastanede çok yattım hastalar ilgi alaka şefkat ister hemşireler sabırlı ve her zaman güleryüzlü olmalıdırlar ama erkek hemşirelerin bunu yapabileceklerinden emin değilim kısa vadede belki ama uzun vadede sanmıyorum...

cllgr

cllgr

Üye
banada erkek hemşire tuhaf geliyor,tamam aynı işleri yapıyor ama başka bi sıfat bulun.hemşirelik yıllardır bayanlarla eşleşmiş,kaynaşmış artık.hafızalara yerleşmiş ,değişdirmek zor yani.hemşire adı yakışmıyor kafamızdaki tarife,yoksa vazife açısından karşı değilim.uzun müddetde alışmak zor bence.bende hastanede yattım uzun zaman,hemşirelerin keplerini kaldırmışlardı o zaman,hangisi hemşire,hangisi doktor şaşırıyordu insan.bazı alışkalıkları değişdirmemek lazım diye düşünüyorum.

irun

irun

Üye
''sakallı hemşire'' iiymiş, cuk oturmuş..:ehe

kadınlar erkeklerin yaptığı her işe el atıyo, erkekler neden yapmasın.. yürüyün aslanlarım, kim tutar sizi..:yuru :ehe

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bence her mesleğin bayan-erkek diye ayrılması yanlış. Herkes her mesleği yapabilir :spr

dr-jake

dr-jake

Üye
banada erkek hemşire tuhaf geliyor,tamam aynı işleri yapıyor ama başka bi sıfat bulun.hemşirelik yıllardır bayanlarla eşleşmiş,kaynaşmış artık.hafızalara yerleşmiş ,değişdirmek zor yani.hemşire adı yakışmıyor kafamızdaki tarife,yoksa vazife açısından karşı değilim.uzun müddetde alışmak zor bence.bende hastanede yattım uzun zaman,hemşirelerin keplerini kaldırmışlardı o zaman,hangisi hemşire,hangisi doktor şaşırıyordu insan.bazı alışkalıkları değişdirmemek lazım diye düşünüyorum.

Bense bazı alışkanlıkları değiştirmek lazım diye düşünüyorum, bu dünyada çoktan beri başlamış bi uygulamaydı zaten, üstelik hemşire bayanlarla ilgili de toplumda çok kötü bi önyargı da var, en azından bu kırılmış olucak biraz, nasıl bayan öğretmen erkek öğretmen varsa ve bayan öğretmenlerle ilgili bi önyargı yoksa... hem bayan hemşireler acil servislerde nöbet tutuyorlar sarhoşu var psikopatı var.. onlarla uğraşmak zorunda kalıyolar birebir. Kadınlar birbirini aşşağılamaya bayıldığı için zaten, bayan hemşireler en ufak bir problemde hasta çocukların annelerinden veya bayan hastalardan hakaret işitiyolar. Bu durumlarda da erkek hemşireler daha avantajlı. Bunları da düşününce sizin istediğiniz şefkati beklemeyin zaten bir hemşire bayandan. O kadar iş yükü arasında yastığınızı düzelticek bi refakatçıyla yetinmelisiniz.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bense bazı alışkanlıkları değiştirmek lazım diye düşünüyorum, bu dünyada çoktan beri başlamış bi uygulamaydı zaten, üstelik hemşire bayanlarla ilgili de toplumda çok kötü bi önyargı da var, en azından bu kırılmış olucak biraz, nasıl bayan öğretmen erkek öğretmen varsa ve bayan öğretmenlerle ilgili bi önyargı yoksa... hem bayan hemşireler acil servislerde nöbet tutuyorlar sarhoşu var psikopatı var.. onlarla uğraşmak zorunda kalıyolar birebir. Kadınlar birbirini aşşağılamaya bayıldığı için zaten, bayan hemşireler en ufak bir problemde hasta çocukların annelerinden veya bayan hastalardan hakaret işitiyolar. Bu durumlarda da erkek hemşireler daha avantajlı. Bunları da düşününce sizin istediğiniz şefkati beklemeyin zaten bir hemşire bayandan. O kadar iş yükü arasında yastığınızı düzelticek bi refakatçıyla yetinmelisiniz.

dr-jake altına imzamı atarım.
:spr

Altun.

Altun.

Üye
Yok yaw erkekten hemşire olur mu?Bende hastanede çok yattım hastalar ilgi alaka şefkat ister hemşireler sabırlı ve her zaman güleryüzlü olmalıdırlar ama erkek hemşirelerin bunu yapabileceklerinden emin değilim kısa vadede belki ama uzun vadede sanmıyorum...

düşünsene

ye la şu ilacı adamı hasta etme!!! keserim serum borusunu geberir gidersin :):) zaten 1 şişe etil alkol çektim :):)

belkide olabilir yani!!

ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Erkek Hemsire Sozu Kulaga Hic Hos Gelmiyor. Turk Dil Kurumu Baska Bir Isim Daha Uygun Bir Isim Bulsa Daha Iyi Olur Gibi.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
bildiğim kadarıyla erkek hemşirelere hemşir deniyor. ama yanlış biliyo olabilirim. ;)

Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
Erkek Hemsire Sozu Kulaga Hic Hos Gelmiyor. Turk Dil Kurumu Baska Bir Isim Daha Uygun Bir Isim Bulsa Daha Iyi Olur Gibi.

zaten hemşir denılıyor erkeklere..ki kimse alısamadıgı ıcın saglık memuru demekle yetınılıyor

Samsun55''

Samsun55''

Üye
hemşir bey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...