menü düzenlemeden anlayanlar bi baksın

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
menü düzenlemeden anlayanlar bi baksın
arkadaşlar her formattan sonra menüyü düzenlemek zor geliyor bu menüyü düzenlemek için ne yapmam lazım ?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
X plore ile C:\Private\200113DD klasörünü hafıza kartına kopyala. Yani E:\Private içine kopyala. Böylece şöyle bir konum oluşacak: E:\Private\200113DD. Her formatta menü düzenin aynı kalır. Yalnız format sonrası kurduğun programlar silindiği için menüde boşluklar oluşabilir. Programları tekrar kurduğunda eski yerlerine gider.

Alternatif çözümü ise aynı yöntem ile 200113DD klasörünü bu sefer FW'nin Rofs2 dosyasını NFE ile açıp, Private içine sürükleyip bırakmaktır. Bunu flaşladığında yine her formatta eski menü düzenin yerinde kalır.

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
sağolasın usta fırtına gibi geri döndün yine hizmete devam:) dönüşün çok iyi oldu tekrar hoşgeldin. Birde çekirdek tema nasıl değiştiriliyor onu soracaktım

----------Eklendi @ 12:42:54 ---------- Yazıldı @ 12:38:21 ----------

privatenin içinde öyle bir klasör yok :(

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Rompatcher ile open4all yamasını etkinleştir, sonra xplore ayarlarına gir, çıkan ilk 4 kutucuğu işaretle ve geri çık. Böylece tüm sistem dosya ve klasörleri görünecek.

Çekirdek temayı değiştirmek biraz uzun bir iş. Anılbarana özel mesaj atmıştım zamanında. Bakayım, o özel mesajı bulursam buraya yazayım.

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürler bekliyorum :)

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
dediklerini yaptım hala yok :(

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Özel mesajı bulamadım. Rompatcher'deki open4all yamasını etkinleştirdin mi?

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
evet hep aktif o . X plore de herşey işaretli ama öyle klasör yok :(

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Peki C sürücüsünde X plore ile arama yapmayı biliyorsan şu dosyayı arat: matrixmenudata.xml. Bulduğunda bu dosyayı hafıza kartına kopyala. Sonra bu dosyayı private\200113DD\content klasörlerini oluşturarak içine at. Sonra Private klasörünü hafıza kartına at ve telefonu yeniden başlat.

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
sağolasın usta ama bulmuyor ya :( öyle birşey yok galiba benim telefonda.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Senin telefon orjinal fw mi? Ben C6 sanıyordum da :)

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
orjinal. Ne oldu ki ?

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Telefon Menüsünde Kendi Klasör Düzenini Oluşturma;

Menüdeki klasörlerin isimlerini değiştirmek istiyorsak Telefondan yeniden isimlendiriyoruz.

Klasör Konumlandırmak istiyorsak istediğimiz Klasörleri istediğimiz yere taşıyoruz.

İstediğimiz Bütün Menü Düzenlerini Tamamladıktan Sonra:

Telefonun Hafızasından; "C:\private\200113dd\content" klasöründen "matrixmenudata.xml" Dosyasını Bilgisayar'a Gönderiyoruz. Yazılımın içine "private\200113dd\content" Klasörüne Yerleştiriyoruz (Oradaki ile Değiştiriyoruz).

Artık Telefonda Format Sonrası Daima İstediğimiz Menü Düzeni oluşmuş oluyor.

"matrixmenudata.xml" Dosyasını Telefondan Alıp Bilgisayara Göndermek için "Xplore" Programı İşini Görür.

Telefon Menüsünde ki Klasör İsimlerini Düzenlemek İstersen;

rofs2/private/200113DD/content/XX/matrixmenudata.dtd -> "XX = ülke kodu" (Türkiye için 14)

Notepad ile açtıktan sonra klasörlerin isimlerini göreceksiniz. Bunları burada değiştirip kaydediyoruz.

Örnek Resim:

Üstad Yardımcı Olmuş ama Bir Ara Böyle Bir Yorum Yapmıştım Başka Bir Konuda Belki Yardımcı Olur. :) Zaten Bende Bunları Ondan (Rambo_FT) Öğrenmiştim. :)

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
sağol usta ama ofw de öyle bir klasör yok :(

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Orjinal FW'de klasör ve dosya isimleri farklı çünkü.

Benim ve Pesimist'in anlattıklarını aynen yapacaksın. Yalnız denilenleri ROFS2\private\101F4CD2\Content\appshelldata.xml dosyası için yapman gerekiyor. Fark bu :oke:

Ssanırım sorun çözüldü.

Pesimistt5

Pesimistt5

Üye
Ofw Olduğunu görmedim. Üzgünüm.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Zaten belirtmemişti. Yeni söyledi. Sorun değil, bu anlatım çoğu kişinin işine yarayacak. Yeni konu olarak mod bölümüne açsana?

• Beğen
Tepkiler: berkeren23 ve Pesimistt5

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
Sağolun ustalar teşekkürler bi deneyeyin

cankal_93

Üye
    Konu Sahibi
nasıl yani anlamadım

----------Eklendi @ 23:19:31 ---------- Yazıldı @ 23:18:18 ----------

kopyaladım sağolasın usta:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt