Rambo_FT 7 gün [Acıklı Hikayem]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rambo_FT 7 gün [Acıklı Hikayem]
İçinizden geçeni biliyorum. 'Daha yeni gelmişti, ne oldu!'

Şimdi size sanal hayatımdan bir özgeçmiş ve ibretlik bir hikayemi anlatacağım. Hikayemin başlığı çok manidar, bunu hikayenin hepsini okuduğunuzda anlayacaksınız.

######

Bundan tam 4 yıl önceydi. İlk kişisel masaüstü bilgisayarımı aldıktan tam 3 sene sonra ilk defa internet bağlamış ve internet dünyasıyla tanışmıştım. 3 sene boyunca boş durmayıp, internetsiz bilgisayarda HTML üzerinde biraz kendimi geliştirmiştim, biraz HTML kodları ezberlemiştim. Dreamweaver'in çok yardımı oluyordu.

İlk internet bağlantısı ile sınırsız sanal dünyaya açıldım. Dayımın oğlunun girdiği bir forum vardı ve ilgili forumda Moderatördü. Bana da bu forumu önerdi. Ben henüz acemilik dönemindeydim. Forum, site nedir bilmiyordum. Ancak forum hoşuma gitti. Siteye ücretsiz katkı yapabiliyorsun (konu açmayı kastediyorum). Bu beni etkilemişti. Adımı duyurabileceğimi düşünmüştüm. Dayı oğlumun girdiği forum benim girdiğim zamanlarda ilgili forum daha yeni açılmıştı. 1 senelikti. Yavaş yavaş mesajlar yazmaya başladım. Sonrada konular açmaya. Forumda 4-5 kişi vardı. 2 yönetici, 3-4 moderatör. 1-2 üye de gelip gidiyordu.

İyice bağlandım foruma. Forumu iyice söktüm. Bu arada özgün konular açmaya devam ediyordum. Tabii yaptığımın farkında değilim, siteye %100 katkı sağlıyordum. Bu bana eğlence gibi geliyordu. Çocukluk dönemi ve acemilik işte. Konu açmak zevkli geliyordu.

Site 2. yılına girdiğinde Türkiye'de çok büyük bir yükseliş göstermişti. %80 benim konularım sitenin yükselmesinde etkili olmuştu. Geri kalan mesaj ve konular sohbet, forum dışı vs. bölümleri ile ilgiliydi. Bu kadar katkım olmasına rağmen ilgili forumda sadece üyelik seviyem 1 rütbe atlatıldı yöneticiler tarafından. Normal üyeden File Uploader diye bir rütbeye yükseltildim. Bu bana sadece konuları düzenleme ve taşıma yetkisi vermişti. Kendimi göklerde görüyordum. Sitenin yöneticisi gibi görüyordum. Daha çok bağlandım, daha düzenli ve tertipli konular açıyordum. Had safhaya ulaştım. Yani artık konular yetmiyordu.

Sonradan üzerinde çalıştığım ücretsiz siteleri geliştirip ücretli sisteme geçiş yapmak istedim. Forum yöneticilerinden birine 'kendime ücretli site nasıl açabilirim?' diye sordum. Ayrıntılı bir şekilde anlattı. İlgili forum sitesinin kendi hostinginden kendi sitemi açmayı başardım. Tüm bunlardan forum yöneticilerinin haberi vardı. Ücretli sitem üzerinde çalışmalara başladım. Bir ara ilgili forum sitesinin üzerinde özel mesaj ile bir arkadaşıma sitem hakkında bir soru sordum. Amacım reklam değildi. Sadece 'acaba x için abc.com olur mu?' gibi birşey sormuştum. Hem sorduğum kişi sitenin moderatörüydü. Kendisi beni uyardı, bak sitemizin yöneticileri görürse bu mesajı sana ban atarlar dedi. Bende takmadım, 'binlerce emek harcadığım site yöneticileri reklam yapmayacağımı çok iyi biliyorlar' dedim.

Acı son:

Bir moderatör nasıl başka bir sitenin reklamını yapabilir?

Bu arada araştırdım, nasıl özel mesajımı gördüklerini bulmaya çalıştım. Meğerki SMF forum sisteminde yapılacak ince ayarla üyelerin tüm özel mesajlaşmaları aynen ayarlanan üyeye de gidiyormuş. Yani bu forumdakiler üyelerin özellerini okuyorlarmış. Yazık! Bunu öğrenince başladım ek üyelikler yaparak tüm üyelere özel mesaj yoluyla site reklamı yapmaya. Site yöneticileri dize geldi. Fakat ben bir daha forumlarına dönmedim. Kuruş kazandırmayan, beni kullanan bir site yöneticilerinden en kısa sürede kurtulmak gerektiğine inandım. Zararın neresinden dönersen kârdır sözünü hatırlamıştım.

İşte konu sayım (sitenin 3. yılında bu sayıya ulaşmıştım):

######

Şimdi ise bu emeklerin çok daha azını Maxicep sitesine harcadım. Bu kadar az harcamama rağmen paylaşımda bulunduğum bölümdeki üyeler tarafından, eski foruma oranla kat kat fazla sevildim. Ben sevildikçe daha çok çalıştım, daha güzel paylaşımlarda bulundum.

3 hafta önce kendime attığım ban sonucu sitenin beni, kovmaması, hatta kucak açması ve destek çıkması (yöneticiler ve üyeler dahil) yaptığımın büyük hata olduğunu bana gösterdi. İşte MaxiCep, işte yöneticiler, işte üyeler! Hepinizden Allah razı olsun. Bu sitede ban alanların sayısının az olmasının nedenini düşündünüz mü? Çünkü MaxiCep şefkatli üye ve yöneticilerden oluşuyor ve üyeleri yasaklamak onlara göre değil!

Bugüne kadar iki site sevdim. Birinde yöneticiler beni kovup banlayıp yetkimi aldı, diğerinde ben kendimi banladım ve hatta neredeyse yetki alacağım. Aradaki fark bu :oke:

• Beğen
Tepkiler: Revengeful ve Esendağlı

tempestshine

tempestshine

Üye
Maxicep adil yöneticilerden oluşuyor :oke:

mstf_l

mstf_l

Üye
eyvallah rambo unutma biz bi aileyiz :maxicep:

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869

fnldstntn

Üye
MaxiCep in farkı...

Mert045

Mert045

Üye
Aynen öyle kendimizi MCF nin şefkatli kollarına bıraıyoruz :ok2:

Emrgncy

Emrgncy

Üye
:maxicep:

TeAmo42

TeAmo42

Üye
kardeşim hiç sıkılmadan okudum buda maxicep farkı :)

• Beğen
SHS

SHS

Üye
mobilim destan gibi göründü ama 1dk da okudum, başkası yazsa okumazdım belkide :D
neyse sonu güzel olmuş, işte şuan aramızdasın :)

• Beğen
TeAmo42

TeAmo42

Üye
ayrıca ben bişey daha anlatmak istiyorum 2011 temmuz ayı civarı olsa gerek sanırım 5800 kullanıyordum ve artık orjinal fw sıkıldım ve cfw arıyordum ve o işlerde hiç bir bilgim yoktu. Hangi cfw ye girsem tam güzel bir anlatım yoktu. Sonra Rambo nun c6 v40 cfw sini buldum ve adım adım en ince ayrıntı bile anlatılmış(gördüğüm en güzel anlatım) ve birden güven geldi. Çok korktuğum cfw yi sorunsu yükledim ve benim Ilk cfw yüklemem oldu çok güzeldi. 58 i satana kadar yüklü kaldı içinde. Bu forumda olmazsa olmaz insanlardansın :)

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar. Sizin sayenizde buradayım :sarıl:. Bizi birleştiren ise :maxicep:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yöneticisinden en yeni üyesine kadar hepinizi seviyorum kardeşlerim. İyiki gelmişim buraya iyiki varsınız Allah hepinizden razı olsun.

• Beğen
Astrosman

Astrosman

Üye
Çok güzel anlatmışsın valla. Tekrardan hoşgeldin. Inşallah bir daha ayrılmassın :) :maxicep:

• Beğen
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ayrılmam bir daha. Ben bundan emin oldum. Sizler varken ben hiçbir yere gitmem.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
hoş geldin kardeşim.
Sevkat gosteren tek forum MCF :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Evet öyle :oke:

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Hosgelmissin ve duygu yuklu guzel hikayen icin tesekkur.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rica ederim. Hoşbulduk :oke:

Revengeful

Emekli Yönetici
Hep beraber nice yıllara :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt