banda bişiler ögretirseniz yardımcı olurum arkadaşlar boş zamanım oldukca fazla üni 1deyim 6dersden büte gircemnerden yazdım bu makine mühendisliğini
![]()
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bir örnek video.Visual Basic'e benziyormuş.Onda da hazır kodlar vardı onları ekliyorsun.

Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Bir örnek video.Visual Basic'e benziyormuş.Onda da hazır kodlar vardı onları ekliyorsun.
fazla değildir ama 100 ile 1000 arası
belki daha fazla bu programı yaniden inşa etmeye benziyor tek farkı olandan baka baka yapıyı oluşturacaksın hazır logoları kullanacaksın her kod yolunu ayarlayacaksın
neeee susayım mı tamam sustum 
e heralde yani hem androidin hem symbianın sdklarını bulacaksın ikisini yanyana koyacaksın androidteki sdk nın her kodun karşılığı symbian sdk da bulacaksınfazla değildir ama 100 ile 1000 arası
belki daha fazla bu programı yaniden inşa etmeye benziyor tek farkı olandan baka baka yapıyı oluşturacaksın hazır logoları kullanacaksın her kod yolunu ayarlayacaksın
neeee susayım mı tamam sustum
![]()

ben basit bir kronometre uygulaması yazmıştım ama portlamak sandığınız gibi kolay değil ona bakarak aynısını yazmak kadar![]()
hemde hangi oyunun kaynak kodlarını bulabiliyorsunuzki !
hesap makinasıda mobil için değildi zaten yanlış hatırlamıyorsam ama ben baya çözdüm yılan oyunu yazabilirim![]()
Ama o da iyidir.Bir yerden başlamış olursun....
Pek anlamam ama mümkün değil gibi....aynısını yazmaya ne gerek var ki belli kodlar dışında çoğu kod aynı, farklı olanların da bir kısmını qt de çift kod olarak tanımlamışlar ki ikisi de aynı işi görüyor
qt nin sitesinde komut listesi vardı ama şimdi bulamadım :S orda hangi ios kodunun hangi qt koduna denk geldiği yazıyordu ve baktıklarımın büyük çoğunluğu aynıydı. android kodlarında ise biraz değişiklik vardı
elinde o kod karşılaştırma listesi olan varsa iyi saklasın sanırım portlama işinin açık bir yanı bulunmuş olabilir o yüzden portlamayla ilgili detayları siteden kaldırabilirler
oyun dosyası olduktan sonra kaynak koduna gerek kalmıyordur belki de
)bu söylediğiniz şeyler kolay değil
1. hiç kimse yazdığı oyunun kodlarını paylaşmaz
2. yazılan oyunun sadece kodlarını uygun hale getirmekle oyun portlanmaz bunun çizimleri var görselleri var 3d nesneleri var çözünürlüğü var vs
3. oyunun kodlarını bulamasanız da belki decompler tarzı programla kodlara ulaşırsınız buda çok sağlıklı olmaz ama olsa bile yasa dışı iş yapmış olursunuz (bu kaç kişinin umurunda ama onu bilemem)
size önerim qt yi veya symbian oyun program yazabileceğiniz herhangi bir dili öğrenip beğendiğiniz oyunların benzerlerini yazmak hem bu şekilde istediğiniz oyun olmuş olur hem yasal iş yapmış olursunuz hemde belki bu işten gelir sağlayabilirsiniz
birçok kez söyledim eğer siteye programlama ile ilgili bir bölüm açılsa symbian için herkes orda bilgisini paylaşsa örnek kodlarını paylaşsa daha ileriye gideriz belki bir yazılım ekibi oluştururz cfw ekipleri gibi ama açılmıyor öyle bir bölüm nedense
dediğin gibi gerekli decomplier programı bulup kaynak kodunu çıkartmak önemli kısmı tabi bu aşamada :SÇoğu oyun kapalı kaynaklı. Çünkü ücretli. Port yapılması imkansız anca emulator geliştirmek lazım myriad alien dalvik'i bekleyelim en iyisi Qt ile yazarlarsa onu S^3'e kolayca dönüştürürler uygulama sorunumuz biter.

simdi benim anlamadıgım nokia artık qt üzerinden yazılım olaylarına girmicekmiydi yeni cıkardı tel hangi yazılımı kullanırsa kullansın birbirine entegre edilebilccekti programlar bu yuzden qt olayını icat etti peki neden n9a biton uygulama çıkmaya baslamısken bunlar symbiana entegre edilemio 3gsden ugrasmaya gerek yok n9a cıkan oyunlar bile yeter..