Maxicep Port Grubu

Sponsorlu Bağlantılar

sonerrap

sonerrap

Üye
banda bişiler ögretirseniz yardımcı olurum arkadaşlar boş zamanım oldukca fazla üni 1deyim 6dersden büte gircem :D nerden yazdım bu makine mühendisliğini :D

TheMadness

TheMadness

Üye
banda bişiler ögretirseniz yardımcı olurum arkadaşlar boş zamanım oldukca fazla üni 1deyim 6dersden büte gircem :D nerden yazdım bu makine mühendisliğini :D

Dur bi biz öğrenelim bakarız rehber hazırlarım.

M@cros

M@cros

Üye

Bir örnek video.
Visual Basic'e benziyormuş.Onda da hazır kodlar vardı onları ekliyorsun.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Bir örnek video.
Visual Basic'e benziyormuş.Onda da hazır kodlar vardı onları ekliyorsun.

İyi de bunun portla ilgisi yok...Uygulamanın kaynak kodları gerek...

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici
e heralde yani hem androidin hem symbianın sdklarını bulacaksın ikisini yanyana koyacaksın androidteki sdk nın her kodun karşılığı symbian sdk da bulacaksın :) fazla değildir ama 100 ile 1000 arası :) belki daha fazla bu programı yaniden inşa etmeye benziyor tek farkı olandan baka baka yapıyı oluşturacaksın hazır logoları kullanacaksın her kod yolunu ayarlayacaksın :) neeee susayım mı tamam sustum :)

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
e heralde yani hem androidin hem symbianın sdklarını bulacaksın ikisini yanyana koyacaksın androidteki sdk nın her kodun karşılığı symbian sdk da bulacaksın :) fazla değildir ama 100 ile 1000 arası :) belki daha fazla bu programı yaniden inşa etmeye benziyor tek farkı olandan baka baka yapıyı oluşturacaksın hazır logoları kullanacaksın her kod yolunu ayarlayacaksın :) neeee susayım mı tamam sustum :)

Qt nin komut listesi sitesinde mevcut ve %90 kodlar ios ve android ile uyuşuyor ;) yani değiştirilecek kısımlar komple tüm komutlar değil sadece belli komutlar ve bunları da karşılaştırmalı liste olarak vermişler ama ekran çözünürlüğü sıkıntılı bir durum olabiliyor o yüzden mümkün olduğunda 3gs ve düşük çözünürlüklü android uygulamaları tercih sebebi benim için :)

nadir_89

nadir_89

Üye
ben basit bir kronometre uygulaması yazmıştım ama portlamak sandığınız gibi kolay değil ona bakarak aynısını yazmak kadar :D
hemde hangi oyunun kaynak kodlarını bulabiliyorsunuzki !

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
ben basit bir kronometre uygulaması yazmıştım ama portlamak sandığınız gibi kolay değil ona bakarak aynısını yazmak kadar :D
hemde hangi oyunun kaynak kodlarını bulabiliyorsunuzki !

Evet.Ben daha hesap makinesi dışında kaynak kod bulamadım.

nadir_89

nadir_89

Üye
hesap makinasıda mobil için değildi zaten yanlış hatırlamıyorsam ama ben baya çözdüm yılan oyunu yazabilirim :D

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
hesap makinasıda mobil için değildi zaten yanlış hatırlamıyorsam ama ben baya çözdüm yılan oyunu yazabilirim :D

Yılan zaten var:kop:Ama o da iyidir.Bir yerden başlamış olursun....:D

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
aynısını yazmaya ne gerek var ki belli kodlar dışında çoğu kod aynı, farklı olanların da bir kısmını qt de çift kod olarak tanımlamışlar ki ikisi de aynı işi görüyor
qt nin sitesinde komut listesi vardı ama şimdi bulamadım :S orda hangi ios kodunun hangi qt koduna denk geldiği yazıyordu ve baktıklarımın büyük çoğunluğu aynıydı. android kodlarında ise biraz değişiklik vardı
elinde o kod karşılaştırma listesi olan varsa iyi saklasın sanırım portlama işinin açık bir yanı bulunmuş olabilir o yüzden portlamayla ilgili detayları siteden kaldırabilirler
oyun dosyası olduktan sonra kaynak koduna gerek kalmıyordur belki de

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
aynısını yazmaya ne gerek var ki belli kodlar dışında çoğu kod aynı, farklı olanların da bir kısmını qt de çift kod olarak tanımlamışlar ki ikisi de aynı işi görüyor
qt nin sitesinde komut listesi vardı ama şimdi bulamadım :S orda hangi ios kodunun hangi qt koduna denk geldiği yazıyordu ve baktıklarımın büyük çoğunluğu aynıydı. android kodlarında ise biraz değişiklik vardı
elinde o kod karşılaştırma listesi olan varsa iyi saklasın sanırım portlama işinin açık bir yanı bulunmuş olabilir o yüzden portlamayla ilgili detayları siteden kaldırabilirler
oyun dosyası olduktan sonra kaynak koduna gerek kalmıyordur belki de
Pek anlamam ama mümkün değil gibi....

joe_cenk

joe_cenk

Üye
Neden Olmasın ki

bekir007

Üye
örneğin elimizde bir android oyunu kaynak kodu var bunu hangi programla nasıl işlicez?

nadir_89

nadir_89

Üye
bu söylediğiniz şeyler kolay değil
1. hiç kimse yazdığı oyunun kodlarını paylaşmaz
2. yazılan oyunun sadece kodlarını uygun hale getirmekle oyun portlanmaz bunun çizimleri var görselleri var 3d nesneleri var çözünürlüğü var vs
3. oyunun kodlarını bulamasanız da belki decompler tarzı programla kodlara ulaşırsınız buda çok sağlıklı olmaz ama olsa bile yasa dışı iş yapmış olursunuz (bu kaç kişinin umurunda ama onu bilemem :D)

size önerim qt yi veya symbian oyun program yazabileceğiniz herhangi bir dili öğrenip beğendiğiniz oyunların benzerlerini yazmak hem bu şekilde istediğiniz oyun olmuş olur hem yasal iş yapmış olursunuz hemde belki bu işten gelir sağlayabilirsiniz

birçok kez söyledim eğer siteye programlama ile ilgili bir bölüm açılsa symbian için herkes orda bilgisini paylaşsa örnek kodlarını paylaşsa daha ileriye gideriz belki bir yazılım ekibi oluştururz cfw ekipleri gibi ama açılmıyor öyle bir bölüm nedense

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan ve CanKartaL
TheMadness

TheMadness

Üye
Çoğu oyun kapalı kaynaklı. Çünkü ücretli. Port yapılması imkansız anca emulator geliştirmek lazım myriad alien dalvik'i bekleyelim en iyisi Qt ile yazarlarsa onu S^3'e kolayca dönüştürürler uygulama sorunumuz biter.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
bu söylediğiniz şeyler kolay değil
1. hiç kimse yazdığı oyunun kodlarını paylaşmaz
2. yazılan oyunun sadece kodlarını uygun hale getirmekle oyun portlanmaz bunun çizimleri var görselleri var 3d nesneleri var çözünürlüğü var vs
3. oyunun kodlarını bulamasanız da belki decompler tarzı programla kodlara ulaşırsınız buda çok sağlıklı olmaz ama olsa bile yasa dışı iş yapmış olursunuz (bu kaç kişinin umurunda ama onu bilemem :D)

size önerim qt yi veya symbian oyun program yazabileceğiniz herhangi bir dili öğrenip beğendiğiniz oyunların benzerlerini yazmak hem bu şekilde istediğiniz oyun olmuş olur hem yasal iş yapmış olursunuz hemde belki bu işten gelir sağlayabilirsiniz

birçok kez söyledim eğer siteye programlama ile ilgili bir bölüm açılsa symbian için herkes orda bilgisini paylaşsa örnek kodlarını paylaşsa daha ileriye gideriz belki bir yazılım ekibi oluştururz cfw ekipleri gibi ama açılmıyor öyle bir bölüm nedense

dediğine katılıyorum o yüzden de portlamayla ilgili ilk tavsiyelerimden birisi çözünürlüğü uygun bir uygulama/oyun portlamayı denemek ;) misal 3gs in oyunlarından birisi portlanırsa kenarlarda hafif siyahlık kalır ama en azından kod kısmı için kendimizi geliştirmemizi sağlar :) dediğin gibi gerekli decomplier programı bulup kaynak kodunu çıkartmak önemli kısmı tabi bu aşamada :S

----------Eklendi @ 16:42:49 ---------- Yazıldı @ 16:39:33 ----------

Çoğu oyun kapalı kaynaklı. Çünkü ücretli. Port yapılması imkansız anca emulator geliştirmek lazım myriad alien dalvik'i bekleyelim en iyisi Qt ile yazarlarsa onu S^3'e kolayca dönüştürürler uygulama sorunumuz biter.

dalvik zaten çıkarsa symbian a çıkar belki badaya da çıkabilir ama pek sanmıyorum onu portlama derdimiz olmaz da dalvik in sitede pek bi hareket yok bilgi için telefonla arayın diyor ama nasıl irtibata geçip konuşulur emin değilim benim ingilizce yemez o kadar konuşmayı :D

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
ekreem12

ekreem12

Üye
simdi benim anlamadıgım nokia artık qt üzerinden yazılım olaylarına girmicekmiydi yeni cıkardı tel hangi yazılımı kullanırsa kullansın birbirine entegre edilebilccekti programlar bu yuzden qt olayını icat etti peki neden n9a biton uygulama çıkmaya baslamısken bunlar symbiana entegre edilemio 3gsden ugrasmaya gerek yok n9a cıkan oyunlar bile yeter..

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
simdi benim anlamadıgım nokia artık qt üzerinden yazılım olaylarına girmicekmiydi yeni cıkardı tel hangi yazılımı kullanırsa kullansın birbirine entegre edilebilccekti programlar bu yuzden qt olayını icat etti peki neden n9a biton uygulama çıkmaya baslamısken bunlar symbiana entegre edilemio 3gsden ugrasmaya gerek yok n9a cıkan oyunlar bile yeter..

N9 un ekran çözünürlüğü fazla gelir dostum o yüzden 3gs i örnek verdimn ben çünkü ekran ve işlemci olarak bizim telefonlara yakın özellikleri ;) N9 oyunlarının çözünürlüğünü düşürmek için tüm görsellerle uğraşmak lazım :S