EroL
Emekli Yönetici
Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti Zırvalamacası
Yeşil kart kapsamında olmayan, genel sağlık sigortalısı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayanlar, veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsü sona eren kişiler, 01/01/2012 tarihinden itibaren SGK tarafından resen genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilecek. Bu kişiler için, gelir testleri sonuçlandırılıncaya kadar bunlardan
Adresinden alıntıladığım bu yazıda ne yazdığını Türkçe anlatacak birisini arıyorum. Benim yeşil kartım yok, SSK yok, sağdan soldan herhangi birisinin SSK'sından da yararlanmıyorum. Napıcam ben şimdi anlamadım. Devletin bana verdiği bu hakkı, eğer devlet kurumlarında sıra bekleyeceksem kullanmakta istemiyorum. Kahvede, sokakta gelir tespiti yaptırmayana ceza gelecekmiş, vay efendim şu kadar para yatıracakmışsın, borçlu görünürmüşsün falan, filan. Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilirmi lütfen.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
in % 12si oranında genel sağlık sigortası primi alınacak. Ayrıca, gelir tespitini yaptırmak üzere bir ay içinde bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurması gerektiği SGK tarafından resen tescil bu edilen kişilere bildirilecek. Resen genel sağlık sigortası tescili yapılan kişilerin gelir testi işlemleri, SGK veya ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından ailenin yazılı muvafakati alınarak vakıf tarafından sonuçlandırılacak. Kendisine gelir testi yapılmasını istemeyenler ile genel sağlık sigortası tescilinin yapıldığına dair tebligatın yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde gelir testi yapılması yönünde muvafakat vermeyenlerin gelirleri asgarî ücretin iki katı olarak kabul edilecek ve bu miktarın % 12si tutarında GSS primi alınacak.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Adresinden alıntıladığım bu yazıda ne yazdığını Türkçe anlatacak birisini arıyorum. Benim yeşil kartım yok, SSK yok, sağdan soldan herhangi birisinin SSK'sından da yararlanmıyorum. Napıcam ben şimdi anlamadım. Devletin bana verdiği bu hakkı, eğer devlet kurumlarında sıra bekleyeceksem kullanmakta istemiyorum. Kahvede, sokakta gelir tespiti yaptırmayana ceza gelecekmiş, vay efendim şu kadar para yatıracakmışsın, borçlu görünürmüşsün falan, filan. Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilirmi lütfen.