Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti Zırvalamacası

Sponsorlu Bağlantılar

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Genel Sağlık Sigortası Gelir Tespiti Zırvalamacası
Yeşil kart kapsamında olmayan, genel sağlık sigortalısı ya da genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsünde olmayanlar, veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi statüsü sona eren kişiler, 01/01/2012 tarihinden itibaren SGK tarafından re’sen genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilecek. Bu kişiler için, gelir testleri sonuçlandırılıncaya kadar bunlardan in % 12’si oranında genel sağlık sigortası primi alınacak. Ayrıca, gelir tespitini yaptırmak üzere bir ay içinde bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurması gerektiği SGK tarafından re’sen tescil bu edilen kişilere bildirilecek. Re’sen genel sağlık sigortası tescili yapılan kişilerin gelir testi işlemleri, SGK veya ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından ailenin yazılı muvafakati alınarak vakıf tarafından sonuçlandırılacak. Kendisine gelir testi yapılmasını istemeyenler ile genel sağlık sigortası tescilinin yapıldığına dair tebligatın yapıldığı tarihten itibaren bir ay içinde gelir testi yapılması yönünde muvafakat vermeyenlerin gelirleri asgarî ücretin iki katı olarak kabul edilecek ve bu miktarın % 12’si tutarında GSS primi alınacak.

Adresinden alıntıladığım bu yazıda ne yazdığını Türkçe anlatacak birisini arıyorum. Benim yeşil kartım yok, SSK yok, sağdan soldan herhangi birisinin SSK'sından da yararlanmıyorum. Napıcam ben şimdi anlamadım. Devletin bana verdiği bu hakkı, eğer devlet kurumlarında sıra bekleyeceksem kullanmakta istemiyorum. Kahvede, sokakta gelir tespiti yaptırmayana ceza gelecekmiş, vay efendim şu kadar para yatıracakmışsın, borçlu görünürmüşsün falan, filan. Bu konu hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilirmi lütfen.

bydexer

bydexer

Üye
Saygıdeğer moderatörüm,öncelikle size Bursa'dan sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

<Konuya gelince;sizin durumunuzda olan vatandaşlarımızın yapması gereken tek şey şu,bulunduğunuz bölgedeki SGK veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidiyosunuz ve GSS için gelir testi yaptırmak istiyorum diyosunuz.>

Olay bundan ibaret sadece,gözünüzde büyütmenize gerek yok yani;esen kalın saygıdeğer moderatörüm,kolay gelsin :cool

DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
aynen bende o durumdaym yaş 19 okul yok dersanede sınava hazırlanıyorum babamn üzerinden bakılamıyorm şimdi ben her ay ödeme yapacakmym ?

greenmile

greenmile

Üye
öğrenci olanlar (erkeklerde üst sınır 25 yaş) anne ya da babasının üzerinden sgk dan yararlanmaya devam edecek.Tabi varsa.Ancak 18 yaşını dolduranlar sanırım gidip forum falan dolduracaklar gelir tespiti için.Yani Erol senin gelir tespitine girmen gerekecek diye biliyorum ben

----------Eklendi @ 22:52:33 ---------- Yazıldı @ 22:50:02 ----------

Arkadaşlar videoyu inceleyin,Ali Tezel anlatmış herşeyi

bydexer

bydexer

Üye
aynen bende o durumdaym yaş 19 okul yok dersanede sınava hazırlanıyorum babamn üzerinden bakılamıyorm şimdi ben her ay ödeme yapacakmym ?

Ailenin aylık kazancı </= Asgari ücret x Ailenin fert sayısı(Yaş farkı ve sınırı gözetmeksizin)

Olay yukarıdaki işlemden ibarettir.

Eğer ki yukarıdaki işlemde (</=) değil de (>) oluyorsa ve ailenizde sigortasız(yaşı önemsiz) bi fert/fertler varsa bu fert/fertler için acilen yaşadığınız yerleşimdeki SGK veya sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından herhangi birine gelir testi için başvurmanız gerekmektedir.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Olayın özeti şu : Reşid yaşını (18) bitiren her şahıs zorunlu olarak sigortalanacak.Reşid yaşında olmadığı takdirde anne veya hut babasının sigortasından yararlananlar için böyle bir uygulama yok.Herkesin sigortalanması için herkesin gelir testi yaptırması ve bu gelir testine göre ödenek alınması kararlaşacak.100 tl gelir alandan da 1000 tl geliri olandan da %12 kesinti olacak.Bunu bir nevi kasko gibi düşünün. Benim anladığım budur. Ama bence bu uygulamada her türlü devlet kârda.
Bunu anlıyorum

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
3 kuruş gelirimiz var onu tespit edecekler. İstemiyorum ben bunu yaa. Ben ömrümde 3 kere doktora gittim zaten. Durduk yere başımıza iş çıkardılar. Genel sağlık sigortası değil bunun ismi, zorunlu sağlık sigortası.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Bana Dokunmayan Yılan Bin Yaşasın Desem Çokmu Bencil Olmuş olurum erol :)

EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Sende ssk çoktur banada biraz versene levent

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
1.300 Felan Olmuş gün Sayısı Yarı Yarıya Bölüşelim Kadir İnanırı Dinlesen Böyle Olmazdı

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Elin adamı her gün haşır huşur hastaneye gider,ben 10 yılda bir giderim. Eee nasıl olacak burada hak anlayışı ? Madem öyle hastanelerde bıçak parası şu parası bu parası bütün her şey bedava olsun..40-50 milyon nüfustan alınan %12 kesintiyle dış borç kapanır ya hu.. Yıllık mı aylık mı bu acaba

Astrosman

Astrosman

Üye
:hmmm

S.c.k.N

S.c.k.N

Üye

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
erol Haberleri Okumadan konu açıyorsun :kop:

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Saygıder üyemize teşekkür ederüz:ehe

greenmile

greenmile

Üye
Sozde bu yeni uygulamalar hayati kolaylastiriyor ama bence daha da zorlasiyor isler :D

bir tc kimlik nosunu kullanip adamin gelirini bul halledevirsene isleri ne gerek var ordan oraya gitmeye :D

• Beğen
Tepkiler: EroL
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ben haberleri takip etmem, benim haberlerim takip edilir :pro: :ehe

Üst Alt