Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kelimenin doğru yazılış şekli "Lahm-i acin" olup iki Arapça kelimenin birleşiminden oluşmuştur. "Lahm" et, "acin" ise macun kıvamında yoğurulmuş hamur demektir. Dolayısıyla lahmacun olarak telaffuz ettiğimiz bu kelime hamurlu et anlamında kullanılmaktadır.
Ayrıca Güneydoğu Anadolu bölgemizin vazgeçilmez yemeklerindendir.
Kelimenin doğru yazılış şekli "Lahm-i acin" olup iki Arapça kelimenin birleşiminden oluşmuştur. "Lahm" et, "acin" ise macun kıvamında yoğurulmuş hamur demektir. Dolayısıyla lahmacun olarak telaffuz ettiğimiz bu kelime hamurlu et anlamında kullanılmaktadır.
Ayrıca Güneydoğu Anadolu bölgemizin vazgeçilmez yemeklerindendir.