android mi belle mi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kabusa

Üye
    Konu Sahibi
android mi belle mi
her yönden karşılaştırırsak android mi symbian belle mi

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
Bu konular kaç kere açıldı.Ayrıca konunun yeri burası değil.Lütfen taşınsın veya :locked:

PriZm

PriZm

Üye
herhangi bir tartisma baslamadan :locked: lutfen.

err00r

Üye
tartışılmıyacak kadar kolay bir cevabı var kesinlikle "Android" Android çünkü diye başlarsam bu sayfa sığmaz diyebilirim;)

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
uygulama bolluğu ve hız olarak android

görsellik ve performans için belle

belle daha az işlemciye rama yüklendigi için ve dalvik gibi bi araç kullanmadıgından daha performanslı fakat hız konusunda symbian yavaş kalıyor görsel olarak belle androidden çok daha güzel bir arayüze sahip android market nokia ovi sinden daha zengin ama ben çok oyun oynamam diyosan sorun yaşatmaz yeterinde oyunu uygulaması var zaten

enaa_881

enaa_881

Üye

belle daha az işlemciye rama yüklendigi için ve dalvik gibi bi araç kullanmadıgından daha performanslı fakat hız konusunda symbian yavaş kalıyor görsel olarak belle androidden çok daha güzel bir arayüze sahip android market nokia ovi sinden daha zengin ama ben çok oyun oynamam diyosan sorun yaşatmaz yeterinde oyunu uygulaması var zaten

görsellik için belle demişsin ama bu kişiden kişiye değişir
err00r arkadaşın söylediklerine de katılıyorum
bence bellenin tek artı yönü olabilir o da fazla güçlü bi sistem gerektirmemesi ki buda sana bişey sağlamıyo

ve evet konu tartışma unsuru olmadan kapatılırsa iyi olur

KELGER

KELGER

Üye
kardeş 5 yıl s60v3 ve s60v5 kullandım nokia yerinde sayıyor anna belle dikkat edin menüler aynı sistem hep aynı sadece ekran camı ve hafıza ile oynamışlar.
onun için bende eskiden n8 hayali kurardım ama şimdi wildfire s 400 tl lik telefonumla 1000 tl lik n8 i değişmem.
Android kullanan nokia ya bir gün tahammül edemez.

• Beğen
Tepkiler: Gurkan911
Sertug1991

Sertug1991

Üye
Böyle soru olur mu ya?Tabi ki android

Android 4.0'ı görsen belle'ye bakmazsın dün yükledim gerçekten mükemmel bir şey :)

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Uygulama yönünde android.hız yönünde azz donanım harcadığı için belle.belleye kötü yorum yazan arkadaşlar elinize bir 603 alında görelim bakalım kim yağ gibi akıyor.ayrıca symbian belle s60'dan çok ama
çok farklı.android güzel bir sistem ama ramde hiç boş yer kalmıyordu.ace kullanıyordum.en fazla 150-160mbbir alan boş oluyordu.uygulama değl oyun konusuna gelecek olursak android çok çok daha iyi.ben 603'üme yaklaşık 10 tane apps,tam 15 tane oyun attım(6 tanesi hd)hiçbir kasma yapmıyor telefon

baranselona

baranselona

Üye
tabiiki android:oke: karşılaştıranlar heralde android 2.2 ile symbianın en son sürümü belleyi karşılaştırmayacaklar android ıce cream ile karşılaştırmanız gerek doğal olarak ki bence hertürlü android hernekadar çok ram kullansada telefonlarda ona göre geliştiriliyor ve yüksek ram ler konuluyor ve android symbian dan çok daha iyi bir sistem oluyor....

fedlkamp

Üye

dünyanın en saçma arayüzü nokiada zaten? görsellikten kastın ne?

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
dünyanın en saçma arayüzü nokiada zaten? görsellikten kastın ne?

sen kendinde profilinde yazdığına göre 5800 kullanıyorsun hiç bir uygulamayı oyunu ararken kendini kaybettinmi nerdeyse belli oyunlar klasöründe vs. androidde bir uygulamaya girip çıktıktan sonra 2 saat geri arıyorum ben nerdeydi diye karmaşık ve alışılması gereken bir sistem android symbian ise daha kolay daha iyi bir arayüze sahip bellede dağınık menü veya klasörleme kullanabilmektesin androiddeki ev ekranı artık belle ile symbiandada var eksiği kalmadı + sı var görsellikte nokia en kötü felan değil sürekli symbian kötülendiği için artık önyargı oluşmuş millette tamam symbian en iyi değil ama androidle arasında dağlar kadar fark yok androidde yaptıgımın %70 ini symbiandada yapıyorum ki yetiyor

PriZm

PriZm

Üye

sen kendinde profilinde yazdığına göre 5800 kullanıyorsun hiç bir uygulamayı oyunu ararken kendini kaybettinmi nerdeyse belli oyunlar klasöründe vs. androidde bir uygulamaya girip çıktıktan sonra 2 saat geri arıyorum ben nerdeydi diye karmaşık ve alışılması gereken bir sistem android symbian ise daha kolay daha iyi bir arayüze sahip bellede dağınık menü veya klasörleme kullanabilmektesin androiddeki ev ekranı artık belle ile symbiandada var eksiği kalmadı + sı var görsellikte nokia en kötü felan değil sürekli symbian kötülendiği için artık önyargı oluşmuş millette tamam symbian en iyi değil ama androidle arasında dağlar kadar fark yok androidde yaptıgımın p ini symbiandada yapıyorum ki yetiyor

araya girmiş gibi olmamayım ama Androiddeki arayüz değiştirilebiliyor;) yani menüyü sevmedin diyelim klasörleme sistemi olan go launcher ex kullanabilirsin:)

baranselona

baranselona

Üye

sen kendinde profilinde yazdığına göre 5800 kullanıyorsun hiç bir uygulamayı oyunu ararken kendini kaybettinmi nerdeyse belli oyunlar klasöründe vs. androidde bir uygulamaya girip çıktıktan sonra 2 saat geri arıyorum ben nerdeydi diye karmaşık ve alışılması gereken bir sistem android symbian ise daha kolay daha iyi bir arayüze sahip bellede dağınık menü veya klasörleme kullanabilmektesin androiddeki ev ekranı artık belle ile symbiandada var eksiği kalmadı + sı var görsellikte nokia en kötü felan değil sürekli symbian kötülendiği için artık önyargı oluşmuş millette tamam symbian en iyi değil ama androidle arasında dağlar kadar fark yok androidde yaptıgımın p ini symbiandada yapıyorum ki yetiyor

hocam neden bahsediyosun? androidime 2.3 ile huawei arayüzü geldi ve istediğin dosyayı menüyede ana ekranada ekleyebiliyosun istediğin klasörlemeyi yapabiliyosun... androidin kendi arayüzünede bi adw vb.. bi launcher yüklersin istediğin gibi özelleştirirsin ben menüye bile girmiyorum ana ekrana eğlence-program vb.. klasörü oluşturup kullandıklarımı içine atıyorum..

symbianda ise menüye klasör ekleniyor mu hatırlamıyorum eklense bile androiddeki akıcılık-hızlı program açılışları-görsellik- en önemlisi istediğin özelleştirme kullanım kolaylığı yok symbianda... bi dosya yöneticisine girecem yok ana ekrandaki klasöre gir ordan uygulamalara ordanda dosya yöneticisi.... neyse hocam belle vs ıce cream karşılaştırması olmalı bu konunun başlığı yanlış bikere...

Lenneth

Üye
Menude kaybolmak mi :zuhaha:

Arama tusuna basip istediginiz uygulamanin 2-3 harfini basmak zor mu geliyor anlamadim ki ?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşım android bölümüne android mi Belle mi diye konu açılır mı ALLAHINI seversen ya bunu kendin mukayese edemiyormusun töbe yarabbim töbe ya bu forumda kim tutup sana belle demesini bekliyorsun ki insan cep telefonları genele filan açar konuyu yani seni konuyu öylesine olsun diye açmışsın beli yoksa kıyaslama yapılan sistemin bölümüne açmazdın

İncİnat

İncİnat

Üye
Hem belle (700 ) hem android (xe) kullanan birisi olarak diyebilirim ki belle görsellik açısından android ise kullanım kolaylığı ve performans açısından daha iyi ancak xe ile 700 karşılaştırıyoruz... Aralarında dağlar kadar fark var ancak 700 ü t20 ile karşılanız belle nin üstünlüğünü görürsünüz

mancukya

Üye
Fanatiklige girmeden yaklasik 3 sene önce elimde iyi bir tel vardi ve kontrat bitiminde 5800XM bedava oldugu icin almistim Maxi sayesindede Rom atmak bir ton ayar falan o dönemde ugrastik.
Aslinda Telofon Nokianin pisligi olmasa güzel bir aletti hemen hemen her seyi yapiyordu tek sorunu Nokia gibi pislik bir firmanin islemci ve Ramden kar yapiyorum sanarak yaptigi hirsizlikti o dönemdede demistim o tel ortalama
800 mhz bir islemci üstü ve en az 512 ram ile nasil performansi olurdu diye. Symbian sistem kaynaklarina saldiran bir isletzim sistemi degildi ama nokia israrla yetersiz gelicegini bildigi halde yetersiz donanim ile Symbiani bitirdi simdide Microsoftun poposunda dolasip duruyor devam etsinler.
O dönemde yaklasik 3 sene icinde Nokia 1 tane telini 1ghz islemci ve 512 ram ile cikartmayi düsünemedi kullandigi Arm islemcilerde arm 5 ve alti gibi kapesitesi düsük islemcilerdi gerci son cikardigi teldeki Armde aynisi sadece hiz artisi yapilmis sekilde.
Symbianin hatalari olabilir ama Symbiani aslinda bu kadar batiran Nokia oldu simdi bu konusmalar gereksiz zaten 1 Symbian zaten dokunmatik tellerde bundan sonra cikmayacak sadece tuslu ve düsük donanim tellerde cikacak onlarda genelde Cin, Afrika, Hindistan gibi ülkelerde cikartilacak.
üstelikte Nokia sirketine Symbian icin kac kere sifirdan yazma isteklerini belirtmelerine ragmen nokia buna yanasmiyor son dönemde toplamda 4 tane isletim sistemi iel calisip 3 tanesinin icine edip birakiyor ve sonrada kapagi Microsofta atiyor örnek olarak su son cikardiklari Win 7 phonlu alet ayni donanim ayni özellikle yetersiz olmasina ragmen Symbian ve Androidli sekildede cikarmis olsalar kafadan 15 milyon rahat satarlardi ama bunu bile akile demiyecek bir CEO sahipler.

hasan0338

Üye
Android ...

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
"tabiki android tabiki android" diyen arkadaşlar acaba androidin "kapanmaya zorla" uyarılarından, ram'in şişmesinden, görev yöneticisinin uydurukluğundan, marketten elli tane uygulama indirip bunların beşinin işe yararlılığından, çoğunun flash desteklememesinden acaba bıkmadılarmı? lütfen androidci arkadaşlar biraz androdin eksik yanlarına da değinseler de android bu eleştiriler doğrultusunda kendini geliştirse. yoksa android çer çöp önümüze ne koyarsa onu yemeye devam edeceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...