İşletim sistemimiz Nokia Belle

Sponsorlu Bağlantılar

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
İşletim sistemimiz Nokia Belle
Forumun birçok yerinde o kadar çok dil dökmeme rağmen hala bazı arkadaşlarımız carla ve donna güncellemesinden bahsetmekte...
Bu güncellemelerin 680 mhz işlemcili telefonlara gelmeyeceğini yazan arkadaşlarda bu telefonları kullanan arkadaşları üzmekte...
Ama bilinen bir yanlış var böyle bir güncelleme gelmeyecek...
Ne şuan piyasada olan telefonlarda nede ileride çıkacak telefonlarda böyle bir güncelleme ismi olmayacak...
Bundan sonra işletim sistemimi Nokia Belle olarak adlandırılacak bu konuda resmi açıklamalar mevcut ve büyük ihtimal güncellemeler diğer işletim sistemleride olduğu gibi kodlarla bize ulaşacak...

Peki Nokia Neden böyle birşeye ihtiyaç duydu derseniz hemen açıklamasını yapayım....
Malesef ilk akıllı telefonların işletim sistemi olan ve uzun sürede piyasada lider olan symbian artık eskisi kadar ilgi görmüyor...
Özellikle bu işletim sisteminin adını duyanlar malesef 2 kez düşünüyor yada uzak duruyor...
Şuanda hala piyasanın lideri olan Nokia işletim sisteminin dönüm noktası sayılan belle güncellemesinin yakaladığı başarıyı kaybetmemesi için isim değişikliğine gitti...
Bu sayede işletim sistemine daha başka bir gözle bakılacak...
Ayrıca resmi açıklamada Nokia Belle güncellemesinde bilinenlerin dışında çok daha iyi yenilikler ve performans artışı sağlanacagını bu yüzden güncellemenin geciktiği açıklandı...
Yani şuan Belle ile piyasaya sürülen telefonlarda yeni bir Belle güncellemesi alabilir...

Umarım bu açıklama yeterli olmuştur...
Yeni uygulamaların geleceğide birçok kişi tarafından bilinmekte...

• Beğen
Tepkiler: YkPkY, OzGuRKnowN ve m542tf

pRime.

pRime.

Üye
Şu anda telefonlarımızda kullandığımız işletim sisteminin sürümü 9.5. Yani nokia istediği kadar belle diye adlandırsa da özünde symbian^3 kullanmaktayız.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşım yanlış bilen yahut yanılan sensin. Bizim kullandığımız taban aynı sadece symbian ismini bıraktı nokia. ve carla donna güncelemesi gelecek! 603 700 701' e. kısa bir araştırma yapsaydın görürdün. resimleri bile var. !
ayrıca piyasada şu an lider İOS nokia değil bilgi yanlışlığını düzeltiyim derken siz bir çok yanlış bilgi veriyorsun ! :oke:

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Sadece bir işletim sisteminin isim değişikliği değil bu arkadaşım bundan sonra hep böyle adlandırılacak yani symbian ismi tarihe karıştı ve birçok resmi açıklama var bu konuda...
Diğer güncellemeler carla ve donna hala netleştirilemedi ve resmi açıklama diye birşey yok araştırın lütfen....
Şunuda belirteyim Nokia Belle ile bambaşka bir işletim sistemi olacak... bilinenin dışına çıkmayı hedefliyor Nokia

Eğer dediğiniz olsa saçma olur çünkü bir benzeri bile yok... Yani her sürüm için farklı bir isim ve asıl olan symbian kullanılmayacak aklınıza yatıyormu bu?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ya arkadaşım dediklerin senin şahsi görüşün destekleyecek hiç bir şey yok bir yerde görmüşsün symbian tarihe karıştı diye gelip çıkarımlar yapıyorsun dediklerini ispatlayacak hiç bir resmi belge yok varsa koy ortaya yukarda yazdığın şeylerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ayrıca gelen bellenin değişik olacağınıda nerden çıkardın helde uygulama konusu. arkadaşım konuda bir çok bilgi yanlışlığına yol açıyorsun diyim bu dediklerin resmi değildir senin şahsi fikirlerindir bunu not düş yukarı bence.

----------Eklendi @ 00:58:14 ---------- Yazıldı @ 00:53:10 ----------

hayalini kurduğunuz şeyler güzel ama lütfen konu açmaya özen gösterin ve de azcık araştırma yapın bir iddaa da bulunmadan önce çünkü yazdıklarının içinde doğru olan tek şey symbian isminin tarihe karıştığı ayrıca şu cümleni okuyanlar yazdıklarının senin şahsi fikirlerinin olduğunu anlarlar 'Şuanda hala piyasanın lideri olan Nokia işletim sisteminin' :kop:

Türe

Türe

Üye
symbian tabanlı bir arayüz denilebilir belle için :oke: htc için sense , samsung için touchwiz ve sony için TimeScape i neyse nokia için de belle carla ve donna da o :oke:

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
O zaman size kaynaklar vereyim araştırın arkadaşlar :)

Yazı bana ait olduğu için bu şekilde yazdım düşüncelere bana ait olduğu için değil arkadaşlar :)

AмσηR@

AмσηR@

Üye
carla ve donna kesin geliyor mu ? nokia resmi açıklama yaptı mı ?
ben sadece ortada bir resim görüyorum, başkada birsey yok ? yanılıyor muyum

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ha ayrıca isim değişikliğine bu kadar takıldın madem bende sana gelecek güncellemelerin ismini söyleyim 'nokia carla ve nokia donna' oldumu şimdi arkadaşım. nokia symbian ismini değiştirdi diye güncelleme çıkmayacak kanısına varman çok komik :kop:

verdiğin kaynaklarda ki haberleri biz okuyalı çoook oldu arkadaşım merak etme. o haberlerin hiç birinde güncelleme çıkmayacak denmiyor bak dediğime geldin sen bir yerde okumuşsun symbian ismini öldürdü nokia diye sonra kendince böyle bir sonuca varmışsın

----------Eklendi @ 01:04:10 ---------- Yazıldı @ 01:01:32 ----------

Son olarak ta lütfen bana nokianın hala lider olduğunu da kanıtlarmısın zira mesajında öyle bir yazmışsın ki yani :D dediğim gibi dediklerinin içinde sadece symbian isminin tarih olduğu doğru diğerleri senin şahsi görüşün. bellenin bambaşka olması bile. ayrıca biz şu an belle kullanıyoruz zaten :oke:

----------Eklendi @ 01:09:26 ---------- Yazıldı @ 01:04:10 ----------

ayrıca o yerlere göklere sığdıramadığın belleyi C6-01'İne gelince göreceksin arkadaşım :D arayüz değişimi dışında çok elle tutulur bir yanı yok mesajında belirttiğin kadar ahım şahım değil yani

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Nokia hala lider :)

Bu benim değil nokianın düşüncesi araştırmadan bu yazıyı sizlerle paylaşmam zaman kimin haklı oldugunu gösterir :)

----------Eklendi @ 01:11:37 ---------- Yazıldı @ 01:10:18 ----------

uzun zamandır kullanılan Symbian Belle işletim sisteminin adını Nokia Belle yapacağını duyuran Nokia, kullanıcıların kafasını karıştırdı. Yorumlarda en çok dile getirilen konu, Nokia'nın neden durduk yere Symbian ismini öldürdüğüydü.

Yeni bir blog girdisi yayınlayan firma, durumu açıklamaya çalıştı. fakat görünüşe göre kendilerinin bile kafası karışmış:

"Hala geliştiriciler gibi bazım kesimlerle iletişim kurarken Symbian Belle adını kullanıyoruz fakat en son Symbian güncellemesinden bahsederken Nokia Belle adını kullanma gibi bir esnekliğimiz var. Belle'i mümkün olduğunda herkese ulaştırmaya çalışıyoruz zira yeni güncelleme çok farklı bir deneyimi beraberinde getirecek."

Tabii ki bu açıklama durumu açıklığa kavuşturmuyor. Sadece bir ürün için farklı kesimlerle iletişim kurarken iki isim kullanılması biraz kafa karıştırıcı. Yine de Nokia'nın açıklaması bu şekilde.

Güncellemesinin gecikmesiyle ilgili de konuşan Nokia, yeni sürümünü bambaşka bir deneyim sunacağını ve bu yüzden Şubat 2012'ye sarktığını belirtiyor

MertcaN9

MertcaN9

Üye
öncelikle arkadaşım kaynak niteliğinde önümüze sunduğun linke bak gerçekten çok komik ya:kop: ayrıca o haberin tarihine bak. ayrıca da bu verdiğin tüm linkler nokia symbianın adını değiştirdi şeklinde madem bilmiyorsun neden konu açıyorsun ki biz şu an 9.5 işletim sistemini kullanıyoruz. senin bildiğin tek şey ise symbian belle değil nokia belle olduğu artık telefonların. yakında 701 gibi yeni nesil telefonlar da nokia carla ve nokia donna olacaklar. :oke:

----------Eklendi @ 01:15:12 ---------- Yazıldı @ 01:13:12 ----------

ya arkadaşım attığın tüm linklerde isim değişikliğinden başka bir haber yazmıyor. ayrıca nokianın orjinal sitesi dışında diğer siteler kaynak niteliği taşımaz tekrer yineliyorum dediklerinin içinde sadece isim değişikliği olduğu doğru diğerleri senin kulaktan dolma bilgilerin ve de kendi yorumun :oke:

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Nokia hala lider :)

Bu benim değil nokianın düşüncesi araştırmadan bu yazıyı sizlerle paylaşmam zaman kimin haklı oldugunu gösterir :)

----------Eklendi @ 01:11:37 ---------- Yazıldı @ 01:10:18 ----------

uzun zamandır kullanılan Symbian Belle işletim sisteminin adını Nokia Belle yapacağını duyuran Nokia, kullanıcıların kafasını karıştırdı. Yorumlarda en çok dile getirilen konu, Nokia'nın neden durduk yere Symbian ismini öldürdüğüydü.

Yeni bir blog girdisi yayınlayan firma, durumu açıklamaya çalıştı. fakat görünüşe göre kendilerinin bile kafası karışmış:

"Hala geliştiriciler gibi bazım kesimlerle iletişim kurarken Symbian Belle adını kullanıyoruz fakat en son Symbian güncellemesinden bahsederken Nokia Belle adını kullanma gibi bir esnekliğimiz var. Belle'i mümkün olduğunda herkese ulaştırmaya çalışıyoruz zira yeni güncelleme çok farklı bir deneyimi beraberinde getirecek."

Tabii ki bu açıklama durumu açıklığa kavuşturmuyor. Sadece bir ürün için farklı kesimlerle iletişim kurarken iki isim kullanılması biraz kafa karıştırıcı. Yine de Nokia'nın açıklaması bu şekilde.

Güncellemesinin gecikmesiyle ilgili de konuşan Nokia, yeni sürümünü bambaşka bir deneyim sunacağını ve bu yüzden Şubat 2012'ye sarktığını belirtiyor

Önünüze sundugum bu örnekler türkçe oldugu için sizinle paylaşıyorum ve bu siteler bu konuda en güvenilr siteler ve Türkiye'nin en iyi teknoloji siteleri...
Aynı haberler Maxicepte yayınlanmıştı... Budamı komik?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
ya sen okuyormusun gerçekten bu haberlerin içeriğini yoksa sadece başlığa mı bakıyorsun. ayrıca symbian yerine nokia olması adının güncelleme gelmeyecek olmayacak olduğu kanısına nasıl vardın bana bir izah edermisin arkadaşım ! bir de bunu gerçekmiş gibi dayatmaya çalışıyorsun

AмσηR@

AмσηR@

Üye
mertcan(C7) nokia sitesinden alınan bir carla donna haberi verir misin dostum ben merak ettim biraz arastırayım :(

Türe

Türe

Üye
bu konu tartışmaya döndü konu :locked:

Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuda seninle tartışmaya girmeyeceğim çünkü tartışma uzayacak belli...
Ben hepsini okudum güzel kardeşim nokia'nın carla ve donna güncellemesi ile ilgili resmi açıklaması yokken siz gelecek diyorsunuz Nokia işletim sistemini Belle olarak değiştiriyorum diyor resmi olarak buna komik diyorsunuz... Resmi açıklamalara inanmayacakmıydık biz?

Eğer gelecekse ben yanlış bir araştırma yapmış olurum gelmeyecekse doğru bu kadar yazıyı hafife almanının nedeni ne?

MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşım günde mi geriden takip etmen ve de kendince kanılar çıkarman bir takım tezler çıkarman çok yanlış. bu forumda ki herkes artık symbian isminin tarih olduğunu biliyor merak etme kimse cahil değil. senin verdiğin kaynak dediğin linklerin hepsini okuduk zaten ama bu kaynakların dediği tek şey 'symbian ismi tarih oldu' onun dışında carla ve donna gelmeyecek hiç bir yerde yazmıyor bu senin kendi düşüncen bellenin çok farklı olacağı yine senin ve de bahsi geçen tek sitenin hayal gücü. ki şu an ki sızıntı bellede ki bir kaç hata giderilmiş olacaktır sadece. bunları bir düşün derim :oke: ayrıca isim değişikliği anlaşılan sende büyük bir etki yaratmış. bu kadar takma arkadaşım bu isim değişikliğini. symbian tabanlı olmaya devam edecez. ayrıca piyasanın lideri ios'tur smartphone pazarında ve yine söylüyorum symbian diyince iki kez düşünme olayı senin şahsi fikrindir arkadaşım kesin bir kanıtı yoktur yani en yukarda yazdığın herşey noktasına kadar kendi fikirlerindir nokianın isim değişikliğine gittiği dışında ki tüm söylediklerin kurgudur :good:
güncellemele gelmeyecek diye ne nokia sitesinde nede başka bir sitede yazı var arkadaşım ama resim var carla ve donna için.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Gerçekten Symbian adını kullanmak çok saçma artık konuyla ilgili katıldığım nokta. Bilmeyenler için tartışmanın sebebi olan resim desek yanılmayız herhalde. Her ne kadar yabancı sitelerde Mart'ın ortasında Carla gelecek dense de son durumun ne olacağını resmi bir açıklama gelmediğinden şahsen bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
Navy Blue

Navy Blue

Üye
    Konu Sahibi
Sadece bir resime bakılarak donna ve carla güncellemesi gelecek diyorsanız ve Nokianın resmi açıklamasını bir kenara atıyorsanız burada benim yazdıklarım değil bu komik oluyor...
Güncellemenin neden geciktiğini nokia açıklamış kullandığınız belle sürümleri final sürüm değil...
Konu ile ilgili son noktamı koydum tartışma çıkmasını istemiyorum çünkü...
Eminim bu konuda daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar konuya katkıda bulunacaklardır...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
gelecek diye resmi bir açıklama yok ama askini söyleyen de bir açıklama yok arkadaş nasıl bu kadar kendinden emin konuşuyor anlamış değilim açıkcası yaptığı tek şey 701 603 700 kullananların hevesini kırmak. :hmmm

----------Eklendi @ 01:31:36 ---------- Yazıldı @ 01:30:34 ----------

Sadece bir resime bakılarak donna ve carla güncellemesi gelecek diyorsanız ve Nokianın resmi açıklamasını bir kenara atıyorsanız burada benim yazdıklarım değil bu komik oluyor...
Güncellemenin neden geciktiğini nokia açıklamış kullandığınız belle sürümleri final sürüm değil...
Konu ile ilgili son noktamı koydum tartışma çıkmasını istemiyorum çünkü...
Eminim bu konuda daha fazla bilgi sahibi olan arkadaşlar konuya katıda bulunacaklardır...
ya hangi resmi açıklama arkadaşım nokia carla ve donna gelmeyecek demedi ki gelecek de demedi ama resim var senin gelmeyeceğini idda edecek ne kanıt var ? lütfen komik durum bu oluyor işte. cidden bu isim değişikliği seni çok etkilemiş arkadaşım.

Üst Alt