Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
Yaklaşık 6 sene kadar önce masaüstü casper bilgisayar almıştım tabi artık ömrü doldu sanırım anakartı sorunlu.Soruna gelince power tuşuna bastıgım zaman fanlar dönmeye başlar başlamaz elektriği kesiyor,yani açılamıyor.
Şimdi bir kaç sorum olacak:
*Sorun nedir basit çözülebilir mi?
*Önümüzdeki hafta laptop almayı planlıyorum,Hangi marka almalıyım? Yani beni hiçbir yarı yolda bırakmayacak bir laptop olması gerekiyor,Max bütçe 1500 Tl.Sıfır mı almalıyım ? Yoksa sıfır parasına ikinci el alıp daha üstün özellikli bir laptop mu almalıyım?
*Eski bilgisayarım 512 mb ddr2 ram,160 gb harddisk,3.20 ghz intel pentium 4 tek çekirdek,dwd-rw,512 nvidia ekran kartı,17 inç casper monitör,klavye,fare,mause .. bu arızalı hali ile ne kadar eder veya parçaları parçalayıp ayrı ayrı satsam daha mı iyi olur.fazla bir beklentim yok ama ne kadar fayda ederse 1500 ün üstüne ekleyip laptop özellikleri artsın istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi forumlar.

tekin1991

tekin1991

Üye
kardes senin pc açılmama sorunu nedenlerii: 1 Power tusu arızalı ana karta giden kabluyu kontrol et. 2. eğer açılır açılmaz ekran da bir görüntü yoksa anakart ölmüş. Laptop almaya gelince HP-ASUS-TOSHIBA tavsiyemdir. özellikleri kısacası 500 Gb HD-4 GB Ram-1 GB Ekran Kartı-İşlemci 3.00 Ghz. araştır ama sakın acele etme hemen alma çok gez araştır.

bilgisayarınıda bu hali ile satsan 200-250 TL verirler. elden satmaya çalış. ama parça parça satarsan bilgisayarcılar fiyatını öldürürler. elden satarsan 450-500 TL verirlerse sakın kaçırma. ama evde kalsa zararı olmaz arşivi ona yedeklersın laptop'u performanslı bir şekilde kullanırsın???

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
kardes senin pc açılmama sorunu nedenlerii: 1 Power tusu arızalı ana karta giden kabluyu kontrol et. 2. eğer açılır açılmaz ekran da bir görüntü yoksa anakart ölmüş. Laptop almaya gelince HP-ASUS-TOSHIBA tavsiyemdir. özellikleri kısacası 500 Gb HD-4 GB Ram-1 GB Ekran Kartı-İşlemci 3.00 Ghz. araştır ama sakın acele etme hemen alma çok gez araştır.

bilgisayarınıda bu hali ile satsan 200-250 TL verirler. elden satmaya çalış. ama parça parça satarsan bilgisayarcılar fiyatını öldürürler. elden satarsan 450-500 TL verirlerse sakın kaçırma. ama evde kalsa zararı olmaz arşivi ona yedeklersın laptop'u performanslı bir şekilde kullanırsın???
arkadaşım öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim..ekranda görüntü yok power saglam ondan eminim ama fanlar çalışır çalışmaz duruyor. güç kaynagından anakartın işlemci yakınlarında bir yere giren bir soket var ufak onu çıkardıgım zaman power yapıyorum fanlar çalışıyor fakat o zaman anakart devre dışı kalmış oluyor sanırım.senin dediğin gibi anakart ölmüş foxconn marka yenisi almaya kalksam ne kadar eder? birde sahibinden vs sitelerden 2.el alsam bozuk çıkma ihtimali olur mu?
senin düşüncene katılıyorum laptop alırken acele etmicem 5800 alırken bu bana baya koydu çünkü :D birde dediğin gibi yapmak istiyorum masaüstü evde yedek pc olsun istiyorum.Ama anakart bulmak sorun olabilir diye. bide o dediğin özelliklerde ve markalarda laptop fiyatları ne durumda?

tekin1991

tekin1991

Üye

arkadaşım öncelikle yardımın için çok teşekkür ederim..ekranda görüntü yok power saglam ondan eminim ama fanlar çalışır çalışmaz duruyor. güç kaynagından anakartın işlemci yakınlarında bir yere giren bir soket var ufak onu çıkardıgım zaman power yapıyorum fanlar çalışıyor fakat o zaman anakart devre dışı kalmış oluyor sanırım.senin dediğin gibi anakart ölmüş foxconn marka yenisi almaya kalksam ne kadar eder? birde sahibinden vs sitelerden 2.el alsam bozuk çıkma ihtimali olur mu?
senin düşüncene katılıyorum laptop alırken acele etmicem 5800 alırken bu bana baya koydu çünkü :D birde dediğin gibi yapmak istiyorum masaüstü evde yedek pc olsun istiyorum.Ama anakart bulmak sorun olabilir diye. bide o dediğin özelliklerde ve markalarda laptop fiyatları ne durumda?

o dediğin soket nerde veya nerden geliyo tam olarak resim cekme imkanın varmı bakayım. 2. el anakart almamanı öneririm. çıkma anakartlardır artı senin pc ye olması nadir. tercihim ASUS anakart al P5 olsun.bunun fiyatı da 125-150 değşiyor ama anakart modelini yazsan sana net fiyat verebilirim. o özellikte 1300-1800 değişir ama dediğim gibi acele etme sakın.

----------Eklendi @ 21:30:44 ---------- Yazıldı @ 21:16:59 ----------

ASUS

Ürün Özellikleri
Ürün Kodu K53SV-SX581R
Renk Siyah
Aile K53
İşlemci Cinsi Intel Core i5-2430M Processor (3M Cache, 2.40 GHz)
Ön Bellek 3MB
Bellek 4096 MB 1333 MHz DDR3 (2 X 2048MB)
Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3
Bellek Slot Sayısı 2
Sabit Disk 500GB SATA 5400RPM
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 540M 1GB DDR3 VRAM
Ekran Boyutu 15.6''
Ekran Tipi LED HD
Ekran Çözünürlüğü 1366 X 768
Optik Sürücü 8x Super Multi Dual Yazıcı
Ses Kartı var
İşletim Sistemi Windows 7 Home Basic
Faks Modem Yok
Network Kartı 10/100/1000 Base T
Kamera var
I/O Port 3 x USB 2.0 port; 1 x RJ45 LAN girişi; 1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin (harici monitör için); 1 x Mikrofon girişi; 1 x Line-in
Bluetooth var
Wireless 802.11b/g/n
Ağırlık (kg) 2.6 Kg
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli
Klavye Q Türkçe
Mouse TOUCH PAD

FİYATI 1.510 TL

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
laptop u 2.el alsam sıkıntı olurmu sonuçta yani aynı fiyata 2.el daha üstn cihazlar alınır?
Resim çekme imkanım yok fakat o soket işlmecinin çok yakınında 4 delikli. güç kaynagından gelen 2 sarı 2 siyah toplam 4 kablo ile geliyor ucu beyaz soket. sanırım anlamışsındır.
temsili resim anlaman için kardeşim buyur..

----------Eklendi @ 21:36:12 ---------- Yazıldı @ 21:33:22 ----------

ASUS

Ürün Özellikleri
Ürün Kodu K53SV-SX581R
Renk Siyah
Aile K53
İşlemci Cinsi Intel Core i5-2430M Processor (3M Cache, 2.40 GHz)
Ön Bellek 3MB
Bellek 4096 MB 1333 MHz DDR3 (2 X 2048MB)
Maksimum Bellek ( MB) 8 GB DDR3
Bellek Slot Sayısı 2
Sabit Disk 500GB SATA 5400RPM
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GT 540M 1GB DDR3 VRAM
Ekran Boyutu 15.6''
Ekran Tipi LED HD
Ekran Çözünürlüğü 1366 X 768
Optik Sürücü 8x Super Multi Dual Yazıcı
Ses Kartı var
İşletim Sistemi Windows 7 Home Basic
Faks Modem Yok
Network Kartı 10/100/1000 Base T
Kamera var
I/O Port 3 x USB 2.0 port; 1 x RJ45 LAN girişi; 1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin (harici monitör için); 1 x Mikrofon girişi; 1 x Line-in
Bluetooth var
Wireless 802.11b/g/n
Ağırlık (kg) 2.6 Kg
Garanti ( Yıl, Açıklama) 2 yıl garanti
Pil Tipi - Ömrü 6 Hücreli
Klavye Q Türkçe
Mouse TOUCH PAD

FİYATI 1.510 TL
bu çok güzele benziyor,işlemci hızı 2.44, 3.00 iyi olmazmı?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
eskı pc ölmüş hıc harcama yapma..
Anakartın ölmüş....

Laptop konusunda forumda
"berke" isimli kardeşim sana yardımcı olur. Ben laptoplarla pek ılgılenmıyorum. Berke laptopları takıp edıyor....
2. El laptop ıse zannetmıyorum tertemız bısey bulacagını.
Benım laptop bıle cok temız ama ufak tefek sorunları var yanı 2.el Laptop 5800 gıbı başını agrıtır.
Bu arada 5800 ıcın gecmıs olsun... Konuyu gormustum.

tekin1991

tekin1991

Üye
kardes o soket girişi power'den gelen power kablosu girişidir. onu çıkarttın mı anakart çalışmaz tabe.senin anakart ölmüş gibi. ama sen her ihtimale karsı varsa bi poweri değiş dene power'dende bi boqluk cıkabilir. ama %90 anakart gitmiş. power satın alıp deneme geri almazlar bi daha :))

laptop işlemcisine gelince 2.44 ile 3.00 da o kadar bi fak goremezssin. ama bu laptop süper özellikler taşıyor. 2. el temiz laptop bulursan 0 ile arasında cok fark yoksa 0 tercih et. ama arasında fazla fark varsa 2.el temiz bulursan al.

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
kardes o soket girişi power'den gelen power kablosu girişidir. onu çıkarttın mı anakart çalışmaz tabe.senin anakart ölmüş gibi. ama sen her ihtimale karsı varsa bi poweri değiş dene power'dende bi boqluk cıkabilir. ama %90 anakart gitmiş. power satın alıp deneme geri almazlar bi daha :))

laptop işlemcisine gelince 2.44 ile 3.00 da o kadar bi fak goremezssin. ama bu laptop süper özellikler taşıyor. 2. el temiz laptop bulursan 0 ile arasında cok fark yoksa 0 tercih et. ama arasında fazla fark varsa 2.el temiz bulursan al.
Teşekkür ederim kardeşim sağol. power den değil onu denedim değiştirdim gene aynı sorun power saglam yani :D demekki anakart gitmiş. zaten çoğu oyun vs kaldırmamaya başladı 130 tl de buna masraf yapılmaz şimdi en iyisi parçalayıp satmak.Teşekkürler kardeşim..

----------Eklendi @ 21:53:02 ---------- Yazıldı @ 21:52:26 ----------

eskı pc ölmüş hıc harcama yapma..
Anakartın ölmüş....

Laptop konusunda forumda
"berke" isimli kardeşim sana yardımcı olur. Ben laptoplarla pek ılgılenmıyorum. Berke laptopları takıp edıyor....
2. El laptop ıse zannetmıyorum tertemız bısey bulacagını.
Benım laptop bıle cok temız ama ufak tefek sorunları var yanı 2.el Laptop 5800 gıbı başını agrıtır.
Bu arada 5800 ıcın gecmıs olsun... Konuyu gormustum.
aslında haklısın kardeşim sıfır almak daha mantıklı.Tamam o arkadaşı bulurum.Teşekkür ederim.

tekin1991

tekin1991

Üye
en mantıklısı ne biliyon mu masraf yapsan bile yine aynı fiyata yani 200-250 ye gider. bunun yerınde parçaları elden satmaya çalış son care bilgisayarcılara sat parçaları ama HDD sata girişli ise kalsın lazım olur sana laptopa takıp depolama yaparsın.yinede karar senin kardes..??? ama ne olursa olsun acele etme valla başın ağrır:)):D

işlemci ile Ram'ı mesela senden satın alabilirim:D

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
en mantıklısı ne biliyon mu masraf yapsan bile yine aynı fiyata yani 200-250 ye gider. bunun yerınde parçaları elden satmaya çalış son care bilgisayarcılara sat parçaları ama HDD sata girişli ise kalsın lazım olur sana laptopa takıp depolama yaparsın.yinede karar senin kardes..??? ama ne olursa olsun acele etme valla başın ağrır:)):D
tamam acele etmem merak etme :D sata giriş ne oluyor bilmiyorum ama kırmızı kablolu girişi var

tekin1991

tekin1991

Üye

tamam acele etmem merak etme :D sata giriş ne oluyor bilmiyorum ama kırmızı kablolu girişi var

Evet Kırmızı Kablo ise Sata Girişlidir.:)) tüm laptoplar sata girişlidirler. mesela içinde önemli bilgilerin varsa laptopa tak o HDD yi bilgilerini laptopa aktar.??:)) ama alacagın laptop insallah iki hard disk destekler..

serinaga

serinaga

Üye
Bence hiç uğraşma derim, en iyi fiyat verene sat gitsin. Toparlayıp sakın satma başın derde girer sonra, parçalarıda zor bulunur. Laptop'a gelince özellikleri çok üstün olsun diye bakma derim, sağlam ve dayanıklılığa da önem ver ...

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
Tamam kardeşim de alacağım laptopda 500 olsa bile o bana yeterde artar bile gerek yok yani :) bilgiler dvd de yedekli.
Serinaga da haklı laptopların büyük sorunu sağlam olmaması özellikle casper hiç tercih edilmiyor ama arkadaşın dediği markalar çok iyi bence.
Başın derde girer derken kardeşim?

tekin1991

tekin1991

Üye
O zaman elden satmaya çalış hepsini ama son care bilgisayarcılara sat. ama öncelik ASUS-HP-TOSHIBA

TeAmo42

TeAmo42

Üye
    Konu Sahibi
aynen en çok övülende bunlar zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...