Fetih 1453'ün fragmanı olay oldu !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
Fetih 1453'ün fragmanı olay oldu !!

Ünlü yapımcı Fatih Aksoy'un 17 milyon dolarlık bütçesiyle "bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli yerli sinema filmi" olma özelliği taşıyan Fetih 1453 için geri sayım başladı. 17 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin ikinci ve 3 dakikalık fragmanı görücüye çıktı. Fragman, savaş sahneleriyle görsel bir şöleni andırdı.

EFEKTLERİ DİKKAT ÇEKİCİ
Hikayesi kadar kurgusu ve Hollywood'u aratmayan efektleriyle de dikkat çeken Fetih 1453'in fragmanı, yabancı basında da yer buldu. Avrupa'daki birçok sinema sitesi, filme övgü yağdırdı. Yabancı basın, Fetih 1453'ün Türkiye'de gişe rekoru kıracağını öngördü.

SAYILARLA FETHİN ÖYKÜSÜ
Kostümler için 20 terzi çalıştı, 44 bin metre kumaş kullanıldı.
25 dönüm arazi üzerine, 14 bin 600 metrekarelik dekor inşa edildi.
Savaş alanı için 15 top bataryası, savaş kulesi, 5 mancınık ve 10 bin üzerinde savaş malzemesi üretildi.
Çekimlerde 40 manda, 40 deve ve 50 at arabası kullanıldı.
Fetihte önem taşıyan şahi topu gerçeğine en yakın şekilde olarak yarı çapı 140 santimetre ölçüsünde hazırlandı.
Film bütçesi, 17 milyon dolar.

MANDALAR SALDIRDI
Dilek Serbest, çekimlerde arazide bulunan mandalar ile filmde kullanılan mandaların birbirine saldırdığını söyledi.
Bunun üzerine atların da şaha kalktığını dile getiren Serbest, "Biz de o hayvanların arasında kaldık, çok korkutucuydu" dedi.

* Filmde Urban'ın kızı Era'yı oynayan Dilek Serbest, çekimin zevkli, bir o kadar da zor geçtiğini söyledi

Kaynak : nternethaber

• Beğen
Tepkiler: Tuba, >Pessimistic., fullwar ve 1 kişi daha

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
kesinlikle gitmeliyiz, di mi?? :D

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic. ve Tuba.Erva
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
kesın kesın kesın

zor beklıyorum resmen
dünyanın ılk gunu kıtabını da herkese tavsıye ederım arkadaslar okumayanlara

fragmanı ızleynce kıtabı tekrar okudum resmen

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic. ve Amaru Shady

Kǔr Şâd

Üye
Evet, sonunda Türk insanlarından düzgün ve doğru film tercihleri gelmeye başladı. Umarım devamı gelir eski Destanlarımızın filmleri.. Kaçırılmaması gerekilen bir film, başarılar bütün emeği geçenlere!

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic., Amaru Shady ve Tuba.Erva
fullwar

fullwar

Üye
Çok taklit bir film ama olsun Türk sinemasının böyle büyük yapımlara ihtiyacı var. Gerçi videonun "1.18" dakikasındaki sahnede mızrağın ön taraftan çıkan ucundaki yapıştırıcı az gelince sallanıyor :kop2: ve komik oluyor ayrıca efektler LotR'dan arak ama neyse konuşmayacağım. Yinede merakla bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic. ve CryDaqqeR
Tuba.Erva

Tuba.Erva

Üye
    Konu Sahibi
olsunda taktık olsun
ben cok begendım o kadar ıgrenc sacma sınema fılmlerı varkı vızyonda

şuan böyle osmanlıyı özellıkle fatıhı kı ben fatıh asıgıyım kurban olurum ona :) anlatan bır fılm
bence fragmanı rekor kırdı yaa daha fazlasını yapıp her turk gencının ımkanı varsa gıdıp ızlemesı gerek
Atamız bızım gecmısımz cunku
ki avrupaya da acılcak bu fılm bence cok önemlı bır gelısme bu
ben 3.sınıftakı kardesımı de getırcem tarıhını bıde öyle ızleyerek ögrensın :)

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic. ve CryDaqqeR
Türe

Türe

Üye
Çok taklit bir film ama olsun Türk sinemasının böyle büyük yapımlara ihtiyacı var. Gerçi videonun "1.18" dakikasındaki sahnede mızrağın ön taraftan çıkan ucundaki yapıştırıcı az gelince sallanıyor :kop2: ve komik oluyor ayrıca efektler LotR'dan arak ama neyse konuşmayacağım. Yinede merakla bekliyorum.

öyle ama yine de türk sineması için büyük bir adım sayılmaz mı ?

• Beğen
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
izlenme rekorları kırsın ki daha iyilerini yapabilsinler :) inşallah başarılı bir film olur

• Beğen
fullwar

fullwar

Üye
öyle ama yine de türk sineması için büyük bir adım sayılmaz mı ?

Orası öyle zaten yukarıdada söylemiştim Türk sineması gerçekten daha çok yol alması gerekiyor ve böyle filmler gelmezse bu yol hiç bitmez. Hata yapacağızki ders alalım ve IMDb'de en yüksek notlu filmler arasına girelim. Neden bir Amerika'lı "bak bu yapım 9.3 almış gerçekten çok güzel bir film, Türkler son yıllarda film adına en iyi ülke" gibi söylemesin. Hayalmi? Değil? İmkansızmı? Değil. Sadece biraz yol engebeli o kadar.

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.
Türe

Türe

Üye
Orası öyle zaten yukarıdada söylemiştim Türk sineması gerçekten daha çok yol alması gerekiyor ve böyle filmler gelmezse bu yol hiç bitmez. Hata yapacağızki ders alalım ve IMDb'de en yüksek notlu filmler arasına girelim. Neden bir Amerika'lı "bak bu yapım 9.3 almış gerçekten çok güzel bir film, Türkler son yıllarda film adına en iyi ülke" gibi söylemesin. Hayalmi? Değil? İmkansızmı? Değil. Sadece biraz yol engebeli o kadar.

Haklısın :oke: hata yapa yapa yapmamayı öğreneceğiz ve daha iyiye daha güzele ulaşmak için de bunu pratiğe güzelce dökmeliyiz ;)

• Beğen
Tepkiler: >Pessimistic.
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
bunu izlemem lazım

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva

Revengeful

Emekli Yönetici
Umarım fragmanda gösterildiği kadar iyi bir filmdir. Genellikle fragmanlar iyi filmin kendisi berbat oluyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: Tuba.Erva
spy ghost

spy ghost

Üye
Sonunda tarihimle ilgili, güzel ve doğru bir film yapılacak

fullwar

fullwar

Üye
Umarım fragmanda gösterildiği kadar iyi bir filmdir. Genellikle fragmanlar iyi filmin kendisi berbat oluyor çünkü.

Mesela "300". Fragmanı izleyip gaza gelmiştim, sinemadan çıkarken bir yerlerimden gaz sızıyordu. Öyle kala kalmıştım. Aksiyon sahneleri dışında beş para etmezdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...