Nokia artık Symbian işletim sistemini rafa kaldırdı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BrainFree

BrainFree

Üye
    Konu Sahibi
Nokia artık Symbian işletim sistemini rafa kaldırdı
Akıllı telefon pazarında yıllardır mobil işletim sistemi Symbian ile hüküm süren Nokia, rakiplerinin güçlü hamlelerle önüne geçmesi ve bunun getirdiği satışlarda küresel gerileme nedeniyle Microsoft ile stratejik ortaklık kurarak Windows Phone ile yoluna devam etme kararı almıştı.

Milyonlarca Symbian kullanıcısı nedeniyle mobil işletim sistemini bir anda pasifize etmeyen Nokia belirli bir süre daha destekleme kararı almıştı. Symbian Anna ve Symbian Belle güncellemeleri buna örnek olarak verilebilir.

Bunun yanında Nokia tüketicileri de yeni stratejisine alıştırmak için daha önce hizmetlerinde kullandığı isimleri değiştirmeye başladı. Nokia Maps, Nokia Suite gibi değişimler bunlardan bazıları.

Nokia son olarak Symbian ismini de tarihe gömme kararı aldı. Symbian Anna ve Belle ile başlayan güncelleme faaliyetleri sonrası Nokia resmi blogundan yaptığı duyurularda veya görsel afişlerde artık Symbian ifadesini kullanmıyor. Symbian Belle yerine Nokia Belle şeklinde ifadeler kullanıyor.

Bundan böyle Nokia Anna veya Nokia Belle gibi adları daha sık duymaya başlayacağız. Ancak efsane Symbian isminin emekliye ayrılması pek çok Nokia fanını da üzecektir.
Kaynak: Forum.DonanımHaber.com

xinanux

Üye
bir efsanenin sonu....

ibrother

ibrother

Üye
kafayı yemişler herhalde bu haberi yapanlar symbian anna belle ve üçüncü symbian systemdeki gelişmeleri görmezden geliyorlar windows sistemleri mobilde oldukça başarısız bunu HTC nin windows işletim sistemlerini bırakmasından anlayabiliriz. nokia bir iki yıla kalmaz windows phone yi fes edip symbian a sarılır.

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
evet bir efsanenin sonu

Masha

Masha

Üye
Nokia'yı ve Symbian'ı bu kadar kötülüyorlar.
Kötülüyorlarsa vardır bi hikmeti..

BrainFree

BrainFree

Üye
    Konu Sahibi
Nokia'yı ve Symbian'ı bu kadar kötülüyorlar.
Kötülüyorlarsa vardır bi hikmeti..

Android fanlarının işi bu :)

----------Eklendi @ 17:28:24 ---------- Yazıldı @ 17:27:28 ----------

evet bir efsanenin sonu

İbrahim kardeşimin dediği gibi, symbianı tekrar diriltebilirler. :oke:

----------Eklendi @ 17:29:21 ---------- Yazıldı @ 17:28:24 ----------

kafayı yemişler herhalde bu haberi yapanlar symbian anna belle ve üçüncü symbian systemdeki gelişmeleri görmezden geliyorlar windows sistemleri mobilde oldukça başarısız bunu HTC nin windows işletim sistemlerini bırakmasından anlayabiliriz. nokia bir iki yıla kalmaz windows phone yi fes edip symbian a sarılır.

:oke: çok doğru. Geri dönerse biz yaşarız :) ama tabiki telefonu dayanamayıp satmazsak :)

mstf_l

mstf_l

Üye
wp den donmez artik donse bile symbian a degil meego ya doner hem donse bile s60v3 e artik bisey olmaz umutlamayin

Türe

Türe

Üye
Isletim sistemini degil sadece adini kaldirdi.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Peki şimdi symbian olmazsa biz ne yapacağız. Yahu formun 2/3'ü symbian konularından oluşuyor üzüldüm cidden...

BrainFree

BrainFree

Üye
    Konu Sahibi
Isletim sistemini degil sadece adini kaldirdi.

Tamam işte artık nokia ile symbianın bir alakası kalmadı. Zaten s60 ayrı bir markaydı, lg, sony erlcsson ve samsung hisselerini çekeli çok olmuştu. Nokia da elini ayağını çekti symblandan. Artık ne destek var ne yazılım :)

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
symbian ilk başlarda harikaydı ta ki android çıkana kadar :hmmm

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye
Tamam işte artık nokia ile symbianın bir alakası kalmadı. Zaten s60 ayrı bir markaydı, lg, sony erlcsson ve samsung hisselerini çekeli çok olmuştu. Nokia da elini ayağını çekti symblandan. Artık ne destek var ne yazılım :)
uydurmayın ya sadece adını kaldırdı nokia adını kullanacak symbian hala orta maliyetli telefonlarda kullanıma devam edecek yüksek modellerde de wp...

spy ghost

spy ghost

Üye
Symbian biterse benim gözümde nokia da bitmiştir ben adamların telefonunu sadece symbian için alıyordum

BrainFree

BrainFree

Üye
    Konu Sahibi
Symbian biterse benim gözümde nokia da bitmiştir ben adamların telefonunu sadece symbian için alıyordum

Nokia son yıllarda çok hata yaptı. Osmanlının yıkılış dönemi aklıma geldi bir an :D

mstf_l

mstf_l

Üye

uydurmayın ya sadece adını kaldırdı nokia adını kullanacak symbian hala orta maliyetli telefonlarda kullanıma devam edecek yüksek modellerde de wp...

Hayir sadece 2016 ya kadar symbian destegi var iki surum sonra bitecek buyuk ihtimalle carla ve donna dan sonra nokia nin alt sinifta planladigi meltemi os

JohnLemmon

JohnLemmon

Üye

Hayir sadece 2016 ya kadar symbian destegi var iki surum sonra bitecek buyuk ihtimalle carla ve donna dan sonra nokia nin alt sinifta planladigi meltemi os
ohoo 2016 ya kim öle kim kala :)

----------Eklendi @ 19:23:39 ---------- Yazıldı @ 19:23:01 ----------

Nokia son yıllarda çok hata yaptı. Osmanlının yıkılış dönemi aklıma geldi bir an :D
bende symbian için bu benzetmeyi kullanıyorum :)

BrainFree

BrainFree

Üye
    Konu Sahibi

iPhone 4S bir günde dünya çapında 2 milyon sipariş aldı, 701 ise bir aydır 500 bin satmış. Nokia batıyoor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt