Malezya GP'si McLaren'in

Sponsorlu Bağlantılar

perfectlover

Üye
    Konu Sahibi
Malezya GP'si McLaren'in
Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sinde damalı bayrağı gören ilk pilot McLaren Mercedes'ten Fernando Alonso oldu.

Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinden yapılan ve toplam 310.408 kilometre uzunluğundaki mücadeleyi, saatte 201.893 kilometrelik hız ortalamasıyla 1 saat 32 dakika 14.930 saniyede tamamlayan McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, kariyerinin 16. zaferine imza attı.
İkinci cepten start alan ve yarışın başlamasıyla ele geçirdiği birinciliği aradaki zaman farkını açarak sonuna kadar sürdüren son iki yılın şampiyon pilotu Alonso, bu sezon ilk birinciliğini elde ederken, yeni takımı McLaren Mercedes'e de 20 yarış sonra podyum zaferini getirdi.
McLaren Mercedes takımı, en son birinciliğini 2005 yılının Ekim ayında yapılan Japonya Grand Prix'sinde eski pilotu Kimi Raikkonen ile kazanmıştı.

HAMILTON YİNE KÜRSÜDE

McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, sezonun ikinci yarışında da kürsüye çıkmayı başardı.
Avustralya Grand Prix'sinde, Formula 1 kariyerinin ilk yarışına çıkan ve üçüncü olan 22 yaşındaki genç pilot, Malezya Grand Prix'sinde de podyuma çıkma başarısını gösterdi.
Geçen yarışın birincisi Kimi Raikkonen'in ardından 4. sırada mücadeleye başlayan Hamilton, yarış başlar başlamaz yaptığı atakla elde ettiği ikinciliği sonuna kadar sürdürdü ve 8 puanın sahibi oldu.

FERRARI UMDUĞUNU BULAMADI

Malezya Grand Prix'sine 1 ve 3. sıralarda başlayan Ferrari pilotlarından Felipe Massa 5. olurken, geçen yarışın birincisi Kimi Raikkonen üçüncülüğü elde ederek podyuma çıktı.
Mücadele ilk sırada başlayan Felipe Massa, start verilmesiyle yerini McLaren Mercedes pilotlarına bırakırken, 5. turda önündeki Hamilton'u geçmek için yaptığı atakta pistten çıkarak 5. sıraya kadar geriledi ve yarışı da bu sırada tamamladı.
Kimi Raikkonen ise yarış boyunca kovaladığı Lewis Hamilton'u geçemedi ve mücadeleyi başladığı gibi üçüncü olarak bitirdi.
Malezya Grand Prix'sinde, BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld dördüncü, Renault pilotu Giancarlo Fisichella altıncı, Toyota pilotu Jarno Trulli yedinci ve Renault pilotu Heikki Kovalainen sekinci olarak puan aldılar.
Malezya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve markalar klasmanında puan durumu şöyle oluştu:

Pilotlar Klasmanı:
1. Fernando Alonso (İspanya) McLaren Mercedes 18 puan
2. Kimi Raikkonen (Finlandiya) Ferrari 16
3. Lewis Hamilton (İngiltere) McLaren Mercedes 14
4. Nick Heidfeld (Almanya) BMW Sauber 10
5. Giancarlo Fisichella (İtalya) Renault 7
6. Felipe Massa (Brezilya) Ferrari 7
7. Jarno Trulli (İtalya) Toyota 2
8. Nico Rosberg (Almanya) Williams 2
9. Heikki Kovalainen (Finlandiya) Renault 1
10. Ralf Schumacher (Almanya) Toyota 1

Markalar Klasmanı:
1. McLaren Mercedes 32 puan
2. Ferrari 23
3. BMW Sauber 10
4. Renault 8
5. Toyota 3
6. Williams Toyota 2

jöly

Üye
ben hiç anlamam bu sporları...haber için teşekkürler canım...:spr

acer1903

acer1903

Üye
Önceki yıllarda pazar sabah 9'da kalkıp izlediğimi hatılarım amam Michael Schumaher emekli olduktan sonra ilgim tamamen azaldı. Haber için yine de teşekkürler.

perfectlover

Üye
    Konu Sahibi
Önceki yıllarda pazar sabah 9'da kalkıp izlediğimi hatılarım amam Michael Schumaher emekli olduktan sonra ilgim tamamen azaldı. Haber için yine de teşekkürler.
Michael Schumacher eninde sonunda bırakacaktı zaten. O'nun bırakması Formula 1'e olan ilgiyi azaltmamalı. Yerine çok yetenekli bir pilot olan Raikkonen geldi ki bence geçen senenin Şampiyonudur. Yaşadığı onca aksilik ve şanssızlığa rağmen son ana kadar mücadele etti. 22. sıradan başladığı yarışta 3.lüğe kadar yükseldiği yarış, Schumacher'in yerine geçmesi için tek başına yeterli bir sebep bence.

karides

Üye

Michael Schumacher eninde sonunda bırakacaktı zaten. O'nun bırakması Formula 1'e olan ilgiyi azaltmamalı. Yerine çok yetenekli bir pilot olan Raikkonen geldi ki bence geçen senenin Şampiyonudur. Yaşadığı onca aksilik ve şanssızlığa rağmen son ana kadar mücadele etti. 22. sıradan başladığı yarışta 3.lüğe kadar yükseldiği yarış, Schumacher'in yerine geçmesi için tek başına yeterli bir sebep bence.

Michael Schumaher'in formula 1'i bırakmış olması ister istemez bu spora sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada ilgiyi azaltacak. Çünkü bu adam sadece sporculuğuyla değil, kişiliği ile de son derece ön plandaydı. Mesela diğer tüm pilotlar Schumaher'in son derece ukala ve megaloman olduğunu söyleyip ona yüklenirlerdi. O ise sadece güler ve sadece gülüşü ile diğerlerinden daha çok haber olurdu. Bunun yanında Türkiye Afganistan depremine hükümet bazında resmi olarak (bağışlar hariç olmak üzere) 1.000.000 $ bağış yaparken, o tek başına 10.000.000 $ bağış yaparak yine haber oldu. İsviçre'deki evi bile günlerce manşetlerden düşmemişti. O ev dünya üzerinde emlak vergisi en yüksek ev olarak tarihe bile geçmişti. Sonuç olarak bu süreç yaşanacak. Ama F1 birkaç sene içerisinde aynı ilgiyi tekrar üstüne toplar. Ama kabul etmek gerekir ki Ayrton Senna ve Schumaher gibi bir pilot şu anda F1'de yok.

Bana gelince, eşimle yaptığım bir anlaşma nedeniyle F1 maceram sona erdi. İzlemek mutlak olarak yasak. :( Buradan onu selamlıyorum. !!! :(:(

Bir tercih yapmak zorundaydım. Ya Lig TV, ya da F1. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

perfectlover

Üye
    Konu Sahibi
Çok yazık olmuş karides. Kuşkusuz Lig TV'yi tercih ederdim ama bir erkek bu şekilde de zayıf noktasından vurulmaz ki.

padme

padme

Üye
Michael Schumaher'in formula 1'i bırakmış olması ister istemez bu spora sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada ilgiyi azaltacak. Çünkü bu adam sadece sporculuğuyla değil, kişiliği ile de son derece ön plandaydı. Mesela diğer tüm pilotlar Schumaher'in son derece ukala ve megaloman olduğunu söyleyip ona yüklenirlerdi. O ise sadece güler ve sadece gülüşü ile diğerlerinden daha çok haber olurdu. Bunun yanında Türkiye Afganistan depremine hükümet bazında resmi olarak (bağışlar hariç olmak üzere) 1.000.000 $ bağış yaparken, o tek başına 10.000.000 $ bağış yaparak yine haber oldu. İsviçre'deki evi bile günlerce manşetlerden düşmemişti. O ev dünya üzerinde emlak vergisi en yüksek ev olarak tarihe bile geçmişti. Sonuç olarak bu süreç yaşanacak. Ama F1 birkaç sene içerisinde aynı ilgiyi tekrar üstüne toplar. Ama kabul etmek gerekir ki Ayrton Senna ve Schumaher gibi bir pilot şu anda F1'de yok.

Bir tercih yapmak zorundaydım. Ya Lig TV, ya da F1. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

oncelikle haber icin tesekkurler perfectlover.gerek siralama turleri,gerekse yarisin zamaninin cogunlukla ters zamana gelmesinden dolayi ancak sonucu haberlerden veya tekrarlardan ogrenebiliyoruz.
bu arada michael'in ayrimis olmasi (ki zamanlamasi gayet iyiydi bir formula pilotu icin) genellikle sonucu tahmin edebildigimiz yarislara ,simdi biraz olsun heyecan katacak :) .bu arada f1 derim ben :) hem belki esinizde bundan hoslanir ,bir kez mutlaka ist.parka goturmelisiniz.tv den izlemeye hic benzemiyor.motor sesleri muthis :)

jöly

Üye
Bana gelince, eşimle yaptığım bir anlaşma nedeniyle F1 maceram sona erdi. İzlemek mutlak olarak yasak. :( Buradan onu selamlıyorum. !!! :(:(

eşin zeki bayanmış Karides iyi taktik...:spr

DefectoR

Yıl 1990 İlk Formula biri İzledim ve uzun zamandırda sezonun ilk yarışı için sabaha karşı 4 te uyanıyoruz kardeşim ile bu bizim için ayrı bi zevk...

Haklısın karides Schumacher tamamiyle bir efsane Futbol efsanesi pele için şöyle derlerdi, onu canlı olarak izleyebilen şanslı kesimleriz biz gelecek nesiller onu izleyemeyecekleri için çok şey kaybedecekler, bende aynı düşüncedeyim Schumacher için gerçekten kaliteli bir yarışçı ve insan, annesi vefat etti ve ertesi gün ( ki takım onun gelmesini istemediği halde ) yarışını yaptı birinciliğini elde etti kupa merasimine katılmadan tekrar ülkesine döndü taziyeleri kabul etmek için, gerçekten onu izleyebildiğimiz için çok şanslıyız ve uzun bi süre Schumacherin yerini dolduracak rekorlarını kıracak birini göremeyeceğiz ama şuan F1 de geleceğin en iyi pilotu olarak Hamiltonu aday gösteriyorum ne Alonsı ne Raikonen bence bu çocuk hepsinin ismini silecek Sürüş tarzı olarak Mika Hakkineni andırıyor.

Beyazgece

Üye
bu çılgınlığın sonu nereye gıdecek acaba

Takipçi Satın Al

Üst Alt