üzerinde tartışılan konu aslında benim elop geldiğinden beri özellikle istediğim ve kullanıcılar açısından da yararlı olabileceğine inandığım bir konu. eski zamanların wp telefonları gerçekten çok hantaldı, uygulama açısından da kısıtlıydı. bugün android veya ios önde symbian geride kaldı ama bu işletim sistemlerinin hiç biri bizlere anladığımız tarzda taşınabilir bir bilgisayar da vermedi. işlemci hızları, ramler arttı. ama hala ağa bağlı bir celeron 300 işlemcili windows 98 yüklü bilgisayar kadar işlem yapamıyoruz, yani ağdaki dosyaları indirmeden açamıyoruz, istediğimiz yazıcıya kolayca bağlanamıyoruz. sunulan tüm imkanlar hep ucundan azıcık gibi duruyor. eğer microsoft nokia'yı gerçekten alırsa o zaman yeni gelecek wp işletim sistemlerinde bizlere gerçekten bildiğimiz, kullandığımız anlamda bir taşınabilir bilgisayar diyeceğimiz telefonlar da verebilir. tek sorunumuz kısıtlı ekran alanı olarak kalır ama o da cihazın boyutları açısından bir zorunluluk olduğundan kimsenin diyecek birşeyi de olmaz. nokia benim için hala değerli bir marka, microsoft da alsa zaten adı nokia olarak kalır. ama ne kadar da benim değer verdiğim bir marka olsa da batması, batmaması, el değiştirmesi gibi şeylerin tasası da bana düşmez. isterse çinliler, hintliler hatta eskimolar alsın, benim için önemli olan sahibinin kim olduğu değil, bana benim istediğim özellikleri sunabilecek bir telefon imal etmesi. şu anda ne symbian, ne de android veya ios bana istediğim özellikleri tam olarak sunmaktan aciz. eğer microsoft alırsa hem donanım hem de yazılım olarak da gereken önemi verir, diğer windows yüklü bilgisayarlar gibi kullanılabilecek birşeyler ortaya çıkarırsa bence yeni nesil wp telefonlar android veya ios işletim sistemli telefonlara göre epeyce üstün de olur. microsoft'un elinde gerçekten beğenilen, kabul görmüş, kendini geliştirmiş bir telefon markası olmazsa o zaman yazılım geliştirmek adına yavaş da kalabilir, çünkü zaten diğer ürünlerinden gelen önemli miktarda para var. wp üstüne gereken ilgi verilmezse o zaman nokia gerçekten batar.