Artık Nokia Değil Microsoft

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mezoart

mezoart

Üye
    Konu Sahibi
Artık Nokia Değil Microsoft

Nokia'nın telefon bölümünü Microsoft'a satacağı haberlerinin ardından şimdi de Bloomberg'den Danske Bank'ın "Nokia akıllı telefon bölümünü Microsoft'a satabilir" açıklaması geldi. Tabi bu açıklama, dedikoduların da alevlenmesine neden oldu. İşin ilginç kısmı ise, bu söylentilerin Nokia'ya yaramış olması ve hisse senetlerinin yüzde 3.2 değerlenmesi.

Microsoft bu alımı gerçekleştirirse Google'ın Motorola Mobil'i satın alması gibi bir hamle yapmış olacak fakat bu Windows Phone işletim sistemi de kullanan HTC ve Samsung ile olan ilişkisini olumsuz da etkileyebilir.

Bir numaralı yazılım üreticisi bu alımla beraber hem yazılım hem de donanımı elinde bulundurarak ürünleri üzerinde tam kontrol sağlayabilir. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ama son kararın ne olacağını tabii ki sadece Microsoft biliyor...

Kaynak:

O eskiden beri çok sevdiğimiz Nokia anlaşılan artık yerini Microsoft'a bırakacak ki çokta imkansız gözükmedi benim gözüme.Nokia'nın akıllı telefon sektöründe çığır açan bir telefonu olmadı ve bu insanlara itici geldi, insanları da suçlayamayız.Yapımızda iyi ve güzel olana karşı bir çekim gücü var, gerçek ve doğru olanı ayırt edemediğimiz sürecede devam edecek.
Benim bu haberden anladığım artık Nokia'nın değil Microsoft'un akıllı telefonları üreteceği.Bu haberi paylaşmamın sebebi Nokia kullanıcıları olarak az da olsa bilgi sahibi olmamız ve sizlerinde düşüncelerinizi öğrenmektir dostlar.
Rica ederim tartışmadan, sakin ve güzelce yapalım yorumlarımızı.
:konus:

okitox

okitox

Üye
La oğlum şu c6-01 e belle çıkmadan bu nokia batarsa vallahi bi daha telefon falan almayacam yanımda *130 gr jeton taşıyacam...

*c6-01'in ağırlığı...

• Beğen
Tepkiler: DenizhaNq ve benighted
cyber

cyber

Üye
demek gitti nokia sonu geldi yazık oldu bi zamanın kralı

MertcaN9

MertcaN9

Üye
nokia ya resmi olarak çöküşünü ilan edecek bundan sonra ya da artık zirveyi zorlayan akıllı telefon döneminde çığır açacak yenilikler getirererk liderliğe tırmanacak. bu anlaşmayı böyle yorumlarım.

mezoart

mezoart

Üye
    Konu Sahibi
demek gitti nokia sonu geldi yazık oldu bi zamanın kralı

Aslında Nokia gitmedi, en azından tam olarak.Sadece akıllı telefon bölümünü zamanla Microsoft'a devredicek sanırım ki bu çok moral bozucu.Yenilgiyi kabullenmek gibi bir şeydi zaten başından beri Nokia ve Microsoft birlikteliği bana göre.Her iki firma içinde!

qsaw

qsaw

Üye
nokia kafasını duvara çarpmış :D

• Beğen
Tepkiler: Murat Alper
tuzluca76

tuzluca76

Üye
Eğer böyle birşey olursa ki bence ateş olmayan yerden duman çıkmaz, Nokia doçru bir karar verir. En azından o süre içerisinde aldığı parayla para eder bir işletim sistemi yapar.

Piyanist89

Üye
şuanki mevcut akılla telefonlara ozmn microsoft destek verecek.

AмσηR@

AмσηR@

Üye
böyle olacagı zaten belliydi hiç şaşırmadım.
Microsoft ile anlaştıgı ilk gün dedim, çok büyük kazık yedik :)
Symbian^3 çıkmadan önce bu anlaşma gerçekleşseydi şayet, bir çok kullanıcı nokiayı tercih etmezdi :)

anılbaran

anılbaran

Üye
gün gelicek. Nokia şirketini bu duruma sokanlar cezasını çekecek. 5-10 sene sonra tabi. Ayrıca durum öyle basit degil. Şirketin içinde bazı çürük kişiler var. Nokia şirketini içten çökertmek isteyenler yani. Elop amca buna dahil bence. 2010 da bunun adımı atıldı. Yani düşman kuvvetleri işini biliyor.Rakibini iyi tanıyor. Sürekli malum kişiler düşman firmalara bilgi sızdırıyor.O konuda şimdilik bu kadar konuştum. Size bişi anlatıyım. Aylar önce haber vardı samsung nokia yı satın alacak diye. Sonra elop amca çıktı dedi nokia satılık degildir dedi. Microsofta satılırsa demekki amaç microsoft muş. Yani elop bize oyun yaptı gibi bişi. Şimdilik bu kadar yeterli sanırsam

mezoart

mezoart

Üye
    Konu Sahibi
Ben başta bu anlaşmanın her iki taraf içinde iyi olduğunu düşünmüştüm.Microsoft mobil işletim sisteminde, Nokia ise akıllı telefon sektöründe istediği başarıyı yakalayamamıştı.Bu bir yenilgiyi kabullenmekten öteye gider ve birlikten kuvvet doğabilir diye düşünmüştüm, bu düşüncelerim hala daha geçerli ama bu son söylentiyle beraber inanmak istemediğim bir şey gerçek oluyor.Nokia pes ediyor... :yagmur:

tuzluca76

tuzluca76

Üye
@anılbaran öyle bir konuluyorsunki sanki biz akıllıyız nokia . Nokia da yetkililer . Demekki herkezin istediği birşey

llovell

llovell

Üye
ben başta bu anlaşmanın her iki taraf içinde iyi olduğunu düşünmüştüm.microsoft mobil işletim sisteminde, nokia ise akıllı telefon sektöründe istediği başarıyı yakalayamamıştı.bu bir yenilgiyi kabullenmekten öteye gider ve birlikten kuvvet doğabilir diye düşünmüştüm, bu düşüncelerim hala daha geçerli ama bu son söylentiyle beraber inanmak istemediğim bir şey gerçek oluyor.nokia pes ediyor... :yagmur:

sen ne diyorsun arkadas ya microsoft dunyanın 1. En ıyı yazılım uretıcısıdır senın pc de hangı yAZILIM VAR xp W7 ?? var :) sımdı dıcen telefonda öle deıl ama işte o yuzden alıyorya anlasmalar yapılıyorya ilerdekı yıllarda microsoft a rakip olacak bir firma goremeyecegiz arkadaslar :)

forbidden5

forbidden5

Üye
gün gelicek. Nokia şirketini bu duruma sokanlar cezasını çekecek. 5-10 sene sonra tabi. Ayrıca durum öyle basit degil. Şirketin içinde bazı çürük kişiler var. Nokia şirketini içten çökertmek isteyenler yani. Elop amca buna dahil bence. 2010 da bunun adımı atıldı. Yani düşman kuvvetleri işini biliyor.Rakibini iyi tanıyor. Sürekli malum kişiler düşman firmalara bilgi sızdırıyor.O konuda şimdilik bu kadar konuştum. Size bişi anlatıyım. Aylar önce haber vardı samsung nokia yı satın alacak diye. Sonra elop amca çıktı dedi nokia satılık degildir dedi. Microsofta satılırsa demekki amaç microsoft muş. Yani elop bize oyun yaptı gibi bişi. Şimdilik bu kadar yeterli sanırsam
40 yıllık nokia yöneticisi gibi konuştun :D ama haksız sayılmazsın

anılbaran

anılbaran

Üye
@anılbaran öyle bir konuluyorsunki sanki biz akıllıyız nokia . Nokia da yetkililer . Demekki herkezin istediği birşey

dostum ben kötü bişi demek istemedim ki. Dedigini tam anlamadım yanii ? :hmmm

----------Eklendi @ 23:38:28 ---------- Yazıldı @ 23:36:45 ----------

40 yıllık nokia yöneticisi gibi konuştun :D ama haksız sayılmazsın
40 degilde 2000 yılından beri evime nokia dan başka cihaz almadıım. İstisnalar hariç tabi :D

serinaga

serinaga

Üye
wayyy bee ...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
nokianın akıllı telefon pazarında oynadığı rol ortada. bir çok firmanın gerisinde kalan cihazlar çıkardı ortaya. ha symbian^3 işletim sistemine sahip telefonlar bence çok akıcı ve güzel lakin genel anlamda baktığımızda artık günümüzde piyasaya yayılan dokunmatik telefon bazında nokia çok bariz fark yedi.. eskiden olsa nokia tekti en sağlam telefonu iletirdi ama artık malzeme kadar donanım + yazılım çok önemli...

pasha14

pasha14

Üye
Akıllı telefon açısından çok güzel telefonlar çıkartmadığı çok doğru ama alt segment kullanıcıları için X1 çok güzel bir telefon tamamiyle öğrenci telefonu bile diyebiliriz.

MertcaN9

MertcaN9

Üye
o tarz telefonlar bazında rakip tanımıyordu zaten yani en kaba tabir ile tuşlu telefon dönemi kapanmayana denk NOKİA telefon pazarında çok güçlü ve dinç bir rakipti ne zaman smartphone lara geçildi o zaman nokia düşüşe geçti. bunun sebebi ya yeterince üst düzey elemanlara sahip değiller yada bir türlü dokunmatik telefonlara geçişi tam olarak gerçekleştiremediler. ama şunu kimse sorsanız söyler eminim nokia donanımsal ve işletimsel bazda gerçekleştiremediği başarıyı tasarımı ile yakaladı bence. şimdi en iyi akıllı telefonları nokia üretmese de en şık tasarıma sahip akıllı telefonları nokia üretiyor. nokianın bence en göz alan tarafı da bu işte bence hep bir göze hoş gelen tarafı bir tasarımı mükemmel bir işçilik ürünü var telefonlarda.

pRime.

pRime.

Üye
Adamı androide geçmeye zorluyorlar. Windows phone hayatta kullanmam!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt