Nexus tırt bir telefon. aldığı skorlar benim için bir anlam ifade etmiyor, naxuslar şimdiye kadar hep süper dandik kasalarla piyasaya çıktı. bakmadım bu telefona belki kasası güzeldir. kamera dersek 5 mp kamera neymiş? koymayaydın bari. 4.0 haricinde hiç bir özelliği olmayan bir telefon.(bana göre) S2 kullanmıştım bir ara 4.0 lı S2 ile kapıştırsalarmış o zaman yürübeee derdim ama bu 4.0 & i4s gibi olmuş bence.
O telofonun tek elestirilecek yeri GPU yani grafik islemcisidir 2010 yilina ait bir grafik karti kullaniyor. Kasa olayina gelince metal olmasi ne ifade ediyor bunu cok kimse söylüyor Samsung s1 deki arka kapagi uyduruk plastik ya kirmaya calis bakalim kirabilecekmisin kolayca hic bir halt bulamayinca bu tarz seyler ayip kaciyor. üstelik o metal kasalarinda cizildigini falan cok gördüm o plastikler sandiginiz plastikler gibi üretilmiyor.
Ayrica Google telofon cikarmasindaki amac bir sonraki isletim sistemi icin bir taban belirlemektir teli satmak degildir sadece ben bu sürümde bunu bekliyorum ve özelliklerin bu demektir.
Burda istersen 12 megapixel kamera kullan mercek boyutu önemlidir 3 yada 5 megalik makinelerin 8.1 den daha iyi cekim yaptigini okuyan deneyen herkez biliyor bu mercek kalitesi ve boyutuyla alakali bir sey ben bu konuda uzman degilim ama iyi bildigim bir fotograg cekiminde mercek cözünürlükten önemlidir.
Evet Nexus icin tek gercek GPU icin cimrilik yapilmasi olayi ama buda HTc, Lg, Samsung ve digerlerine acilan yolda satis yapma sansi vermek bu özelliklerle ve daha iyi mercek ve megapixel ile daha iyi bir GPU ile cikacak telleri cikaracaklar.
Zaten Nexus ilk baslarda magazalarda bile satilmiyordu amacida Iphone ile yarismakta degil sadece android teller icin bir yol amaci birakmasidir