İphone 4S'i Yerle bir etti..!!

Sponsorlu Bağlantılar

y n s c n

y n s c n

Üye
iphone 4s sanıldığının aksine düşük hızda bir telefon değil arkadaşlar galaxys s2 ve nexsusa göre hızlı olduğu yerler varken düşük olduğu yerlerde var.
iphone pahalı pahalı diyen arkadaşla var bir konuya açıklık getirelim bizim ülkemizde astronmik rakamlarla satılıyor bence fiyat yurt dışı fiyatlar ile gelse çoğu inasanın elinde iphone4s görmemek imkansız olurdu.

GAlaxy s2 kullanıcısı olarak iphone4s sınırlanmış yazılımına dayanma sürem 2 dakika sürdü. os ve doanımda android diyorum.

O hız işletim sisteminden kaynaklanıyor.. Android vs iOs diyelim biz ona.. Ama nexus ics olduğu için 4S'i çok arhat bi şekilde geçmekte.. A5 yonga seti o kadarda performanslı değil.

Ocean258

Ocean258

Üye
    Konu Sahibi
Arkadasim ios yani iphone, ipad, ipod hepsi grafik hizlandirma kullaniyor Gingerbread sürümüde dahil Android grafik hizlandirmayi sadece oyun ve vidyoda kullanabiliyordu yani anlamayan arkadaslar icin iosta islemci + grafik karti + Ram performans aliyorken Android 2.3 kadar olan sürümlerde sadece islemci + Ram performansi vardi. ICS ile bu degisti.
Bu testler ayni marka teller ile ICS yüklü ve adam gibi optimize edilmis romlarla yapilirsa o dereceler daha cok degisiklik gösterecektir.
Birde unutmayin bazi android özellikleri Iosta yok yani ios herseyi yasaklama mantigiyla sistemi hizlandirma sansi varken Android ise daha fazla yükü kaldirmak zorunda.

Kardesım ben Optimus black kullanıyorum yanı Android 2.2 Froyo.. Bende android'in daha mantıklı tercıh oldugunun farkındayım :) İos korudugum falan yok yanı..

cr55

Üye
Akıllı telefon kullanıma ilk nokia symbian ile başlamıştım ve tüm telefonl üreticileriden farklıydı eski zamanlarda sonra iphone3 ile tanıştığımda müthiş birşey dedim neden n79 bukadar para veripte iphone3 almadım diye pişman olmuştum sonrasında androidli telefonlarla tanıştımki şimdi pc tadında telefon kullanmak sanırım bu .

linux çekirdeği nekadar yetenekliymiş . Ama üreticiler linux masaüstü sürümleri için android pc suit benzeri proglar bile yapma zahmetinde bulunmuyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Ocean258
Ocean258

Ocean258

Üye
    Konu Sahibi
Kısa sure sonra eksıksız olacagından hıc suphem yok Android'in hocam..

egemen1903

Üye
Nexus tırt bir telefon. aldığı skorlar benim için bir anlam ifade etmiyor, naxuslar şimdiye kadar hep süper dandik kasalarla piyasaya çıktı. bakmadım bu telefona belki kasası güzeldir. kamera dersek 5 mp kamera neymiş? koymayaydın bari. 4.0 haricinde hiç bir özelliği olmayan bir telefon.(bana göre) S2 kullanmıştım bir ara 4.0 lı S2 ile kapıştırsalarmış o zaman yürübeee derdim ama bu 4.0 & i4s gibi olmuş bence.

mancukya

Üye
Nexus tırt bir telefon. aldığı skorlar benim için bir anlam ifade etmiyor, naxuslar şimdiye kadar hep süper dandik kasalarla piyasaya çıktı. bakmadım bu telefona belki kasası güzeldir. kamera dersek 5 mp kamera neymiş? koymayaydın bari. 4.0 haricinde hiç bir özelliği olmayan bir telefon.(bana göre) S2 kullanmıştım bir ara 4.0 lı S2 ile kapıştırsalarmış o zaman yürübeee derdim ama bu 4.0 & i4s gibi olmuş bence.

O telofonun tek elestirilecek yeri GPU yani grafik islemcisidir 2010 yilina ait bir grafik karti kullaniyor. Kasa olayina gelince metal olmasi ne ifade ediyor bunu cok kimse söylüyor Samsung s1 deki arka kapagi uyduruk plastik ya kirmaya calis bakalim kirabilecekmisin kolayca hic bir halt bulamayinca bu tarz seyler ayip kaciyor. üstelik o metal kasalarinda cizildigini falan cok gördüm o plastikler sandiginiz plastikler gibi üretilmiyor.
Ayrica Google telofon cikarmasindaki amac bir sonraki isletim sistemi icin bir taban belirlemektir teli satmak degildir sadece ben bu sürümde bunu bekliyorum ve özelliklerin bu demektir.
Burda istersen 12 megapixel kamera kullan mercek boyutu önemlidir 3 yada 5 megalik makinelerin 8.1 den daha iyi cekim yaptigini okuyan deneyen herkez biliyor bu mercek kalitesi ve boyutuyla alakali bir sey ben bu konuda uzman degilim ama iyi bildigim bir fotograg cekiminde mercek cözünürlükten önemlidir.
Evet Nexus icin tek gercek GPU icin cimrilik yapilmasi olayi ama buda HTc, Lg, Samsung ve digerlerine acilan yolda satis yapma sansi vermek bu özelliklerle ve daha iyi mercek ve megapixel ile daha iyi bir GPU ile cikacak telleri cikaracaklar.
Zaten Nexus ilk baslarda magazalarda bile satilmiyordu amacida Iphone ile yarismakta degil sadece android teller icin bir yol amaci birakmasidir

• Beğen
Tepkiler: tolgalaxy ve Ocean258
Ocean258

Ocean258

Üye
    Konu Sahibi
Kesınlıkle haklısın hocam ;) Inan soyleyecek baska bı sey bırakmamıssın

tolgalaxy

tolgalaxy

Üye
Yorumların hepsini tek tek okudum. Diyeceğim şudurki Apple telefon konusunda henüz Samsung'u geçebilen bir telefon yapamadı!
Gerek kamera açısından gerek performans açısından gerekse yazılım açısından. (ki SGS2 beli ediyor kendini bu konuda)
yaptı canım yaptı iphone 4 samsung e250 den daha iyi :D

• Beğen
Tepkiler: Ocean258
Türe

Türe

Üye
Galaxy Nexus gerçekten başarılı ve iddialı bir cihaz :oke: satış rakamının iyi olacağını düşünüyorum şahsen

Ocean258

Ocean258

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy Nexus gerçekten başarılı ve iddialı bir cihaz :oke: satış rakamının iyi olacağını düşünüyorum şahsen

Bencede satıs konusunda kendıne zirvede bı yer bulur.. Donanım olarakta tasarım olarakta ıyı telefon..

Üst Alt