n900 flash player sorunu ACIL YARDIM :(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

potman55

Üye
    Konu Sahibi
n900 flash player sorunu ACIL YARDIM :(
telefona format attim facebook girdim videolari acmiyodu sonra tweal flash yukledim talimatlari yaptim girdim tekrar video gine acilmiyo flash player yukle diyo sinir olcam ne olur yardim edin tesekkurler

baran79

Üye
arkadasim ayni sorun bendde var daha 3 gun oncesine kadar bende facebook videolarini izliyodum ama ne olduysa birden bendende guncelleme istiyo galiba versiyon yenilenmesi lazim onun icinde bu isi bilen ustatlarin el atmasi lazim

potman55

Üye
    Konu Sahibi
ama baktim sitelerden video izleyebiliyorum dun tv 8 canli yanini izledim telden sorunsuz sadece facebook yapiyo bunu offf :(

yalnizkalp21

Üye
beyler bu galiba facebookun guncelleme yapmasindan kaynaklaniyo kısacasi n900 e de yeni flasplayer lazim ustalarin bu konuya el atmasi lazim

grimser

Üye
az önce bende denedim tam görüntülenmedi sanırım dediğin doğru

receph

receph

Üye
facebook haric heryerden video izlenebiliyor bencede facebookla ilgili bir anormallik var

ua_kral

ua_kral

Üye
beyler anormallik yok ben buldum depolarda tweak flash puding diye birşey var onu kurun ve orada manuel olarak sekmesini işaretleyin sonra change deyin sürüm 10. küsürlü bireş olacak o 10 yazan yeri 11 yapın ve tekrar change deyin sonra keyfinize bakın :)

• Beğen
Tepkiler: aksoylu34

potman55

Üye
    Konu Sahibi
gerçekten işe yaradı facebook videoları açılıyor artık deneyin )))

potman55

Üye
    Konu Sahibi
beyler anormallik yok ben buldum depolarda tweak flash puding diye birşey var onu kurun ve orada manuel olarak sekmesini işaretleyin sonra change deyin sürüm 10. küsürlü bireş olacak o 10 yazan yeri 11 yapın ve tekrar change deyin sonra keyfinize bakın :)

gerçekten işe yaradı facebook videoları açılıyor artık deneyin :))))

baran79

Üye

arkadaşım ben yaptım ama olmuyor senin yazdığın tam numaralar nedir çünki 5 sayı var başına 11 yazıyorum ama yine güncelleme diyo benim kullandığım eski versiyonu libflashplayer.so dosyasını değiştirerek şimdiye kadar izliyordum ama bunu yapınca olmuyor bir yardım plsss

Demirberk

Üye
Tam verileri yazabilirmisiniz?Cok sevdigim telefonu bu yuzden satmayi dusunuyorum

potman55

Üye
    Konu Sahibi

potman55

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım ben yaptım ama olmuyor senin yazdığın tam numaralar nedir çünki 5 sayı var başına 11 yazıyorum ama yine güncelleme diyo benim kullandığım eski versiyonu libflashplayer.so dosyasını değiştirerek şimdiye kadar izliyordum ama bunu yapınca olmuyor bir yardım plsss

ben böle yaptım oldu

enolaguy

Üye
Sorun şurada

Youtube un sahibi olan google, videolarını adobe flash desteği ile yayınlıyordu, ama biliyorsunuz ki daha sonra Android sistemini geliştirerek mobile pazara girdi ve adobe ye flash için ödeme yapmak istemediği için artık android cihazlarında flash kullanmak istemedi ama normal PC piyasasında android te olduğu gibi kendine ait bir sistemi olmadığı için normal PC piyasasında Adobe Flash ile çalışmaya devam etmekte sakınca görmedi....

Diğer taraftan iphone ise zaten adobe flash ı en başından beri kullanmıyordu üstelik apple ın patronu olan steve jobs ile adobe nin arası da açıktı

Bunların sonucunda mobil dünya ile masa üstü dünyası ayrılmış oldu, adobe flash ise bunun üzerine masa üstü cihazlarda flash desteğine devam ederken mobile cihazların tamamı için desteğini kesti ve kısa zaman önce yeni ve son sürüm bir flash yayınlayarak mobil cihazların flashlarının eski sürüm haline gelmesini sağlayarak tamamını devre dışı bırakmış oldu

Fakat şimdi android ve iphone nasıl oluyorda facebook videolarını açıyor diyorsunuz ?

Çünkü google, adobe flash ile mobil cihazlar üzerindeki anlaşmasını sona erdirmeden önce HTML5 adı verilen ve youtube üzerindeki videoların flash ile değil yeni yaratılan ve cihazların browserlarında olan bir özellik olan HTML5 ile de çalışmasını sağlayan geliştirmeleri yapmış durumdaydı

Pratikte, şu anda facebooktan mobile bir cihaz ile bir video açtığımızda youtube daki videolar artık HTML5 ile de çalışmakta olduğu için aslında biz flash desteğini kullanmamış ve onu HTML5 üzerinden açmış oluyoruz

HTML5 ise cihazların internet browser ları üzerinde bulunan bir özelliktir ve iphone ve android te bu özelik varken N900 ün internet browser ında henüz HTML5 desteği bulunmadığı için şu anda facebook videolarını açamıyoruz

Yalnız N900 ün kullanabildiği Macuco adında bir browser mevcuttur ve onun üzerinde HTML5 desteği bulunmaktadır, bu şekilde HTML5 ile çalışan siteleri açabilmekteyiz ama macuco da da facebook u mobile olarak gördüğü için videoları maalesef onda da göremiyoruz

ua_kral

ua_kral

Üye
arkadaşlardan birisi vereceğim link te açıklama yapmışş ona bakın gerekli proğramları kurun yalnız orada verdiği dosyayı kurmayın ben size bir dosya vereceğim onu kurarsanız iyi olur dediğim link:http://www.maxicep.com/nokia-maemo-...layer-10-kurulumu-resimli-anlatim-380270.html daha sonra bi link daha vereceğim size oradan gereken flash dosyasını indirin bu linkten
Linux (32 bit )
ve
Falsh Player 11 for other Linux (.tar.gz) 32-bit
olan sekmeyi seçin dosyayı indirin içinden libflashplayer.so dosyasını rardan çıkarın şimdi ilk verdiğim linkteki işlemleri uygulayın işlem bittikten sonra tweak flash puding proğramını çalıştırın orada version manualary diyen sekmeyi işaretleyin ve orada 10 1 61 0 diyen sekmelerden altını çizdiğim 10 yazan yeri 11 yapın sonra change deyin sonra teli yeniden başlatın bu da olmazsa başka bildiğim birşey yok arkadaşlar yalnız ilk anlattığım da yapılan işlemlerde olması lazımdı selametle inş olur :)

Eastblood Red

Üye
sanirim ben orjinal flash player 9.4 stok surumunu kaybettim.Bu yuzdende tweak flash plugin uygulamasi error misimach gibi bir uyari veriyor. Acaba stok surum libflashplayer.so dosyasinin linkini paylasabilir misiniz? birde n900 e orjinal flash 10.1 cikmis,acaba stabil calisiyor mu bilginiz var mi?

ua_kral

ua_kral

Üye
doatum onun la uğraşma o proğramı incelersen orjinal flashı tekrar yükleye bilirsin orada change to sekmesinde orjinal sürümü seç o da olmadı proğramı açtıktan sonra adının çalıştığı yere tıklarsan orada restat diyen sekmeye tıkla olur inş ama o dediğin dosyayı silemezsin izin vermez telefon başka birşeyi silmişsindir mesela o proğramın eklentisi olan MyDocs yüklenen dosyayı silmek gibi

Eastblood Red

Üye
flash 10.0 r53 u x-term den kurduktan sonra tweak flash uygulamasi islevini kaybetti sanki,acarken error veriyor restore veya change etsemde eklentilerde surum ayni gozukuyor. Uygulamayi kaldirip tekrar yuklesemde kar etmedi.Benimde sorunum facebook tan video izleyememek. Becerebilsem format aticamda onuda yapamiyorum :)

enolaguy

Üye
flash 10.0 r53 u x-term den kurduktan sonra tweak flash uygulamasi islevini kaybetti sanki,acarken error veriyor restore veya change etsemde eklentilerde surum ayni gozukuyor. Uygulamayi kaldirip tekrar yuklesemde kar etmedi.Benimde sorunum facebook tan video izleyememek. Becerebilsem format aticamda onuda yapamiyorum :)

Aynen öyle olur çünkü, "ua-kral" nikli arkadaşımız işi yanlış anlatmış durumda :) Onun verdiği linkteki sürümü yüklerseniz n900 ün orijinal flash ını göçertirsiniz ve artık Tweak Flash programıyla çalışamaz ve mismatch hatası alırsınız...

Şimdi arızayı düzeltelim :)

önce x terminali açıp "root" komutunu girin, sonra

"apt-get install --reinstall adobe-flash" komutuyla N900 ün flashını yeniden kurarak orijinal hale getirin

Bundan sonra tweak flash programını açın ve oraya sürümü el ile girerek 11,1,61,0 olarak değiştirin aynen facebooktasınız :)

( Biliyorsunuz tweak flash aslında düşük flash sürümüne sahip olan N900 ün mevcut flash ını kullanmasına rağmen onu web sitelerine girerken yüksek sürüm gibi göstermeye yarayıp siteleri yanıltarak iş görüyordu, ama son N900 sürümünde zaten flash ın kendiside unofficial olarakta olsa yenilendi Bu yüzden bu değişikliğin etkin olabilmesi için Tweak Flash programı ile yeni sürümdeki Flash ı aktif halde kullanabilecek değişikliği yapmaz ve 10,1,61,0 olarak devam ederseniz, bu durumda Tweak Flash 10,1,61,0 olarak eski sürümü gösterirken N900 ün içindeki kendi son Flash ı daha yeni sürüm olduğu için bu sefer facebook videolarını da seyredemez hale gelmiştik)

Nokia bu defa nasıl olduysa bizi satmadı üstelik N900 flash ı çaktırmadan yenileyerek bizlere göz kırptı :)

receph

receph

Üye
sanirim ben orjinal flash player 9.4 stok surumunu kaybettim.Bu yuzdende tweak flash plugin uygulamasi error misimach gibi bir uyari veriyor. Acaba stok surum libflashplayer.so dosyasinin linkini paylasabilir misiniz? birde n900 e orjinal flash 10.1 cikmis,acaba stabil calisiyor mu bilginiz var mi?

orginal dosyayı bu arkadaş paylaşmış sağolsun... dosyayı indir
sonra indirdiğin dosyayı filebox'tan veya cuteexplorer'dan usr/lib/Browser/plugins içine at işlem tamamdır.
bende aynı hatayı yapıp orginal dosyayı silmiştim. bu şekilde hallettim
sonra tweak flashı kur videoları izleyebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt