"Kadınlar araba kullanırsa bakire kalmaz"

Sponsorlu Bağlantılar

Sizce karar doğru mu?

• EVET

Kullanılan: 1 11.1%
  • HAYIR

Kullanılan: 8 88.9%

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ozzytaste

ozzytaste

Üye
    Konu Sahibi
Suudi Arabistan'da yayınlanan fetvada kadınların araba kullanmaları halinde 10 yıl içinde ülkede bakire kalmayacağı iddia edildi. Fetvaya göre; fuhuş, *****, homoseksüellik ve boşanma da artarmış.

Suudi Arabistan'ın en üst dini konseyi olan Meclis el-İfta al-A'ala, kadınların araba kullanmaması için bir fetva yayınladı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; fetvada kadınlara araba kullanma hakkı verilirse 10 yıl içinde ülkede bakire kalmayacağı; fuhuş, *****, homoseksüellik ve boşanmanın artacağı öne sürüldü.

Konseyin Prof. Kamal Subhi ile hazırladığı fetva ülkenin yasama organı olan Şüra Konseyi'ne iletildi.

Kadınların araba kullandığı ülkelerde "ahlaki çöküş"ün yaşandığını savunan Subhi hazırladığı raporda, diğer Arap ülkelerindeki "deneyimlerine" de yer verdi.

Kadınların otomobil kullanmasına izin verilen bir Arap ülkesindeki bir kafede oturduğunu anlatan Kral Fahd Üniversitesi'nden emekli Subhi, "Tüm kadınlar bana bakıyordu. Biri bana uygun olduğunu açıkça gösteren bir işaret yaptı. İşte kadınların araba kullanmasına izin verirseniz olacağı budur" dedi.

Suudi Arabistan, dünyada kadınların araba kullanmasının yasak olduğu tek ülke. Ülkede yasalarda engel bulunmamasına rağmen dini liderlerin fetvalarıyla yasak getiriliyor. KADINLARIN otomobil kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan’da son bir yıl içinde bu yasak defalarca delinmiş, yasağa karşı ayaklanan kadınlar, otomobil kullanırken çekilen videolarını internette yayımlamıştı. Bu kadınlardan 34 yaşındaki Şeyma Castaniye Cidde’de otomobil kullanırken yakalanmış ve 10 kırbaç cezasına çarptırılmıştı!!!

greenmile

greenmile

Üye
vites kolu mu? ne alaka yahu|-)

ozzytaste

ozzytaste

Üye
    Konu Sahibi
Bencede bizim kadınlarımız dua etsin ki CUMHURIYETTE yaşıyorlar. Araplara özenenlere kapak olsun!!!

Astrosman

Astrosman

Üye
Bu nasıl bi şi Ya?

__piranha__

__piranha__

Üye
ulan ne alaka bu herif azmış aklı fikri fitnelikte ise kadınlar ne yapsın

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Çok kurnaz bu herifler

Revengeful

Emekli Yönetici
vites boşalırsa tabi..

:d:

• Beğen
Tepkiler: *-king-*
*-king-*

*-king-*

Üye
lastik kayabilir

• Beğen
Tepkiler: Revengeful
greenmile

greenmile

Üye
hacıdan hocadan korkarım ben

|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
Bencede bizim kadınlarımız dua etsin ki CUMHURIYETTE yaşıyorlar. Araplara özenenlere kapak olsun!!!

hacıdan hocadan korkarım ben

ben şahsen suudilerin müslüman bir ülke olmasından utanıyorum. bu aşağılık şeyh bozuntuları bu tür fetva verirler, sora gider ispanyada, italyada deniz kenarlarında çıplaklarla beraber tatil yaparlar... bakın arkadaşlar, bu saçmalıkların islamla, islam diniyle, hele ki hacıyla hocayla asla bir ilgisi alakası yoktur. lütfen, birilerinin yaptığı ş.sizliği örnek gösterip islam dinini ve onun temsilcilerini karalamayın. zaten onca islam ülkesi içinde böyle bir yasağın olduğu tek ülke orasıdır. eğer bunun islamla, hacıyla hocayla bir ilgisi olsaydı diğer ülkelerde de bu tip yasaklar olabilirdi.

şu hususu kesinlikle bilmenizi, anlamanızı isterim: islam gelmeden önce kadın bir eşya hükmünde idi. parası olan dilediği kadar sayıda kadınla evlenebilir, dilediği zaman onu evinden atabilir, hatta isterse onu öldürebilirdi. çünkü o onun malı gibiydi ve kimse hesap soramazdı. eğer bir adamın kız çocuğu dünyaya gelmişse, utancından sokağa çıkamazdı. hatta bu toplum baskısından bunalan kişiler kız çocuklarını götürüp ormanda diri diri toprağa gömerlerdi. daha da ötesi kadın pazarlarda bir mal gibi, eşya gibi alınıp satılırdı.

kadın, kur'anın gelişiyle erkeklerle eşit statü kazanabildi ancak... batı toplumlarında dahi kadının durumu daha parlak değildi. kur'an, "ya eyyuhel mu'minun" diye seslenmiş, kadın ve erkeği eşit hizaya sokmuştu. "cennet, anaların ayakları altındadır" demişti onun kutlu peygamberi ve erkeğin dahi önüne geçirmişti. bugün dahi bazı müslüman geçinenler karısını sokağa çıkarmazken hz. peygamber efendimiz hanımını savaşa götürmüş, cepheden cepheye onlarla beraber koşmuştu. savaşa giderken bir de hanımı olan hz. Aişe annemizle koşu yarışı yapmış ve ona geçilmişti üstelik. daha sonra yine bir savaşa götürmüş, bir daha yarış düzenlemiş ve onu geçince de, "rövanşı aldım" diyerek onunla şakalaşmış, bunu da insanların gözü önünde yapmak suretiyle o devrin çarpık zihniyetli insanlarının kafasındaki kadın algısını yıkmağa çalışmıştı.

şayet bu hususları iyi bilebilirsek bir daha şunun bunun saçmalıkları sebebiyle bu yüce dinin saliklerini incitmemiş oluruz arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: HaqperesT, Revengeful, AHMED... ve 1 kişi daha
AHMED...

AHMED...

Üye
mesela ahlak çökebilir demiş normal karşılana bilir de bakire kalmaz demesi bi garip ne alâkaysa

• Beğen
Tepkiler: |SEÇKiN|
EroL

EroL

Emekli Yönetici
Valla gözlüklü amca bende böyle yazacaktımda şimdi birisi polemiğe girebilir seninle hazırlıklı ol derim :D

• Beğen
Tepkiler: Revengeful ve |SEÇKiN|
TheCower

TheCower

Üye
Bu bahçelinin 2009dan 40ı bulması gibi bisi. Çok saçma.

• Beğen
AHMED...

AHMED...

Üye
Harika bir açıklama olmuş SEÇKIN BEY Teşekkür ediyorum

• Beğen
|SEÇKiN|

|SEÇKiN|

Üye
Valla gözlüklü amca bende böyle yazacaktımda şimdi birisi polemiğe girebilir seninle hazırlıklı ol derim :D
arkasında duramayacağım hiçbir şey yazmam sevgili erol, teşekkür ederim yeğenim, müsterih olun siz.

Harika bir açıklama olmuş SEÇKIN BEY Teşekkür ediyorum

estağfirullah güzel kardeşim, teşekkür ederim, Rabbim razı olsun sizden.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt