Android Türkçe Uygulama İstekleri Buraya…

Sponsorlu Bağlantılar

aagkn

aagkn

Üye
Ellerine sağlık çok faydalı bir çalışma teşekkürler. :)

1aci

1aci

Üye
emegıne saglık kardesım..iyi ıs basarıyorsın tesekkurler

----------Eklendi @ 16:34:45 ---------- Yazıldı @ 16:32:47 ----------

hatta bence sabıtlenmelı konu..

Kytos

Kytos

Üye
Tüm yaz hobi olarak ceviri yapmayı düşünüyorum. İsteyen arkadaşlar uygulamalarını bi siteye upload edip link versinler. Elimden geldiğince yardımcı olucam

Konu benim değil, sadece bana devredildi bilginize

Isteklerinizi alabilirim fakat her uygulama çevrilmiyo , koruma olabiliyo, karakter sınırı olabiliyo, ya da karakter desteği olmuyo vs. Yani hepsi çevrilemeyebilir.

Şu ana kadar çevirdiğim programlar:

Battery Saver PRO: Batarya tasarrufu için güzel bi uygulama
LİNK:

Screenshot ux: Ekran görüntüsü almaya yarar. Root erişimi ister.
LİNK:

Bazı arkadaşlar istekleri salladığımı, çeviri yapmadığımı düşünüyolar. O yüzden çeviri yaparken izlediğim yolu da anlatıcam ki deneyerek görün.

Öncelikle bilgisayarınızda Java ve Java SDK yüklü olması gerekir.
Java :
Java SDK :
SDK sayfasında işletim sisteminize göre tüm sürümler var 32 bit 64 bit şeklinde. Son sürümü indirin.

Daha sonra şu platform araçları gerekli:

Java ve Java SDK yı kurduktan sonra indirdiğimiz rar dosyasını ayrıştırıp klasörü olduğu gibi sistem dizinine atıyoruz. C ise C ye D ise D ye. Attıktan sonra cmd yi açıyoruz ve şu komutu yazıyoruz.

cd c:\\apktool ( benim sistemim c de kurulu olduğu için c yazdım )

Daha sonra çevireceğimiz uygulamayı apktool klasörünün içerisine atıyoruz. Dosyanın isminin aralarında boşluk olmasın.

Daha sonra şu komutu yazıyoruz

apktool d x.apk ( x dosyanın ismi )

Gördüğünüz gibi hata vermeden decompile etti ve apktool klasörünün içine dosyanın isminde yeni bi klasör oluştu

Burdan sonraki kısım çeviri kısmı. Klasörümüz açıyoruz. " res " klasörüne giriyoruz. oraya " values-tr " isimli klasörümüzü açıyoruz. res'in içerisinde bulunan values klasörü içindeki string.xml dosyasını açtığımız values-tr klasörünü atıyoruz.

Şimdi çeviri işine geldik. xml dosyasını xml düzenleyen bi programla açıyoruz. ( Ben PsPAD kullanıyorum )

İlgili yerleri kodları bozmadan türkçeye çeviriyoruz. Çeviri bittikten sonra sıra uygulamayı apk haline getirmekte. cmd yi kapattıysak yeniden cd c:\\apktool yazıp şu komutu yazıyoruz

apktool b a y.apk ( y uygulamanın adı , asıl uygulamadan farklı isimde bi şey yazın hata verir. )

Toplama işlemi hatasız oldu ve klasöre verdiğimiz isimde yeni bi uygulama oluştu

Dosyayı telefonunuza atıp deneyebilirsiniz uygulamayı imzalamanıza gerek yok apktool otomatik olarak imzalar.

Aynı yolla sistem uygulamalarını, uygulama içerisindeki resim dosyalarını vs değiştirebilirsiniz.

Sorular için pm atabilirsiniz. Pm atan arkadaşların mesaj kutuları temiz olursa sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: .caner., soyupakhasan, esatminagamze ve 1 kişi daha
kloı123

kloı123

Üye
font lazım bana ama ş harfi gozukmuyor fontumda turkcelertiebilirmsın onu ?

Εthnic

Εthnic

Üye
go contact ex" bu programi turkcelestirebilirsen cok sevinirim..
LINK:::

mekhacker7

mekhacker7

Üye
linkler en kısa zamanda eklenecek arkadaşlar :-)

mesut4

Üye
bu aralar yoğunum diğer arkadaşlar yapsa daha ii olur..

Sayın @hoylaz,

Elinize, klavyenize sağlık. Android asisti indirdiğimde bozuk dosya diyor. Bir kaç defa farklı tarayıcılarla denedim, aynı. Rica etsem, farklı bir link verebilir misiniz?

Saygılar.

_vezir_

Üye
selam arkadaşım bunu nasıl yapıyonrsun elinde bir prg mi var
senden juice defender uygulamasını tr yapa bilirmisin batarya kullanımını kotrol eden bir prg şimdiden teşekkürler tr ye çevirmek için bir prg ın var sa paylaşırmısın kolay gelsin.

Εthnic

Εthnic

Üye
selam arkadaşım bunu nasıl yapıyonrsun elinde bir prg mi var
senden juice defender uygulamasını tr yapa bilirmisin batarya kullanımını kotrol eden bir prg şimdiden teşekkürler tr ye çevirmek için bir prg ın var sa paylaşırmısın kolay gelsin.

hic heveslenme program falan cevirdigi yok.. sozde vermis oldugum programi cevirecekti bir ay oldu tik yok..

St*

St*

Üye

Bu oyunu Türkçeleştrebilrmsn. ?

err00r

Üye
arkdaşlar uygulama TR yapmak için apk editör tarzı uygulamalara ihtiyaç var yada şu şekilde yapabilirsiniz, Apk dosyasını sağ tıklayarak herhangi bir sıkıştırma programı ile içini açarak Res- Layout klasöründe .xml klasöründe değişeklik yaparak yapabilirsiniz. Ama en güzel apk editör. Ayrıca icon, veya herhangi bresimleri değiştirebilirsiniz:D ben talking tom cat i değiştirmiştim süt yerine yeni rakı koydum:D tabi resimleri photoshop ile arkadaş düzenledi. Tom yerine istediğiniz karekteri koyabilirsiniz. Ama oldukça çok fotoğraf baya bir uğraşmanız gerekiyor:)

abdullah_45

Üye
JuiceDefender Ultimate (3.5.6).maxicep.com.apk
proğramını türkçe yapabilirmisiniz. Oldukça yararlı bir proğrama benziyor. Eminim ki benim gibi bir çok arkadaşta bu proğramı türkçe olarak kullanmak isteyecektir.

erdem31

Üye
RocketDial apk proğramını türkçeye çevirebilirmisiniz.Süper bir arama proğramı.HTV EVO 3D telefonumu satmaktan vazgeçirdi beni.Birde türkçe olursa daha süper olur.Proğramla telefon listesinin fontunu büyültebiliyorsunuz numaralar ve isimler kocaman görünüyor,direk arama özelliği var.v.b....tavsiye ederim olmazsa olmaz...

• Beğen
Tepkiler: emmi

8278

Üye
mrb andrıod için numara engelleme programı türkçeye çevirebilirmisinzi acab

maxon09

Üye
netteki javaları açacak örnek mynet oyundaki uygulamarı açacak yazılım java ile android davalı bu yüzden bi sıkıntı var bu konuda bu konu hakkında varsa benzeri bi uygulama paylaşalım lütfen bu tarayıcıda olabilir.....

jazzxy

Üye
selam colornote türkçe yapabilrmiyiz

SANSLI38

Üye
merhaba arkasım optimize tool box u turcelestirirsen sevinirim markette bulabilirsin apk sını..program dili çince seni ugrastırabilir biraz :-)

tutas_tee

tutas_tee

Üye
go wather-hava durmu linki silinmiş yenileyebilirmisin acaba???

mraz

mraz

Üye
linkler silinmis yenileyebilir misin..

orzala70

orzala70

Üye
Kardeş bütün linkler ölmüş yeniden upload edeer misin

Üst Alt