Zagreb'te mucize gerçekleşmedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Zagreb'te mucize gerçekleşmedi

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunda Türkiye, Maksimir Stadı'nda karşılaştığı Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı ve finallere katılma umutlarını Hırvatistan'da bıraktı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Play-off turunda Türkiye, sahasında 3-0 kaybettiği maçın rövanşında deplasmanda Hırvatistan ile 0-0 berabere kaldı ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma umutlarını Zagreb'te bıraktı.
İlk maçta Milli Takım'a pozisyon bile vermeyen Hırvatistan, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda yaşadığı travmanın da etkisiyle maça tedirgin başladı.
Maçın henüz 5'inci dakikasında çok önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadık. Selçuk İnan'ın ortasında top direkten döndü, dönen topa müsait durumda vuran Kazım, kaleci Pletikosa'yı geçemedi.
İlk maçın aksine Ay-yıldızlılar, daha hırslı ve istekliydi. Hırvatistan ise oyunu sahasında kabul ederek, ilk maçta olduğu gibi hızlı ataklarla pozisyon aradı.
Ancak ilk 15 dakikanın ardından maçta tempo giderek düştü. Uzun Hırvat savunmasının arasında Umut ve Kazım, giderek kayboldu. Hırvatlar da sadece duran toplarda etkili olabildi.
Türk Telekom Arena'daki maçın aksine daha kontrollü oynayan Milli Takım, ilk devrenin ilerleyen dakikalarında ise etkinliğini yitirdi. Oyunda üstünlüğü ele alan Hırvatistan, devre sonuna doğru ciddi bir baskı kurmasına rağmen, ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sona erdi.
Mücadelenin ikinci yarısı da düşük bir tempo ile başladı. Genelde topa hakim olan Türkiye, turu getirecek goller için bir türlü istediği ve arzuladığı gol pozisyonlarını üretemedi. İlk yarıda kontra ataklarla etkili olmaya çalışan Hırvatistan ise ikinci yarıda tamamen zaman geçirmeye yönelik bir anlayışla mücadele etti.
İkinci yarının 64'üncü dakikasında ise Milli Takım, önemli bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Ceza sahası dışından Hamit Altıntop'un sert şutu, direğin hemen yanından auta gitti.
Zaman zaman gelişen Hırvatistan atakları ise tehlikeli olmamasına rağmen, bu pozisyonlarda kaleci Sinan Bolat ve genç defans oyuncusu Ömer Toprak'ın başarılı müdahaleleri tehlikelerin büyümesine engel oldu.
Maçın son dakikaları yaklaşmasına rağmen mücadelesini sürdüren Milli Takım, ilk maçta sahasında aldığı 3-0'lık mağlubiyete rağmen oyun disiplininden maç boyunca kopmadı. Tüm eksiklerine ve ilk maçın moral bozukluğuna rağmen savaşan Milli Takım, sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrıldı ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası hayallerine veda etti. Hırvatlar ise play-off turunu geçerek, Euro 2012 finallerine katılma şansını elde etti.

ah be kardeşlerim ilk maçta böyle neden oynamadınız defans ve orta saha güzel ama forvet de iş yok umut ve kazım dan bişey olmaz ikiside dayanıksız oyuncu kaleci sinan bolat da iyi maç çıkardı böyle oynasaydınız keşke ilk maçta hayal kırıklıgım ise hamit altıntop nerede o eski euro 2008 deki hamit aldıgı her topu ezdi pas hatası yaptı v.s en beğendiğim oyuncu ise serkan balcı ve ömer toprak

• Beğen
Tepkiler: SHS ve haltie

haltie

haltie

Üye
O klasikleşen kadrodan daha iyi bir kadroydu.arda da oynamasa olabilirmiş ilk maçta.

İlk maçta eleştirilen takımın mücadele etmemesi savaşmamasıydı.Çünkü adamlar maçtan çok prime odaklanmış pazarlık yapmışlar birde.

Ömer egemen sinan ismail serkan maçın en iyileriydi bence.''caner oyunda kalsaydı onunda çok başarılı olacağından eminim ayrıca ilk maç oynamaması saçmalık.''İsmail srnaya top göstermedi ilk maçta keşke o oynasaydı diye geçiriyor insan içinden.

Umarım bu maç dönüm noktası olur milli formayı hakeden oyuncular alır.Renkler tartışılmaz.Milli formaya taraftara en önemlisi ülkesine saygılı insanlar ve oyuncular olur milli takımımızda:good:

• Beğen
Tepkiler: Mehmet ve Kingmortall
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
O klasikleşen kadrodan daha iyi bir kadroydu.arda da oynamasa olabilirmiş ilk maçta.

İlk maçta eleştirilen takımın mücadele etmemesi savaşmamasıydı.Çünkü adamlar maçtan çok prime odaklanmış pazarlık yapmışlar birde.

Ömer egemen sinan ismail serkan maçın en iyileriydi bence.''caner oyunda kalsaydı onunda çok başarılı olacağından eminim ayrıca ilk maç oynamaması saçmalık.''İsmail srnaya top göstermedi.

Umarım bu maç dönüm noktası olur milli formayı hakeden oyuncular alır.Renkler tartışılmaz.Milli formaya taraftara en önemlisi ülkesine saygılı insanlar ve oyuncular olur milli takımımızda:good:

ben çok beğendim takımı bugünki maçta kaleci süper en beğendiğim kalecilerdendir zaten sinan bolat çok iyi maç çıkardı savunmada güzel oynadı ömer toprak olsun ismail köybaşı olsun serkan balcı olsun orta saha da güzeldi gökhan töre kanat da bişeyler yapar gibi oldu biraz daha çabuk ve ayaklarına hakim olursa süper olur forvet de zaten iş yok umut bulut ve kazım kazım iş yapmaz ben söylüyorum forvete bi semih olsaydı belki atardı gol ama tekrar söylüyorum hayal kırıklıgım hamit altıntop ilk maçta böyle oynasak belkide şimdi euro 2012 deydik

• Beğen
Tepkiler: haltie
greenmile

greenmile

Üye
böyle oynasınlar yenmesinler insan sahada başarma çabasından bile mutlu oluyor.Umarım gereken revizyon futbolcu ayrımı gözetmeden yapılır,daha fazla turnuva kaçırma lüksümüz kalmadı

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
böyle oynasınlar yenmesinler insan sahada başarma çabasından bile mutlu oluyor.Umarım gereken revizyon futbolcu ayrımı gözetmeden yapılır,daha fazla turnuva kaçırma lüksümüz kalmadı

ben anlamıyorum neden semih ve tuncayı kadroya almıyolar umut ve kazım döküldü resmen

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
ah kazım ah o ilk dakikadaki pozisyon gol olsaydı belki bir mucize olurdu

• Beğen
Tepkiler: greenmile
haltie

haltie

Üye
Bir takımı bir oyuncuyu bir maç üzerinden değerlendirmek çok yanlış olur.Ama en azından doğru yolu görebiliriz.Bence en önemli kazançlar ömer ve sinandır.

----------Eklendi @ 23:40:01 ---------- Yazıldı @ 23:33:09 ----------

ben anlamıyorum neden semih ve tuncayı kadroya almıyolar umut ve kazım döküldü resmen

semih tuncay mı:hmmm

gökhan bence öyle bir şey daha kötü olurdu.

Bence antepten Muhammedi gençlerbirliğinden hurşutu kayseriden mehmet eren gsde bir defans oyuncusu var unuttum adını yeni bjkden necip fbden caneri ilk maçta ilk11 başlatabilirdi.ligimizde çok oyuncu var böyle.Mesela mevlüt erdinç var 10 numara gurbetçi mehmet var.sanırım avrupanın en sanşlı takımlarındanız ama iyi yönetilmedikten sonra böyle maçlar izleriz.

milli takım üzerinde gs ve fb baskısı vardı oyuncu seçiminde umarın gelecekte yaşamayız bunlarıi

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Bir takımı bir oyuncuyu bir maç üzerinden değerlendirmek çok yanlış olur.Ama en azından doğru yolu görebiliriz.Bence en önemli kazançlar ömer ve sinandır.

----------Eklendi @ 23:40:01 ---------- Yazıldı @ 23:33:09 ----------

semih tuncay mı:hmmm

gökhan bence öyle bir şey daha kötü olurdu.

Bence antepten Muhammedi gençlerbirliğinden hurşutu kayseriden mehmet eren gsde bir defans oyuncusu var unuttum adını yeni bjkden necip fbden caneri ilk maçta ilk11 başlatabilirdi.ligimizde çok oyuncu var böyle.Mesela mevlüt erdinç var 10 numara gurbetçi mehmet var.sanırım avrupanın en sanşlı takımlarındanız ama iyi yönetilmedikten sonra böyle maçlar izleriz.

milli takım üzerinde gs ve fb baskısı vardı oyuncu seçiminde umarın gelecekte yaşamayız bunlarıi

tuncay olmayabılır ama semihın olması lazımdı en azından gol atardı

haltie

haltie

Üye
semihin bu maçta özellikle gol atması imkansız.adamlar 1.90 fizikli kuvvetli.semih ezilirdi ilk maçta bütün takımın ezildiği gibi gökhan gönül yerlerde süründü.bütün takım pır pır diye tabir edilen bücürlerden oluşuyor.barca gibi oynasan kapatırsın belki ama sonuçta kapasite belli.takımda arda sabri emre selçuk bunlar zaten pigmet birde semih geldimi şenlik olur 23 nisan töreni gibi.

greenmile

greenmile

Üye
Semih olabilirdi belki psikolojik anlamda fayda sağlardı ama Tuncay şuanki durumuyla girmemesi normal.Kazım golü atsa maç çok farklı olabilirdi.Öne geçtiğimiz maçları daha farklı oynayan bir ekibiz,mucize istedik olmadı.Şu oyunun yarısını İstanbul'da oynayabilseydik şuanda Euro 2012'deydik.

Kendi evinde 3-0 mağlup olan bir ekibin Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitme hakkı olmadığını düşünüyorum.Biz artık play off takımı olmaktan çıkmalıyız.Bir sistemimiz yok,Allah Allah diyerek bir yerlere gelmeye çalışıyoruz bazen tutuyor,bazende ters tepiyor hüsrana uğruyoruz.Bugün oynadığı futbolu beğenmediğimiz Yunanistan birinci olarak şampiyonaya katılıyor ancak adamların en azından sistemi var ve sahada uyguluyorlar.Bence bir an önce bir sistem oluşturmalıyız.Kendi içimizde kavga ederken sonuçta kaybeden yine biz oluyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
semihin bu maçta özellikle gol atması imkansız.adamlar 1.90 fizikli kuvvetli.semih ezilirdi ilk maçta bütün takımın ezildiği gibi gökhan gönül yerlerde süründü.bütün takım pır pır diye tabir edilen bücürlerden oluşuyor.barca gibi oynasan kapatırsın belki ama sonuçta kapasite belli.takımda arda sabri emre selçuk bunlar zaten pigmet birde semih geldimi şenlik olur 23 nisan töreni gibi.

italyanlarda en kısa takım ama adamlar 2012 de ılk maçta takım oynamak ıstemedi belkı bu kadro ilk maç ta olsaydı nasıl oynadık bugun uzun boy falan hikaye forvetlerde iş yok

seribro

seribro

Üye
semih değilmiydi uzatmalarda bu takıma gol atan tutturmuşlar yok burak yok arda yok umut yok kazım bu takımın şu anda forveti yok begenmediğiniz o semih saydıklarımdan çok daha iyi oynardı

haltie

haltie

Üye
iş illa da boyda bitmiyor fizik gücü olması lazım o olmayınca biraz güçlü takımlara karşı eziliyorsun.en çok beşiktaşı takip ediyorum ligde mesela almedia havadan gelen hemen hemen her topu indiriyor indiremediklerinde de adamlar zaten faul yapıyor.:)o yüzden en önce barcelona örneğini verdim.adamların en önemli oyuncuları kısa ama çatır çatır oynuyorlar.neden fizik olarak iyiler.messinin iniestanın xavinin kolay kolay sakatlandığını bile duymuyoruz.

----------Eklendi @ 00:07:03 ---------- Yazıldı @ 00:04:16 ----------

bu arada semih kaç maçta oynayıp kaç gol attı.başka örnek olsa destekleyeceğimde semih yetersiz bence.yoksa iyi oyuncudur beğenirim.forvet değil ama ondan önce ilk maç caner neden oynamadı onu merak ediyorum.adam inanılmaz oynuyordu tam formunu yakalamıştı.

Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
hocam ne yaptın hırvatıstan güçlümü sadece 2 oyuncusu sırna bıde forvette oynayan adam var bıde o adamlar sureklı ayağa pas yapıyor kendınde söyluyosun iş boyda bitmıyor dıye

seribro

seribro

Üye
ilk maçta bizi güçleriylemi yendiler yüzde 30-40 topa sahip olmayla 3 gol attılar bize

haltie

haltie

Üye
iş boyda bitmiyor diyorum işte:hmmm servette uzun boylu ama son oynadığı maçlardan birinde yediği çalım hala aklımda beli kırıldı resmen.bizim takım hücumda havadan oynamaya çalıştı iki maçtır.adamlar zaten iyi hava toplarında.bu bizim kötü olduğumuz anlamına gelmez sadece taktiksel hata.dikkat ettiysen iki maçtada topla oynama oranlamız fazla.bir yere kadar pres yokken ayağa pas yapıyoruz ama bir yerden sonra topu şişirip hucum yapmaya çalışıyoruz o yüzden ilk maç net pozisyonumuz bile yok gibiydi.yani diyeceğim farklı bişeydi buraya geldi semih gelsede farkeden bişey olmazdı semih kendi takımında ne yapmışki bu yıl gelsin milli takımda yapsın.

seribro

seribro

Üye
ben boylarından falan bahsetmiyorum artık futbol güç oyunu olmaktan çıktı omuz omuza çıkışlar yok denecek kadar az geriye ne kaldı taktik hız beceri ve sezgi ve bizim olmayan forvetlerimizde olmayan şeyde bu

• Beğen
Tepkiler: haltie
haltie

haltie

Üye
ben boylarından falan bahsetmiyorum artık futbol güç oyunu olmaktan çıktı omuz omuza çıkışlar yok denecek kadar az geriye ne kaldı taktik hız beceri ve sezgi ve bizim olmayan forvetlerimizde olmayan şeyde bu

dediklerine katılıyorum harfi harfine ama şunuda belirmekte fayda var güçte en gerekli özelliklerden biri.:good:

India

India

Üye
ben Türkiye'nin iyi oynadığını düşünmüyorum eğer hırvatistan ilk maçtaki gibi ileriye çıksa yine yenilirdik yani adamlar daha fazla atmak istemedi.

SHS

SHS

Üye
maçın ne zaman olduğunu bile unutmuşum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...