gölgee_65
Üye
Vodafone kullanıp Böyle birşeyi bende farkettim diyen arkadaş var mı ?
Evet dostum senin yazın sayesinde bana bunu yazma cesareti geldi

çünkü ben bu sorunu yaklaşık 6 ay önce Vodafone'da iken farkettim. Çünkü tel ile görüşme yaparken ses sürekli kesiliyordu müşteri hizmetlerini aradım benim tele laf attılar. Bir ara telde kulaklıkla görüşme yaparken yine ses kesiliyordu bende o anda direk telin ekranına şebekeye baktım. Ve sonuç:
Şebeke aynı şarj çubuğu gibi inip çıkıyordu telde şebeke modu şunları(3G+, 3G, G, E ya da hiçbirşey) saniyeler bazında bana gösterdi.
Yani kısacası Vodafone baz istasyonları çekim kuvveti çok güçlü bu yüzden teliniz bulunduğunuz bölgenin baz istasyonu dışında en az başka bölgelerdeki 3-5 baz istasyonunu daha çeker ve Vodafone 3G'si 2G'ye göre çok zayıf bu yüzden 3G'li tellerde(özellikle samsung) görüşmelerde ses kopukluğu olması kaçınılmaz. Bu yüzden Vodafone baz istasyonu kurarken onların etki çapını daraltmali bence!!!
----------Eklendi @ 21:14:49 ---------- Yazıldı @ 21:05:21 ----------
Mesela az önce babamın Vodafone hatlı telini (nokia 1209) takibe aldım ve yaklaşık 3 dakka boyunca izledim ve hücre bilgi ekranı bu süre zarfında bana abartısız tam 5 tane yer ismini sürekli değiştirip gösterdi. (o yerler: maşukbey, Ikinisan cad, hasanbey cad, cevdet paşa, arvasi mah.) ve inanın bu hasanbey caddesini daha görmedim

demekki bu çekim alanlarında belli bir sınır olmadığı için tel de sürekli baz istasyonu değiştiriyor bu da hem şarjdan çok yiyor hem de konuşmalarda sürekli baz istasyonu değiştiği için ses kalitesinde düşmeye neden oluyor.
isteyenler deneyebilir