Erkeklerin Küpe Takmasını Nasıl Karşılıyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Erkek ve küpe ?

• Kullanılan toplam oy
    118
OLcay_1095

OLcay_1095

Üye
Erkek dediğin küpe mi takar ?

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Çoğunluk Erkek dediğin küpe mi takar ? demiş. :ehe

Xilence

Xilence

Kapalı Hesap
Küpe ne yae, Takan Erkek değil bence, Eskiden böyle şeyler yoktu, Şimdi küpeleri erkeklerde takmaya başladı, Mertlik Bozuldu.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Reşit olduktan sonra takılabilir, Ben kulağımı asla deldirmem ama mıknatıs küpe takabilirim.

sonuçta iki türlüde küpe takmış olucan. niye deldirmiyon ki :ehe

----------Eklendi @ 20:44:21 ---------- Yazıldı @ 20:43:32 ----------

hem daha küçükmüşsün fikirlerin değişebilir :ehe

• Beğen
Tepkiler: Xilence
Silinen Üye 776553

Silinen Üye 776553

Kapalı Hesap
Bir inanın erkek olup olmadını 1.5cm lik bir metal parcasımı belli etcek :)

karayel90

karayel90

Üye
Erkek dediğin mert olacak Konuştuğu dinlenir olacak
Tipi erkek tipi olacak
Üst baş bayana benzer olmayacak
Erkek erkek gibi olacak
Ne o öyle küpe falan ! ! !

Şizofren_

Şizofren_

Üye
Bi oturun mantıklı düşünmeye çalışın. Herkes özgürdür evet, herkes istediğini de yapar.
Fakat kadınlar artık erkek gibi pantolon giyer olmuş. Erkekler gibi konuşup, onlar gibi çalışıp, onlar gibi küfür eder olmuş.
Erkekler ise saçlarını uzatıp toka takar olmuş, kulağını deldirip küpe takar olmuş. Yakında etek modası çıksa giyerler çekinmeden.
Kadınla erkeğin arasında fark kalmamış ki. Siz bayanlara diyorum, dersiniz ki "adam gibi adam kalmamış". Kalmaz tabi.... Erkeklere diyorum, dersiniz ki "........kadın kalmamış" kalması anormal zaten.

pelın_

vardı sanki bu konu :=)

pelın_

Erkek dediğin mert olacak Konuştuğu dinlenir olacak
Tipi erkek tipi olacak
Üst baş bayana benzer olmayacak
Erkek erkek gibi olacak
Ne o öyle küpe falan ! ! !

küpe takan erkek diyilmi yani yapmayın şöle ya

Kingmortall

Kingmortall

Üye
hayatta küpe takmam takanlarada erkek demem yuvarlak derim

• Beğen
N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
hayatta küpe takmam takanlarada erkek demem yuvarlak derim

bi küpe takıyor diye erkek değil mi şimdi ? top mu oldu bi küpeyle ? şahsen ben de takmayı düşünmüyorum. ama takanlara da top gözüyle bakmıyorum.)

Necmati

Necmati

Üye
diyolar Padişahımız küpe takmış falan diye ama bence hoş değil yakışıyor ama bence bir erkek küpe takmamalı.

• Beğen
Barış Grc

Barış Grc

Üye
Padişahın Küpe Takma Niyeti Farklı. Araştırın Bir. Bu Devirde İmaj Dan Başka Bir Şey Değil.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
küpe takan erkekleri ben erkek kabul etmiyorum ( anlatım bozukluğu oldu ama n'apalım :) )

----------Eklendi @ 21:06:07 ---------- Yazıldı @ 21:05:14 ----------

diyolar Padişahımız küpe takmış falan diye ama bence hoş değil yakışıyor ama bence bir erkek küpe takmamalı.
hangi padişah küpe takmış ?

karayel90

karayel90

Üye
Yavuz sultan selim

----------Eklendi @ 22:09:26 ---------- Yazıldı @ 22:01:56 ----------

Ama bir yanlış vardır . . .

Şu anda Topkapı Sarayı&#8217;nın Portreler Bölümünde
17/66 numara ile 70 x 65 cm ebadında bulunan
küpeli Yavuz Portresi ile Macar bir ressâma ait
olduğu söylenen küpeli resme gelince; Evvela,
Yavuz&#8217;un minyatürlerde ve elimizde bulunan
resimlerinde, bunun gibi küpeli olan üçüncü bir resmi
bulunmamaktadır. Kaldı ki, bu resimler arasında
resmî nakkaşlar tarafından yapılanları vardır. İkincisi,
Yavuz&#8217;a isnad olunan, ama tamamen hayalî ve
uydurma olan Avrupalı ve İranlı ressâmlara ait
resimler çokça bulunmaktadır. Tarih kaynakları bu
noktanın altını çizmektedirler. Bu küpeli resmin de,
uydurma resimlerden biri olması kuvvetle
muhtemeldir. Zira Sultânın kulağında küpe ,
boynunda incili madalyon, sarığında tac
bulunmaktadır. Osmanlı Padişahlarının kıyâfetleri ile
bağdaşmayan bu süsler, tablonun yakın tarihlerde
yapıldığını göstermektedir. Zaten 1926 yılında
Dolmabahçe Sarayından getirilmiştir. Dolma Bahçe
Sarayına ne zaman konulduğu da bilinmemektedir.
Üçüncüsü, bazı araştırmacılara göre, bu küpeli resim
Şah İsmail&#8217;e aittir. Zira başında Şi&#8217;î Mezhebinin
alâmeti olan kızıl börk ve bunun üzerinde İran
Şahlarına mahsus taç vardır. Ayrıca küpe de Şi&#8217;a
mezhebinde câiz görülmektedir.

viktoreznov

viktoreznov

Üye
biliyorum öyle bir söylenti var ama bir tartışma programına konu olmuştu bu. En sonunda o malum resmin Yavuz Sultan Selim'e ait olmadığı kanaatine varıldı.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Bazı araştırmacılar Yavuz'un kulağına küpe taktığı ve bunun Mısır Seferi zamanına dayandığını iddia etmektedir. Ancak bu konuda çeşitli görüşler vardır. Bazı tarihçiler Sünni mezhebinin İslam Hukukunda erkeklere caiz olmayan küpeyi ilk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim'in takmasına ihtimal bile vermezken, bazı tarihçiler ise bunun gerçek olduğu ve bazı sebeplere dayandığını iddia etmektedir.
Yavuz'un kulağına küpe taktığına inanan tarihçilerden çoğu bunun İslami bir gönderme olduğunu savunmaktadır. Bunu şöyle ifade ederler: "Yavuz, kutsal sayılan Kahire Camisi'ne girdiğinde Kahireliler ona Hakim-i Hamedeyn (kutsal yerlerin hakimi) sıfatını verirler ama o bu sıfatı kabul etmez ve "
Ben olsam olsam Hademe-i Hamedeyn (kutsal yerlerin hademesi) olabilirim" der. Bu olay üzerine o dönemde hademelerin taktığı küpeyi ister ve kulağına bu işareti, hademelerin taktığı küpeyi geçirir." Diğer bir görüşe göre ise Mısır Seferi'nde kulaklarında küpesi olan insanları görüp "Bu insanlar neden küpe takıyor?" diye sormuş ve "köle (kul) oldukları için" cevabını almış ve bunun üzerine "Biz de Allah'ın kuluyuz!" diyerek küpe takmaya başlamıştır. Bunu şöyle açıklarlar: "Taktığı küpe o dönemde köleler tarafından takılan cinstendi, o da kendisini Allah'ın kölesi, kulu olarak görüyordu bunu da kölelerin taktığı küpelerden takarak ifade etmiş oluyordu"

taktı mı takamadı mı kesin bilemeyiz ama yukarıda takma nedenleri var gayet mantıklı gibi.
:hmmm

viktoreznov

viktoreznov

Üye
Bazı araştırmacılar Yavuz'un kulağına küpe taktığı ve bunun Mısır Seferi zamanına dayandığını iddia etmektedir. Ancak bu konuda çeşitli görüşler vardır. Bazı tarihçiler Sünni mezhebinin İslam Hukukunda erkeklere caiz olmayan küpeyi ilk Osmanlı Halifesi Yavuz Sultan Selim'in takmasına ihtimal bile vermezken, bazı tarihçiler ise bunun gerçek olduğu ve bazı sebeplere dayandığını iddia etmektedir.
Yavuz'un kulağına küpe taktığına inanan tarihçilerden çoğu bunun İslami bir gönderme olduğunu savunmaktadır. Bunu şöyle ifade ederler: "Yavuz, kutsal sayılan Kahire Camisi'ne girdiğinde Kahireliler ona Hakim-i Hamedeyn (kutsal yerlerin hakimi) sıfatını verirler ama o bu sıfatı kabul etmez ve "
Ben olsam olsam Hademe-i Hamedeyn (kutsal yerlerin hademesi) olabilirim" der. Bu olay üzerine o dönemde hademelerin taktığı küpeyi ister ve kulağına bu işareti, hademelerin taktığı küpeyi geçirir." Diğer bir görüşe göre ise Mısır Seferi'nde kulaklarında küpesi olan insanları görüp "Bu insanlar neden küpe takıyor?" diye sormuş ve "köle (kul) oldukları için" cevabını almış ve bunun üzerine "Biz de Allah'ın kuluyuz!" diyerek küpe takmaya başlamıştır. Bunu şöyle açıklarlar: "Taktığı küpe o dönemde köleler tarafından takılan cinstendi, o da kendisini Allah'ın kölesi, kulu olarak görüyordu bunu da kölelerin taktığı küpelerden takarak ifade etmiş oluyordu"

taktı mı takamadı mı kesin bilemeyiz ama yukarıda takma nedenleri var gayet mantıklı gibi.
:hmmm
evet mantıklı bu yüzden takmış olabilir ama şimdi takanlarla Sultan Selim'i kıyaslamak yanlış olur. Şimdi takanların ne sebeple taktığı meçhul ama görüyorsunuz ki Sultan Selim ne kadar ince bir niyetle takıyormuş (takıyorsa tabii)

Üst Alt