Türkler Ve Icatlar

Sponsorlu Bağlantılar

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
Türkler Ve Icatlar
Arkadaşlar merak ediyorum.
Edison ampulü icat etmiş günümüzde milyarlarca üretiliyor kullanılıyor.
Bilgest interneti bulmuş.internetin olmadığı bir dünya hayal edin bakalım...
Telefonu graham bell icat etmiş peki ya telefonsuz bir dünya...
Peki hayal edin araba olmasa uçak olmasa tren olmasa bisiklet olmasa gemiler olmasa nolurdu..
Şimdi gelelim bize günümüzde kullanılan yaygın DÜNYAYA KATKIDA BULUNAN ŞU TÜRKTE ŞUNU BULMUŞ HELAL OLSUN DEDIRTEN BIR ICATIMIZ BULUŞUMUZ VAR MI.BEN ARAŞTIRDIM YOK.VARSA YAZIN LÜTFEN
Kafanız mi basmıyor HAYIR
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.Avrupadaki ne ise aynen ordan alıp burda uygulanıyor.
Peki o zaman niye havasından suyundan değil heralde...

kalplan3

kalplan3

Üye
Malesef Haklısın :(

phasan

phasan

Üye
haklısın

mangdaşire

mangdaşire

Üye
başta avrupalılar değil,müslüman ülkeler bu kadar gelişmiş ilme fenne sahipti.sonradan avrupalılar müslüman bilimadamların,yazarların kitaplarını okuyarak kendileri daha da geliştirdiler.ve şu anda bizden daha ilerideler.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
haklı değilsin.,
yer çekimini mesela türkler buldu. ama newton bu fikri çaldı ve elma düştü hikayesi ile yer çekimini bulmuşmuş.
su ile çalışan arabayı türkler buldu. ama bulan kişi o hafta kalp krizinden öldü ve projesi onunla birlikte tarihe gömüldü.
kolayı da türkler buldu ama formülünü çaldılar.
ali bin abbas 1000 sene önce kanser ameliyatı yapmıştır.
ayrıca 4 tekerlekli at arabası , kemer , düğme , pantolon , gömlek , iğne , çizme , şemsiye , halı , kilim , dokuma kumaş , ceket , 0 sayısı ve çiçek aşısı türkler tarafından icat edilmiştir.

türklerin çok az icatları,buluşları var ama sonuçta var, yok diyemeyiz. :ehe

----------Eklendi @ 16:27:06 ---------- Yazıldı @ 16:23:14 ----------

mesela türklerde araba markası çıkarmıştı. ve iyi kötü bi araba yapmışlardı. fakat o firma, marka kapatıldı.
devrim arabaları filminde anlatılıyor. :ehe
bu arada ben konuyu yanlış anlamışım galiba :ehe

• Beğen
Tepkiler: enkazcı
_SiyabeNd_

_SiyabeNd_

Üye
İlla icat etmişler demek için tarihemi geçmek gerekiyor

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
haklı değilsin.,
yer çekimini mesela türkler buldu. ama newton bu fikri çaldı ve elma düştü hikayesi ile yer çekimini bulmuşmuş.
su ile çalışan arabayı türkler buldu. ama bulan kişi o hafta kalp krizinden öldü ve projesi onunla birlikte tarihe gömüldü.
kolayı da türkler buldu ama formülünü çaldılar.
ali bin abbas 1000 sene önce kanser ameliyatı yapmıştır.
ayrıca 4 tekerlekli at arabası , kemer , düğme , pantolon , gömlek , iğne , çizme , şemsiye , halı , kilim , dokuma kumaş , ceket , 0 sayısı ve çiçek aşısı türkler tarafından icat edilmiştir.

türklerin çok az icatları,buluşları var ama sonuçta var, yok diyemeyiz. :ehe

----------Eklendi @ 16:27:06 ---------- Yazıldı @ 16:23:14 ----------

mesela türklerde araba markası çıkarmıştı. ve iyi kötü bi araba yapmışlardı. fakat o firma, marka kapatıldı.
devrim arabaları filminde anlatılıyor. :ehe
bu arada ben konuyu yanlış anlamışım galiba :ehe

Arkadaşım bak hep bulucakmışki yapıcakmışki yapapamıış olayı var.Birde Birçoğu saçma newton türkiyeye geliyo yer çekimini birinden çalıyo sonra ülkesine dönüp kanun filan yazıyo :).Asıl önemli olanda yapmak değil mi o zaman onlarda derki.gramm bell ölmeseydi bizi ışınlıcaktı :)
şimdi sen inandınmı ışınlıcana.hayır :D o yüzden yapılmak istenip yapılamayanlar değil yapılanlar önemli :).

ayrıca 4 tekerlekli at arabası , kemer , düğme , pantolon , gömlek , iğne , çizme , şemsiye , halı , kilim , dokuma kumaş , ceket , 0 sayısı ve çiçek aşısı türkler tarafından icat edilmiştir.(Eğer Doğruysa İcat Buluş Özenmli Diyebileceklerimiz renkli olanlar)

----------Eklendi @ 17:19:12 ---------- Yazıldı @ 17:14:17 ----------

başta avrupalılar değil,müslüman ülkeler bu kadar gelişmiş ilme fenne sahipti.sonradan avrupalılar müslüman bilimadamların,yazarların kitaplarını okuyarak kendileri daha da geliştirdiler.ve şu anda bizden daha ilerideler.
Avrupalıların Arapçası İyimiş :ehe

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Arkadaşım bak hep bulucakmışki yapıcakmışki yapapamıış olayı var.Birde Birçoğu saçma newton türkiyeye geliyo yer çekimini birinden çalıyo sonra ülkesine dönüp kanun filan yazıyo :).Asıl önemli olanda yapmak değil mi o zaman onlarda derki.gramm bell ölmeseydi bizi ışınlıcaktı :)
şimdi sen inandınmı ışınlıcana.hayır :D o yüzden yapılmak istenip yapılamayanlar değil yapılanlar önemli :).

ayrıca 4 tekerlekli at arabası , kemer , düğme , pantolon , gömlek , iğne , çizme , şemsiye , halı , kilim , dokuma kumaş , ceket , 0 sayısı ve çiçek aşısı türkler tarafından icat edilmiştir.(Eğer Doğruysa İcat Buluş Özenmli Diyebileceklerimiz renkli olanlar)

avicennayı unutmamak lazım :)

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye

zaten yer çekiminin gerçekte türklerin bulduğu bilindik bir şey konuşmaya gerek yok. ayrıca su ile çalışan arabayı trabzonlu birisi bulmuş ve haberlere çıkmış projesini anlatmış meşhur olmuş yani.. ama o hafta kalp krizi geçirmiş. yani ölmese su ile çalışan araba icat edilebilirdi. bi noktada haklısın türkler aklını kullanamamış ki tüm buluşlarını,fikirlerini kaptırmışlar :ehe mesela kolanın ana fikri biziz.

"Yıl 1935 ve sonrası; Nazi Almanyası Hitler zulmunden kaçan yaklaşık, 500 kişi orta Anadolu'nun Küçük, şirin bir iline kaçarlar ve yaşamaya çalışırlar. Bunlardan büyük bir kısmı Yahudi kökenlidir. Ancak; içlerinde yahudi olmayan ve Hitler'e muhalif olan Prf.Dr.F. BADE'de vardır. Dr BADE son derece akıllı ve çevresine yardımcı olmayı seven bir mühendisdir. 1938 depreminden sonra ortaya çıkan, Jeotermal suyu, değerlendirmeyi düşünür ve bundada başarılı olur. Yerel yöneticiler ve halk'ın gayretiyle Terme Kaplıcası adı altında, küçükde olsa bir kaplıca yapmayı başarır. Bu şirin beldeye iltica eden Alman Yahudilerin hepsi,okumuş, belli bir meslek erbabı insanlardır. Bunlardan bir taneside Ali Amcayla ahbaplık kurarlar. Ali Amca Elektronik işlere eli yatkın bir insandır. Bu Yahinin yardımıyla bir film makinası tedarik edip, küçük bir sinema oluştururlar. Daha sonra Ali amcamın adı Sinemacı Ali olarak anılır. Ancak; Ali amcam sadece sinemacılık yapmaz. Evinin bahçesine kazmış olduğu bir kuyu ve Ökse mevkiindeki soğuk sulardan istifade ederek, Gazoz yapar ve misafirlerine ikram eder. Bu Gazoz formülü Ali amcaya aitdir ve Ticari değildir. İlk zamanlarda Testi vari kaplara yapılan bu gazozlar, Cam kaplar ve Buzdolabının çıkmasıyla Ali Amca tarafından, ticari amaçlı olarak üretilmeye devam edilmiştir. Ali Amcanın bu Formülü, Alman asıllı yahudi tarafından alınmış ve Kendileri ikinci dünya savaşından sonra KIRŞEHİR'i terk ederek, büyük bir kısmı ABD yerleşmişlerdir. Ali Amcanın Gazoz formulünüde götürerek, seri halde üretime geçirmişler ve Bu günkü Kolaya dönüştürmüşlerdir. "

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
zaten yer çekiminin gerçekte türklerin bulduğu bilindik bir şey konuşmaya gerek yok. ayrıca su ile çalışan arabayı trabzonlu birisi bulmuş ve haberlere çıkmış projesini anlatmış meşhur olmuş yani.. ama o hafta kalp krizi geçirmiş. yani ölmese su ile çalışan araba icat edilebilirdi. bi noktada haklısın türkler aklını kullanamamış ki tüm buluşlarını,fikirlerini kaptırmışlar :ehe mesela kolanın ana fikri biziz.

"Yıl 1935 ve sonrası; Nazi Almanyası Hitler zulmunden kaçan yaklaşık, 500 kişi orta Anadolu'nun Küçük, şirin bir iline kaçarlar ve yaşamaya çalışırlar. Bunlardan büyük bir kısmı Yahudi kökenlidir. Ancak; içlerinde yahudi olmayan ve Hitler'e muhalif olan Prf.Dr.F. BADE'de vardır. Dr BADE son derece akıllı ve çevresine yardımcı olmayı seven bir mühendisdir. 1938 depreminden sonra ortaya çıkan, Jeotermal suyu, değerlendirmeyi düşünür ve bundada başarılı olur. Yerel yöneticiler ve halk'ın gayretiyle Terme Kaplıcası adı altında, küçükde olsa bir kaplıca yapmayı başarır. Bu şirin beldeye iltica eden Alman Yahudilerin hepsi,okumuş, belli bir meslek erbabı insanlardır. Bunlardan bir taneside Ali Amcayla ahbaplık kurarlar. Ali Amca Elektronik işlere eli yatkın bir insandır. Bu Yahinin yardımıyla bir film makinası tedarik edip, küçük bir sinema oluştururlar. Daha sonra Ali amcamın adı Sinemacı Ali olarak anılır. Ancak; Ali amcam sadece sinemacılık yapmaz. Evinin bahçesine kazmış olduğu bir kuyu ve Ökse mevkiindeki soğuk sulardan istifade ederek, Gazoz yapar ve misafirlerine ikram eder. Bu Gazoz formülü Ali amcaya aitdir ve Ticari değildir. İlk zamanlarda Testi vari kaplara yapılan bu gazozlar, Cam kaplar ve Buzdolabının çıkmasıyla Ali Amca tarafından, ticari amaçlı olarak üretilmeye devam edilmiştir. Ali Amcanın bu Formülü, Alman asıllı yahudi tarafından alınmış ve Kendileri ikinci dünya savaşından sonra KIRŞEHİR'i terk ederek, büyük bir kısmı ABD yerleşmişlerdir. Ali Amcanın Gazoz formulünüde götürerek, seri halde üretime geçirmişler ve Bu günkü Kolaya dönüştürmüşlerdir. "

ak bakalım newton neyi bulmuş yazıyor orada yer çekimi(kütle çekimi) orada başka bir şey yazmıyor gördüğüm kadarıyla.
Birde kolanın hikayesini yılan hikayesine çevirdinya helal olsun...
rda sağa bak koskoca bir ABD yazısı var :)
Ben desemki baklavayı ingilizler buldu sonra almanlar aldı sonra türkiyeye göçtü sonra türkler öğrendi yapmaya başladı hoşuna gidermi? :) (yaptıgımız en iyi şey oldugu için baklava örneğini seçtim |-) )

Astrosman

Astrosman

Üye
Matbayı kim buldu peki :hmm:

Emma-Watson

Emma-Watson

Üye
    Konu Sahibi
’da başlamıştır. İlk matbaa, ağaç oyma tekniği kullanarak, M.S. 593'te Çin'de kurulmuş, ilk basılı gazete de M.S. 700'de Pekin'de çıkmıştır. ’da baskı yapıldığı, İmparatoriçe 'nun ’in kutsal metinlerini dilinde alfabesiyle bastırdığı bilinmektedir. Bilinen en eski eksiksiz basma kitap olan Tianemmen ruloları Çin'de 868'de basılmıştır. İlk kez tek tek harfler dökerek baskı yapmayı da 1040 yıllarında adında bir harfler kullanarak denediği söylenmişti.

Evet herşeyi biz yaptık sanıyoruz başka var mı ? Biz zaten bilgisayarı interneti herşeyi bulduk ama avrupalısı çinlisi gelip bizden çaldı dimi.

----------Eklendi @ 20:21:39 ---------- Yazıldı @ 20:17:27 ----------

on noktayı koyuyum biz yukarıdaki sayfadaki icatlardan başka bir şey yapmadık.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
ak bakalım newton neyi bulmuş yazıyor orada yer çekimi(kütle çekimi) orada başka bir şey yazmıyor gördüğüm kadarıyla.
Birde kolanın hikayesini yılan hikayesine çevirdinya helal olsun...
rda sağa bak koskoca bir ABD yazısı var :)
Ben desemki baklavayı ingilizler buldu sonra almanlar aldı sonra türkiyeye göçtü sonra türkler öğrendi yapmaya başladı hoşuna gidermi? :) (yaptıgımız en iyi şey oldugu için baklava örneğini seçtim |-) )

Çok Komiksin Ya .. :kop::kop:
bak akıllım, newton yazıcak tabikide çünkü o türklerden çaldı ve elmaymış felan o bulmuş gibi ortaya koydu. tamam elma çok iyi bir örnek ama o yer çekimi olayına o bulmadı ki .
kola kısmına gelirsek.. bak canım ben sana;

"Alman asıllı yahudi tarafından alınmış ve Kendileri ikinci dünya savaşından sonra KIRŞEHİR'i terk ederek, büyük bir kısmı ABD yerleşmişlerdir."

demedim mi ? orada da ABD yazıyor işte sorun ne ?

----------Eklendi @ 21:29:35 ---------- Yazıldı @ 21:24:33 ----------

orada da ;
II. Dünya Savaşı 'ndan sonra Amerikan yaşam tarzının bir simgesi olarak önce Avrupa 'da, ardından tüm dünyada yaygın reklam kampanyaları ile büyük pazar payı kazandı.
yazıyor. sorun ne ?

----------Eklendi @ 21:32:11 ---------- Yazıldı @ 21:29:35 ----------

bak şimdi ben
"Alman asıllı yahudi tarafından alınmış ve Kendileri ikinci dünya savaşından sonra KIRŞEHİR'i terk ederek, büyük bir kısmı ABD yerleşmişlerdir."
dedim.

o sitede ise
II. Dünya Savaşı'ndan sonra Amerikan yaşam tarzının bir simgesi olarak önce Avrupa'da, ardından tüm dünyada yaygın reklam kampanyaları ile büyük pazar payı kazandı.
diyor

Şehriyar

Şehriyar

Üye
Yoğurdu biz bulduk :D mesela ingilizcede de yoghurt diye yazılır

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Arkadaşlar merak ediyorum.
Edison ampulü icat etmiş günümüzde milyarlarca üretiliyor kullanılıyor.
Bilgest interneti bulmuş.internetin olmadığı bir dünya hayal edin bakalım...
Telefonu graham bell icat etmiş peki ya telefonsuz bir dünya...
Peki hayal edin araba olmasa uçak olmasa tren olmasa bisiklet olmasa gemiler olmasa nolurdu..
Şimdi gelelim bize günümüzde kullanılan yaygın DÜNYAYA KATKIDA BULUNAN ŞU TÜRKTE ŞUNU BULMUŞ HELAL OLSUN DEDIRTEN BIR ICATIMIZ BULUŞUMUZ VAR MI.BEN ARAŞTIRDIM YOK.VARSA YAZIN LÜTFEN
Kafanız mi basmıyor HAYIR
Eğitim sistemimiz mi yanlış HAYIR.Avrupadaki ne ise aynen ordan alıp burda uygulanıyor.
Peki o zaman niye havasından suyundan değil heralde...

Bu şekilde öz eleştir yapmaya hakkınız yok, yurt dışında çok fazla kalmışsınız. Türkler maddeye degil Maneviyat önem verir.
Bir kahvenin kırk yıl hatrı vardır.Ne olursan ol yine gel çagırsında bulunan hz Mevlana gibi büyük düşünürler var.
Mehmet Akif gibi şairlerimiz, edebiyatımız var
Türk icadı görmek istiyorsan , Türk icadı yapay zeka

[video=youtube;FEg-DuV2kuw]http://www.youtube.com/watch?v=FEg-DuV2kuw[/video]

nalcam22

nalcam22

Üye
bütün dünyaya yaptığımız yangın söndürme robotu 12 km menzilli halikopter füzesi abd daha 8 km yapacak. ve dahası

Joker.

Joker.

Üye
RAKıyı biz bulmuşuktur :ehe

Burak

Üye
türklerin icat ettiği en büyük buluş elektriksiz çalışan ütüdür.

yorumlara baktımda kimse bundan söz etmemiş.

1960-80 döneminde iş gezilerine çok sık çıkan kişilerin çok tercih ettiği bu ürün elektrik olmadan çalışabiliyor.

günümüzde unutulsada geçmişte avrupa da bile çok tercih edildi.

çalısma prensibi çok basitti.

içine kömür koyuluyor, kömür ve ufak odun tutusturuluyor, ısınıyor, ve ütü yapılabiliyordu.

ısının çok yükselmemesi için termostat sistemi kullanılıyordu.

pelın_

bi kaç konuda senin bu TÜRK LERİ böle bi küçük görmene anlam vermiyorum
yok Türkiye de mağaramı va omu var bumu var derdın ne anlamdım

Takipçi Satın Al

Üst Alt