Bu android sistem "re-load" olayından vazgeçmeyecekmi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Bu android sistem "re-load" olayından vazgeçmeyecekmi?
Android 2.3.3 kullanıyorum. Programlar arasında geçiş yaparken yada bir uygulamayla meşgul olurken bir arama geldiğinde ve benzeri durumlarda uygulamaya geri döndüğümde android sürekli açık olan programı yeniden yükleme yapıyor. Web browserdan wikipediaya girip bişeyler okurken orda gördüğüm ingilizce bir kelimenin ne olduğunu öğrenmek için sözlüğü açıyorum ve browsera tekrar döndüğümde sayfanın yeniden yüklenmesini bekliyorum. İngilizce bir metin okuyorum ve bilmediğim kelimler için sürekli sözlüğe dönmem gerekiyor. Her defasında yazıya geri döndüğümde web sayfasının yeniden yüklenmesini bekliyorum. Bir word dosyası için de aynı şey geçerli. Araya başka bir işlem girdiğinde tekrar aynı dosyaya dönücem ama yeniden yüklüyor ve bekletiyor. Zaten programlar arasında geçiş yapma diye bişey yok. Home tuşuna basıyorsun program kapandımı yoksa alta mı indi belli değil. Home tuşuna bastığında bazı programlar tamamen kapanıyor bazıları alta iniyor filan. Hangi programın home tuşuna nasıl karşılık verdiğini bilmek gerekiyor. Bir tane "Geri" tuşu koymuşlar ben hala hangi mantıkla bunu koyduklarını anlayamıyorum. Örneğin Opera Mini kullanıyorsan ve diyelimki bir sitenin istediğin bir sayfasına üç butona tıklaman gerekiyor (anasayfa>kampanyalar>cihaz kampanyaları> gibi mesela. işini bitirip programdan çıkmak istediğinde ya 4 defa telefonun "geri" tuşuna basacaksın öyle çıkacak yada "home" tuşuna basacaksın. home tuşuna bastığında program kapandımı alta mı indi belli değil zaten. açık kaynak kodlu dediler önüne gelen uygulama yazdı. şimdi hangi uygulama hangi butonla kapanır hangisi hangi butonla alta indirilir hiç bir standardı yok. çoğu uygulamanın menüsünde "Exit" butonu da yok. Ya telefonun geri tuşuyla ne kadar işelm yaptıysan o kadar geri gelip en başa dönüp bir kere daha geriye basınca program kapanacak ya da home tuşu ile artık kapanırmı alttamı kalır o bilinmez. Android telefondan ben umduğumu bulamadım. Bolca uygulama yok değil ama dediğim gibi sistemin bir standardı yok. Arapsaçı gibi ortalık. Bir an önce düzeltseler iyi olacak. Yoksa akıllı telefon olmaktan çıkıp akıl karıştıran bir telefon haline gelecek.

askim822

askim822

Üye
+1 arkadaşım

DYNAMIXX

DYNAMIXX

Üye
tebrikler kardeşim bi an konuyu ben mi açtım yoksa die düşündüm :D aynı sıkıntı bndede var

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim kardeş. bizim gibi kaç android kullanıcısı bu sıkıntıyı önemsiyor bilmiyorum. telefonun dokunmatik olması, telefon ekranında bir çakmak animasyonunu parmakla yakıp üfleyerek söndürmek, bir kedi animasyonun konuşalanları kaydedip farklı bir ses tonunda geri söylemesi, ekrandaki bir su terazisiyle oturduğu masanın düzmü yoksa eğikmi olduğunu tespit etmek, ekrandaki pusulayı açıp kırmızı okun ne tarafı gösterdiğini görmek bir çok kullanıcının android sistemi harika bir sistem olarak görmesini sağlayabilir. bunları telefonu aldığımda bende yaptım ve olağan üstü özelliklermiş gibi geldi bana da. ama ufak tefek ve pek işe yaramayan bu uygulamaları bir süre sonra hiç açmadığımı ve telefonumda boşuna yer kapladığını görünce hepsini kaldırdım. ama konu bir "akıllı telefon" kullanıcısı için önemli olan Office uygulamaları, navigasyon, sözlük, internet gibi uygulamalara geldiğinde tam bir hayal kırıklığına uğradım. telefondan banka web sitesine giriyorum, müşteri numaramı ve şifremi girdikten sonra banka telefonuma mesajla bir onay kodu gönderiyor. bu şifreyi okuyup tekrar web sayfaya dönüp kaldığım yerden devam etmem gerekiyor ama mesajı açıp sonra tekrar web sayfaya döndüğümde sayfayı baştan yüklüyor ve benden tekrar müşteri numarası ve şifremi istiyor. işlem en başa dönüyor yani. ve bir türlü onay ni girmem gereken sayfaya ulaşamıyorum bu nedenle. her seferinde başa dönüyor. bir başka durum navigasyonu açmışım seyir halinde gidiyorum. bir arama geliyor cevap verip aramayı sonlandırdığımda navigasyon kapanmış oluyor. tekrardan açıp gideceğim yeri tekrardan girmem gerekiyor. bir başka durum facebook uygulamasında gezinirken bir videoya tıklıyorum izlemek için. videoyu izleyip bitirdiğimde facebook sanki ilk defa açıyormuşum gibi yeniden açılıyor. zaten facebook duvarı devamlı aşağıya doğru açılan bir sayfa. ben birkaç kere aşağılara kadar inip gezinmişim ve oralarda bir video izleyip geri dönmüşüm sayfaya. sayfa yeniden yüklendiği gibi bir de kaldığım yerden değil de en baştan başlıyor. kaldığım yere gitmem için hem zaman kaybı hemde boşuna data kaybı yaşıyorum. kaldığım yere gitmek için birkaç kez "daha eski gönderileri gör" deyip açtığım yerleri tekrar açmam gerekiyor. bu durum hiç hoş değil yani. home ve geri tuşu ile ilgili sıkıntıdan zaten yukarda bahsettim. androidin adam gibi bir görev yöneticisi yok. uygulamalar arasında geçiş yapmak diye bişey yok. multi-task özelliğe sahip olduğunu söylüyorlar ama bence mono-task deseler daha doğru olur. çünkü aynı anda birden fazla uygulama çalıştırman çok zor. birinden birine geçerken diğeri zaten kapanıyor. beğenilmeyen S60 işletim sistemlerinde bile daha başarılı bir programlar arası geçiş vardı. bir web sayfasından sözlüğe geçiş yapıp geri döndüğünüzde web sayfasını bıraktığınız yerde buluyordunuz. kaldığınız yerde sizi bekliyordu. android telefonumda "task killer" diye bir uygulama var. markette de aynı işi gören bir kaç uygulama daha var. güya tek tıklamayla çalışan bütün programları kapattığı söyleniyor. ama hiç bir zaman doğru dürüst çalıştıklarına şahit olmadım. altta çalışan müzik playeri task killer uygulamaları vasıtası ile kapatamıyorsunuz örneğin. çalışan uygulamaları nereden görüp aralarında nasıl geçiş yapacağımıza gelince. Home tuşuna uzun basınca çalışan uygulamaları gösterdiği söyleniyor. ama home tuşuna uzun bastığınızda çıkan menüde son kullandığınız uygulamaların sekiz tanesini görüyorsunuz ve bunların hangisi o an çalışıyor hangisi çalışmıyor anlayamıyorsunuz. mesajı da aramayı da uygulama gibi gösteriyor. zaten "en son görevler" yazıyor orda da, "çalışanlar" demiyor. dediğim gibi bir çok android kullanıcısı bunları birer eksik olarak görmeyebilir. ama bunlar benim için çok eksik şeyler. ekranda mum yakıp söndürmek, su terazisi yada pusula kullanmak, bir kedi animasyonun kuyruğuna basıp miyavlamasını dinlemek benim için pek bişey ifade etmiyor. elimde android telefonum ve banka hesabımda da para varken birine para göndermek için hala bankaya gitmem gerekiyorsa yada eve gelip evdeki bilgisayarı kullanmam gerekiyorsa android benim için çok işlevsel ve övüldüğü kadar iyi değildir. bir uygulamadan açık olan bir web sayfasına her dönüşümde o sayfayı yeni açıyormuş gibi baştan yüklemesi bana hız kazandırmıyor. android eğer bu şekilde devam ederse, yani satışını sadece üç beş görsel eğlence uygulamasına endekslerse çok geçmeden akıllı telefon vasfını yitirecektir. android telefon pazarına girdiğinde bu yana piyasa birbirinin taklidi telefonlarla doldu. şekilleri aynı, ekranları aynı, işletim sistemleri aynı, uygulamaları aynı, menüleri aynı. birbirlerinden ayırıcı özellik olarak sadece 3-5-8 mp kameraları, 2-4-8-32 gb hafıza kartları ve üzerlerinde yazan samsung,lg,htc gibi markaları kaldı. android telefonların hiçbirisi benim için özgün ve özel bir telefon değil. kendi telefonum da buna dahil. birisi çıkıp bana itiraz edip şunu diyebilir "çoğu bilgisayarlarda windows var, bilgisayarlarda birbirlerinin kopyası o zaman". ben de şunu derim o zaman "bir ofis-ev bilgisayarı kullanıcısı olarak windowsta yapamayıp da diğer işletim sistemlerinde yapabildiğin neler var?". eğer bu soruma benim yukarda androidle ilgili belirttiğim sıkıntılar kadar cevap verilebilirse haksız olduğumu kabul ederim. ama bunca övgüler alan bir sistemin kendisinden çok daha basit görülen sistemlerde görülmeyen sorunlar ve sıkıntılar göstermesi normal bişey değil. baya uzun yazdım sanırım :) umarım android bu sorunlar üzerinde çalışıyordur ve en kısa zamanda bu sorunların giderildiği versiyonu yayınlar.

Lenneth

Üye
Bu reload olayini cok nadiren yasiyorum o da eger tarayiciyi actiktan sonra agir hd oyun acarsam falan ama tarayicidan sonra mesaj atinca yada baska bir uygulama acinca kesinlikle reload olayini yasamiyorum.

Muzik calari task killerin kapatamamasi normal, muzik calar bir servis uygulamasi ve android servis uygulamalarini sonlandirmaz ram dolsa bile.

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
Uygulama uygulamadir. Bir gorev yoneticisi butun uygulamalara hukmedemiyorsa gorevini yerine getiremiyor demektir.

DYNAMIXX

DYNAMIXX

Üye
Valla supersin senin gbi birinin bu açılımı yapması lazimdi yani ram doluo kapanio dicem dedigin gibi s60.da.gorduk oyle.bi skinti.yoktu

baranselona

baranselona

Üye
İdeos x5 kullaniyorum bu olayla daha hic karsilasmadim.... yada farketmedim.. bu yaziyi okuyup deneyim dedim ve asagidaki programlari acip girip hepsi aktif kullanilirken. Home tusuna bastim. Hepsini aktif kullandim hepside tikir tikir calisti

Facebook
Uber music
Nfs shift
R.thunder
Opera mobile
Dolphin hd
Chess free
Rock player
Youtube
Aldiko
Docs to go

Ya sizin ram cok dusuk kaliyor androide yada kullandiginiz program zayif mesela ben opera mobile i cok severdim ama dolphin hd yi gorunce tarayicinin ne demek oldugunu anlitosunuz operanin tek artisi akicilik ama kullanilirlik olarak dolphin hd 1 numaradir

Dedigim gibi nfs de kariyer yaparken rthunderde yarisip ayni anda face acik girdigim zaman ayni biraktigim yerde- dolphinden buraya mesaj yaziyorum ve ayni anda yukarda saydigim butun programlari tek tusla aktif kullanabiliyorum...

Bende orjinal android stock rom yuklu belkide aldiginiz firma rom u kendine gore ozellestirilirken bazi seylerde hata yapmistir....

FRAPSDH

Üye
Helal olsun arkadaşım , keşke herkes senin gibi kullandığı ürünün eksiklerini böyle açıkça söyleyebilse . Ben çok görüyorum daha yeni androidli telefon almış , daha sonra gelip nokia symbian bölümüne aklına göre hava atmaya çalışan adamlar. Sanki telefon almamış uzay mekiği almış eleman.Yok symbian bitti nokia battı gibi saçma sapan sözler söylüyorlar.

Bence sen o androidli telefonu sat veya takasla Symbian belle kullanan bir n8 al derim. Belle ise efsane geri döndü diyebiliriz.Sistemin hiçbir eksiği yok.
Hem görsellik , hem stabilite hemde şarj konusunda çok iyi durumda.

Lenneth

Üye
Ram dolunca uygulamaları sonlandırıyor, o uygulamaya tekrar dönünce baştan açıyor.

Ama bu sadece benim başıma 2 tane hd oyun açıkken falan geliyor ama Opera Mobile ile pdf dosyası indirip office ile açıp Opera'ya geri dönünce herhangi bir "reload" olayı ile karşılaşmıyorum.

----------Eklendi @ 17:00:11 ---------- Yazıldı @ 16:59:22 ----------

Helal olsun arkadaşım , keşke herkes senin gibi kullandığı ürünün eksiklerini böyle açıkça söyleyebilse . Ben çok görüyorum daha yeni androidli telefon almış , daha sonra gelip nokia symbian bölümüne aklına göre hava atmaya çalışan adamlar. Sanki telefon almamış uzay mekiği almış eleman.Yok symbian bitti nokia battı gibi saçma sapan sözler söylüyorlar.

Bence sen o androidli telefonu sat veya takasla Symbian belle kullanan bir n8 al derim. Belle ise efsane geri döndü diyebiliriz.Sistemin hiçbir eksiği yok.
Hem görsellik , hem stabilite hemde şarj konusunda çok iyi durumda.

Doğru, 2016'ya kadar destek görüp ondan sonra ömrü bitecek olan sistem Android zaten (!) :zuhaha: O kadar abarttığınız Belle N8'imde yüklü kameraya işim düşmediği zamanlar yüzüne bile bakmıyorum n8'in

FRAPSDH

Üye
Şaşırdım demek ki sen telefonu amacı dışında kullanıyorsun. imzana baktım aynı zamanda galaxy s kullanıyormuşsun , şunu söyleyebilirim n8, mum söndürme gibi ıvır zıvır oyunlar dışında galaxy s den daha fonksiyonel bir cihazdır. Kişisel fikirlere birşey diyemem ama genel olarak dediğim şekildedir.

Merak etme biz n8 i 2016 ya kadar kullanmayacağız o zamana kadar kim öle kim kala ,Artık Nokia ne telefonlar çıkartır 2013-2014e kadar, kısaca sen bunu dert etme arkadaşım :)

baranselona

baranselona

Üye
Ram dolunca uygulamaları sonlandırıyor, o uygulamaya tekrar dönünce baştan açıyor.Ama bu sadece benim başıma 2 tane hd oyun açıkken falan geliyor ama Opera Mobile ile pdf dosyası indirip office ile açıp Opera'ya geri dönünce herhangi bir "reload" olayı ile karşılaşmıyorum.----------Eklendi @ 17:00:11 ---------- Yazıldı @ 16:59:22 ----------Doğru, 2016'ya kadar destek görüp ondan sonra ömrü bitecek olan sistem Android zaten (!) :zuhaha: O kadar abarttığınız Belle N8'imde yüklü kameraya işim düşmediği zamanlar yüzüne bile bakmıyorum n8'in
Bu konuyu acan arkadasin yapmak isteyipte yapamadigi olaylari ben takir takir hergun yapiyorum... ve yukarda yazdigim programlarida deneyim dedim acaba ben mi farketmedim diye.. kitap okudum sonra face e girdim sonra shifti actim sonra rthunderi actim hepsini boyle acip hurcaladim tektek. Sonra baktim hepsi biraktigim yerde... dedim acaba ben baska bi isletim sistemimi kullaniyorum... bide butun telefonlar ayni yazmislar ne alaka yahu htc kendi arayuzunu kullaniyor samsung kendi arayuzunu- eskiden telefonlarin tasarimlari cok mu farkliydi birbirinden. Simdi galaxy s2 ile htc desire ayni mi tasarim olarak yada ideos x5 le vdf945 ayni mi.... dokunmatik telefonlar sonucta ekranlari buyuk olacak tabiiki... nasil eskiden n70 vb.. telefonlar birbirine benziyosa yada 6600 la siemens in bi modeli birbirine benziyosa....

----------Eklendi @ 17:21:44 ---------- Yazıldı @ 17:11:37 ----------

Şaşırdım demek ki sen telefonu amacı dışında kullanıyorsun. imzana baktım aynı zamanda galaxy s kullanıyormuşsun , şunu söyleyebilirim n8, mum söndürme gibi ıvır zıvır oyunlar dışında galaxy s den daha fonksiyonel bir cihazdır. Kişisel fikirlere birşey diyemem ama genel olarak dediğim şekildedir.Merak etme biz n8 i 2016 ya kadar kullanmayacağız o zamana kadar kim öle kim kala ,Artık Nokia ne telefonlar çıkartır 2013-2014e kadar, kısaca sen bunu dert etme arkadaşım :)
N 8 in galaxy den kamerasi disinda ne fonksyonelligi var ki ayrica konuda yazilimdan bahsediliyor konuyu saptirmayin n8 inizi yada. Symbiani ovmek istiyorsaniz symbian 3 bolumu diye bir yer var.... Ki zaten kullandigim n8 lerin hicbiri duzgun calismiyor arkada 3-4 program acinca hemen takilmalar kasilmalar. Zaten donunca biseyde yapamiyosun ne bataryayi cikarabiliyosun ne telefonu kapatabiliyosun bekleki kendine gelsin.....

oceangoing

Üye
Bu home tuşu olayı hakikaten işlevsiz symbianın arka plan uygulaması gibi değil arkadaşa katılmamak mümkün değil ama ben t10da böyle bir sorun yaşamadım programlar arası geçiş normal ama neyin çalışıp neyin çalışmadığı belli değil task killerlara gelince herkesin kullandığı advanced task killerı kullanıyorum ama pek bir faydasıda yok gibi açıkçası.

baranselona

baranselona

Üye
Marketteki task killer vb.. programlar zaten. Bataryayi yiyor ve uygulamalarin sistemle ilgili olanlarini kapatmiyor eger acemiyseniz ise yariyorlar kasmamasi icin ama elle manuel yapilmasi cok daha yararli olacaktir...

maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
    Konu Sahibi
benim amacım android sistemini kötülemek değil. amacım bu olsaydı android bir işe yaramıyor deyip gider başka bişey alırdım. s60v3'ten daha iyi olduğunu düşünüp android bir telefona geçtim. 24 ay takside bağladım kendimi. androide geçmemdeki en büyük etken piyasadaki android telefon yaygınlığı ve android hakkında yapılan övgüler oldu. "çok hızlı, donmaz, takılmaz, bolca uygulama var" gibi övgüler. telefonu aldığım günlerde bankanın sitesinden bir eft yapmam gerekti. bu söylediğim reload olayından dolayı eft yapamadım. diğer s60v3 telefonumda internet paketim olmamasına rağmen yeni telefonuma sinirlenip eft yi eski telefonumdan yaptım. ve ay sonunda 20 tl data ücreti geldi. androd telefonum bu işi başarabilseydi ben o işlemi ücretsiz yapabilecektim. kendimi de "ben bu parayı bankadan havale yapsaydım yine 20 tl ücret alırlardı" diyerek avuttum artık. android ilk hayal kırıklığımı böyle yaşattı bana. bazı arkadaşlar web sayflarına kaldıkları yerden devam edebildiklerini yazmışlar. ama yanılıyorlar. web browser açtığınız sayfayı altta açık olarak bekletmiyor. sadece son kaldığınız yerin adresini hafızasına alıp browseri kapatıyor. siz geri döndüğünüzde browseri açıp kaldığınız adresi yeniden yüklüyor. bu yeniden yükleme hem zaman kaybı yaratıyor hem data kaybı yaratıyor hem de banka siteleri gibi şffre gerektiren sayfalarda önceki girdiğiniz şffreyi tekrar girmenizi istiyor. vakıfbank sitesinde bunu aşamazsınız. ama ben s60v3 telefonumda vakıfbank sitesinde bu problemi yaşamıyorum. benim demek istediğim de bu. s60v3'te yaşamadığım sorunu neden androidin üstelik en güncel sürümünde yaşıyorum. o kadar harika ve gelişmiş olduğu söylenen bir sistemin bana bu sorunu yaşatmaması gerekirdi. hangi profesonel android kullanıcısına bunu sorarsanız sorun reload olayını doğrulayacaktır ve bunun android için bir eksiklik olduğunu söyleyecektir. evet bazı oyunlar ve uygulamalar kaldığı yerden devam ediyor. sorun da burda. kimisi kaldığınız yerde altta bekliyor, kimisi uygulamayı yeniden açtığınızda kaldığınız yeri yeniden yüklüyor, kimisi de uygulamayı en baştan başlatıyor. yani sistemin bir standardı yok. ben bunu söylüyorum. ayrıca takılmalar, "beklenmeyen bir hata oluştu" uyarıları da işin cabası. telefonu ne root yaptım ne de farklı bir rom yükledim. ilk aldığım haliyle duruyor yani. task killer kullanmıyorum artık çünkü task killer ile çalışan uygulamaları sonlandırıyorum, geriye çalışan 3-4 tane androidin kendi uygulamaları kalıyor, tuş kilidini kapatıp açtığımda task killer 8-10 uygulamanın çalışmaya başladığını gösteriyor bu sefer. hiç bir işlem yapmadan 5-6 uygulama fazladan çalışmaya başlıyor. bu da çok can sıkıcı oluyor ve task killerin bir hükmü kalmıyor.

baranselona

baranselona

Üye
bu olayin oldugunu duydum ama ben dolphin hd tarayicisiyla sorunsuz islemlerimi hallediyorum dedigim gibi bugun ozellikle denedim sayfa,adresi falan kaydetme yok direk kaldigim yerden devam ettim...yada benim cihazim x5 androidin standart arayuzuyle geliyor yani firma kendine,ozel bisey yapmiyor ama samsung-htc-s.e-lg gibi firmalar androidi kendilerine gore ozellestiriyorlar ozellestirirkende belki arka planda calisan uygulamalarin ram de az yer kaplamasi icin boyle bi yola basvurmuslardir... yada sizin telefonunuzun ram i dusuktur...
.ama dedigim gibi bu olayla huawei ideos x5 te hic karsilasmadim bir uygulamadayken home tusuna basip baska bir uygulamaya gectigimde kaldigim yerde hic yuklenmesiz devam ediyorum... bu sorunu yasayanlarda genellikle samsung vb.. extradan markaya gore degistirilmis sistemlerde olusuyor.... yada dusuk ramli cihazlarda...

ovural

Üye
galaxy s2 var bende de böyle bir sorun yok .. her türlü işlemi yapıyorum .. tabi uygulamadan uygulamaya farklılık olabiliyor ..
benim şöyle bir sıkıntım var ..

mesela 3 browser kurulu ve sayfada bir linke basıyorum .. o esnada hangi tarayıcı ile acayım diye sorabiliyor .. varsayılan yapmak istemiyorum .. ama mevcut tarayıcımda calisirken bir daha neden tarayıcı secmemi istiyor ..
o an dolphindeyim yine dolphinde devam etmeli yada hangi tarayıcıda isem .. bu konuda çözüm varmı bilen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt