Liseler hakkında yardım :|

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi
Liseler hakkında yardım :|
ben 8.sınıfa gidiyorum seneye büyük ihtimal meslek lisesi bilişim bölümüne gidicem bu bölümden bilgisayar öğretmeni olabilirim diye biliyorum doğrumu ? peki bilgisayar mühendisi olabilir miyim?
bi forumda özel üniversiteye gidersen olabilirsin diye okumuştum (yanlış hatırlamıyorsam).
ve seneye düz liseler kalkacak mı ?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
düz liseler yavaş yavaş kalkıyor,ama birden kalkmayacak.meslek lisesine gitmeyi bence pek düşünme.eğer ortalamanı yüksek tutarsan anadolu lisesine bak.ben meslek lisesine gidiyorum,öğretmen ve mühandis olabiliyoruz ama aşırı derecede çalışmak gerekiyor.birde eskiden 2 senelik üniversitelere össye girmeden geçiş hakkı vardı artık o yok.he birde son olarak,eğer matematik yapamadığından meslek lisesi bilişim bölümüne gelmeyi düşünüyorsan hiç düşünme.2. sene matematiğin babalarını öğrenmek zorunda kalıyorsun.

JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi
düz liseler yavaş yavaş kalkıyor,ama birden kalkmayacak.meslek lisesine gitmeyi bence pek düşünme.eğer ortalamanı yüksek tutarsan anadolu lisesine bak.ben meslek lisesine gidiyorum,öğretmen ve mühandis olabiliyoruz ama aşırı derecede çalışmak gerekiyor.birde eskiden 2 senelik üniversitelere össye girmeden geçiş hakkı vardı artık o yok.he birde son olarak,eğer matematik yapamadığından meslek lisesi bilişim bölümüne gelmeyi düşünüyorsan hiç düşünme.2. sene matematiğin babalarını öğrenmek zorunda kalıyorsun.

anadolu meslek lisesine gidebileceğimi sanmıyorum. mecbur meslek lisesine gidicem. sen hangi bölüme gidiyosun ? bilişim mi ?

mangdaşire

mangdaşire

Üye
anadolu meslek lisesine gidebileceğimi sanmıyorum. mecbur meslek lisesine gidicem. sen hangi bölüme gidiyosun ? bilişim mi ?
aynen,bilişim.ama düz mesleklerle aramızda çok fark yok.sadece 2 saat fazladan ingilizce görüyoruz.

JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi
mangdaşire

mangdaşire

Üye
peki bölümünden memnun musun ? :ehe yani başka bölüm önerir misin ?
önermem :D bilişim bölümünün işi ya yazılımla ya da donanımla olur.bu yüzden rahat olduğun tarafları da var.elektrik elektronik bölümü sadece donanımdır.sürekli makineler söker takarsın,pense falan alırsın,bayağı ugraşırsın.diğer bölümleri az çok tahmin edebiliyorsundur zaten :D yani kısaca bilişim bölümünü öneririm.

JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi

önermem :D bilişim bölümünün işi ya yazılımla ya da donanımla olur.bu yüzden rahat olduğun tarafları da var.elektrik elektronik bölümü sadece donanımdır.sürekli makineler söker takarsın,pense falan alırsın,bayağı ugraşırsın.diğer bölümleri az çok tahmin edebiliyorsundur zaten :D yani kısaca bilişim bölümünü öneririm.

tamam, ilgilendiğin için teşekkürler :ehe

JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi
Güzel sanatlar lisesine gitmeye karar verdim. resim yeteneğim var. :ehe meslek lisesinden iyimidir görsel sanatlar lisesi ? :hmmm

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Güzel sanatlar lisesine gitmeye karar verdim. resim yeteneğim var. :ehe meslek lisesinden iyimidir görsel sanatlar lisesi ? :hmmm
bu sorun garip geldi eger universite de kesin guzel sanatlar dusunuyosan tabiki oraya guzel sanatlar lisesine git eger guzel sanatlar dusunup meslek lisesine gidersen cok yazik olur benim hatama dusersin eger ben anadolu lisesi yerine guzel sanatlara gitseydim hersey cok guzel olcakti ama yaptim bi kere o hatayi :( simdi dusunuyorum yetenek sinavinda napcam diye cunku onlar benden cok once hazir olcaklar bu sinava

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
ben de 8. sınıfım ve puan açısından bir sıkıntım yok bu sene de ortalamamın altına düşmezsem iyi bir okula gideceğim inş. fakat sana tavsiyem bilgisayar öğretmeni olmak istiyorsan sanırım meslek liselerinde hala öyle bir bölüm var hatta bizim bilgisayar öğretmeni de meslek lisesi mezunu üniversite de okumuş bir ara müdürlüğe kadar yükselmiş ama kendi isteğiyle bırakmış yine de sen puanına uyan bir meslek lisesinin sitesine gir bölümlerine bak veya bilgisayar öğretmeninle konuş. Görsel sanatlar lisesine gideceksen sanırım ortalamanın 3 veya 4 ten yüksek olması gerekiyor.

JUSTİNBB

JUSTİNBB

Üye
    Konu Sahibi
yapmayın ya aslında sbs ortalamam çok iyi gelmez gibi. güzel sanatlar lisesini istiyordum ama napalım:hmmm
internette incelediğim çoğu lise anadolu güzel sanatlar lisesi.. ben bi ara güzel sanatlar meslek lisesi de duymuştum ama internette bulamadım.

aslında bide denizcilik meslek lisesi ve turizm,otelcilik meslek lisesi..
çok kararsızım ya..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt