Firmaların root işlemi hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Firmaların root işlemi hakkında
Aradaşlar android sonuçta açık kod kaynaklı bi işletim sistemi yani google bunu kendinizde modifiye yaparak geliştirebilirsiniz diyor ama firmalar neden root işleminde cihazınız garanti dışı kalır diyorlar.Ha tamam root işlemiyle yapılan bazı işlemler tehlikeli ama usta bi kullanıcıysan herhangi bir sorun olmaz.Ama firmalar niye böyle bişey yaparlar bi türlü anlam veremiyorum

Telefonum Vodafone 945+root+xperia mod rom

Şehriyar

Şehriyar

Üye
usta bir kullaniciysan zaten senin root edecegini garantilik bir is olunca da unroot edecegini biliyorlar merak etme :) root erisimi usta olmayanlar icin kapali ustalar zaten aciyorlar erisimi :)

• Beğen
Tepkiler: serif55
serif55

serif55

Üye
usta bir kullaniciysan zaten senin root edecegini garantilik bir is olunca da unroot edecegini biliyorlar merak etme :) root erisimi usta olmayanlar icin kapali ustalar zaten aciyorlar erisimi :)

Zaten bunu Android yani Google engellemiyor dediğin gibi üretici firmalar engelliyor. Benim aklıma bir neden geliyor o da satış korkusu;

Şöyleki örnek vericek olursam bundan önceki telefonum Htc Wildfire dı ve 2.1 li sürümle geliodu, yani hız, stabillik vs. açısından biraz eksik bi telefondu kendisi canlı duvar kağıdı çalıştıramıodum mesela ama wildfire için root yetkisi çıktı ve telefona overlok yapabildim, canlı duvar kağıtlarını çalıştırabildim, dahada hızlandı ve stabilleşti takılmalar fln ortadan kayboldu. Root yapmadan önce bu saydığım + ları kapsayan bi telefon almayı düşünüodum ama çıkınca vazgeçtim bu da firmaların işine gelmio tabiki. Yani işin özü keyiflerinden kısıtlamıyorlar telefonları dostum ;)

av.AK

av.AK

Üye
cihazı root ettiğin zaman işlemci gibi bir çok donanımda yetki sahibi oluyorsun. en basitinden 800mhz lik işlemciyi 1.8ghz yapabilirsin ama bu aşırı ısınma yapar ve cihazda sorunlar oluşabilir. firmalar bu sorunlar oluşmasın diye donanımsal parçalara ulaşımı kısıtlıyor

mancukya

Üye
Htc evo 3d aldi arkadasin birisi Root islemi icin okadar sacma olaylar yapmak gerekiyorki dogru düzgün okumadan bu islere girecek birisi icin oldukca sakat. Android üreten firmalarin anlamasi gerekli Samsung bu konuda uyandi herhangi bir kernel atiyorsun ve sorun hal oluyor, Sonyde bu konuda ilginc bir sekilde son 6 ayda baya degiskenlik gösteriyor hatta Sony ve Samsung Cynogen yapiminda calisanlara kod yada yeni cikaracaklari telleri dahi yolladilar. Lg icin yorum yapmiycam bilmiyorum durumunu.
Ama olay Htc ve Moto oldumu tam tersine dönüyor kilitli bootloader ile kernel atmayi hem zorlastiriyorlar hemde bir sekilde bulunsa bile sacma sapan kirma yöntemleri ile ugrasiliyor Htc karar aldi bootlader kilitlememek icin ama ama bundan sonraki modelleri icin önceki modeller tam bir bas belasi.
Root olayinda garanti kapsaminda sebebler belli kilitli bir bootlader acmak isterken yapilabilecek herhangi bir hata, yada sonrasinda sisteme direk ulasma imkani oldugu icin islemci overclock, ram ayari vs vs yada dosya sistemleri oynama teli bozma imkanini kolay hale getiriyor.
Aslinda yukardaki arkadas dogruyu söylemis Bootlader acik olan bir makinede bozulma imkani yok gibi birsey olsada tekrar düzeltme sansi var ama kilitli bootloader olan makinelerde bozulma sansi oldukca yüksek.

karayel90

karayel90

Üye
    Konu Sahibi
Hımm bak bunları bilmiyordum

serinaga

serinaga

Üye
Way be neler warmış yahuu ???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt