Yunanistan ile Türkiye birleşecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Samsun55''

Samsun55''

Üye
    Konu Sahibi
Yunanistan ile Türkiye birleşecek
Gediz Üniversitesi'nde ders vermeye başlayan dünyaca ünlü Yunan asıllı Türkolog Prof. Dr. Dimitri Kitsikis, batmanın eşiğine gelen Yunanistan'ın Avrupa'dan kopacağını, Türkiye'yle birleşeceğini savunuyor.
Kistikis, "En koyu Yunan milliyetçiler bile krize karşı bu çözüm üzerinde duruyor." diyor. Prof. Dr. Kitsikis, Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Uygarlıklar Tarihi konularında misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor. Yaşamını Kanada ve Yunanistan'da sürdüren Kitsikis, Türk ve yabancı öğrencileri güncel gelişmeler hakkında da bilgilendiriyor.
[h=4]'BENİM 50 YILLIK HAYALİM'[/h] 15 yıl önce yayımlanan "Türk-Yunan İmparatorluğu" adlı kitabıyla dünyada yankı uyandıran tanınmış tarihçi, son yaşananların kendisini haklı çıkaracağını söylüyor. Yunanistan'ın batmanın eşiğine geldiğini, ekonomisinin çöktüğünü, tek kurtuluşunun ise komşusu Türkiye'yle ilişkilerinde yepyeni bir dönem açmakta olduğunu dile getiriyor. "Benim 50 yıllık hayalim, Osmanlı döneminde 400 yıl boyunca kardeşçe yaşamış iki toplumun tekrar bir araya gelmesiydi." diyen Dimitri Kitsikis, "Çamlıca Hayali" adlı kitabında bunun üzerinde durduğunu anlatarak, İstanbul'un ve Yunanistan'ın Brüksel'i olabileceğini anlatmaya çalıştığına dikkat çekiyor:
[h=4]YUNANİSTAN'I ANCAK TÜRKİYE KURTARABİLİR[/h] "Konfederasyon tarzında iki devletli, çevredeki diğer ülkelerin de şemsiyesi altına girebileceği yeni bir oluşum hayalimin gerçekleşeceğine olan inancım şimdi çok daha güçlü. Avrupa Birliği (AB)'nden kopacak Yunanistan'ı, ancak kurtarabilir. Yunanistan'da bu konuşuluyor, en koyu Yunan milliyetçiler bile birliktelikten bahsediyor. Şartlar, müthiş bir değişimi hazırladı. Osmanlı'dan bağımsızlığın ilan edildiği 25 Mart 1821 tarihi artık özgürlük gününden çok, çöküşün başlangıcı olarak değerlendiriliyor."
[h=4]TÜRKİYE VE YUNANİSTAN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK[/h] Prof. Dr. Kitsikis, birlikteliğin ve Yunanistan'ın gücüne güç katacağının altını çiziyor. Buna daha önce AB'nin en büyük engel olduğuna dikkat çekerek, bu engelin adım adım ortadan kalktığını söylüyor. AB ile ilişkilerinin bundan böyle eskisi gibi olamayacağına vurgulayarak, "Bir süre beraber çalıştığım merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal da hayalimi destekliyordu ama günün koşulları nedeniyle henüz olgunlaşmamış bir fikirdi. Şimdi ise tam zamanı. İki ülke arasında arabulucuk yapmaya, her türlü göreve hazırım. Bu konu, yakında daha çok konuşulacak. Birbirimizle karşı karşıya gelmemiz için sebep yok, tekrar bir araya gelmemiz için ise çok. Ben iyimserim; Avrupa'da çıkan, en çok da Yunanistan'ı etkileyen ekonomik kriz, göreceksiniz çok şey değiştirecek." ifadelerini kullanıyor.
 


' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Bana biraz hayali gibi geldi.Türkiye büyük bir devlet tamam da başka bır devletı koruyacak kalkındıracak kadar buyuk mu anlamadım.Ki Yunanlılar bu duruma bır yerden sonra yanasmazlar cunku olacakları sımdıden gorur gıbıyım.Bizim Türkler her gördükleri Yunan'a laf vuracaktır:D Döndünüz dolaştınız kucagımıza geldınız işte gıbıcesınden
 
  • Beğen
Tepkiler: Revengeful
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Bana biraz hayali gibi geldi.Türkiye büyük bir devlet tamam da başka bır devletı koruyacak kalkındıracak kadar buyuk mu anlamadım.Ki Yunanlılar bu duruma bır yerden sonra yanasmazlar cunku olacakları sımdıden gorur gıbıyım.Bizim Türkler her gördükleri Yunan'a laf vuracaktır:D Döndünüz dolaştınız kucagımıza geldınız işte gıbıcesınden
cok haklisin olacak bir sey degil bu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
507
TheNightMare.
Haydar
Cevap
5
Görüntüleme
591
Reşwan
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
459
doctorrr
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
439
Türe


Üst Alt