N8'in Mükemmel Kamerası ve Anı Yakalamak

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dampierre

Dampierre

Üye
    Konu Sahibi
N8'in Mükemmel Kamerası ve Anı Yakalamak
Bir telefon böylemi anı yakalar?? 3500 devirde dönen fanı dönmüyormuş gibi çekiyor flashla. yuh dedim yani, resimler konuşsun söylencek laf yok :D

İki resimde de fan 3500 devir dönüyor, fakat dönüyormu anlamak mümkün değil. Bu arada resimlerin kenarları niye bulanık diye sormayın, makro modda çektim haliyle odakladığım yeri net çekti.

püfür püfür esiyor valla, şu an kullanıyorum, gözüm kuruyor hemen :D

ekran kartı bozulmuştu, fanını değerlendireyim dedim, ayaklı fanın yapım aşaması 1 :D

buda son hali

• Beğen
Tepkiler: sekajmer, tuzluca76, n000k ve 1 kişi daha

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Kardeş ben bu aletle su damlacıklarını yakalıyorum sen ne diyorsun ya :D birde slow motion özelliği olsaydı N8 i sırf kamerası bakımından bile hala alınabilecek bir telefon olarak görebilirdim. Ki Kaliteli telefon lensi bulabilsem N8 ile yapılacakların haddi hesabı yok fotoğraf bakımından :) elimdeki kalitesiz lensle bile çektiğim fotoğraflara yorumlar şöyle profesyonel havası seziyorum. Prof makina gibi anasını satim vs vs :D dediğm gibi kaliteli optik lens lazım :)

FastBreaker

FastBreaker

Üye
çok iyi :oke: fanlar gerçekten dönerken çektin dimi çünkü inanması zor :D

Uruloki

Uruloki

Üye
he ya prof makine sanki bu arada dampierre yapım aşamasını anlat :D

Dampierre

Dampierre

Üye
    Konu Sahibi
fanlar cidden dönüyordu :D, gerçekten inanması zor :D isterseniz sizde hızlı dönen birşey üzerinde deneme yapın.

yapım aşamasını anlatayım.

-öncelikle hızlı ve sessiz çalışan bir fan, ben ekran kartı fanı kullandım
-bir adet bakır plaka, yada sağlam bir plaka
-matkap yada delici birşey, bakır plakayı delerken ben matkap ile deldim
-fan kaç voltta çalışıyorsa ona uygun güç kaynağı, benimkisi 12 volt, bende 12 ile 1.5 volt arasında değiştirilebilen bir AC-DC adaptör kullanıyorum, hızını volta göre ayarlıyorum,
-gerisi sizin yaratıcılığınız

şu an yine kullanıyorum fanı, harika gerçekten, herkese lazım bir tane :D

----------Eklendi @ 10:30:52 ---------- Yazıldı @ 10:29:15 ----------

Kardeş ben bu aletle su damlacıklarını yakalıyorum sen ne diyorsun ya :D birde slow motion özelliği olsaydı N8 i sırf kamerası bakımından bile hala alınabilecek bir telefon olarak görebilirdim. Ki Kaliteli telefon lensi bulabilsem N8 ile yapılacakların haddi hesabı yok fotoğraf bakımından :) elimdeki kalitesiz lensle bile çektiğim fotoğraflara yorumlar şöyle profesyonel havası seziyorum. Prof makina gibi anasını satim vs vs :D dediğm gibi kaliteli optik lens lazım :)

çeken kişi profesyonel olunca, kamera farketmez :D sen 3.2 mp lik n73 kamerasıyla bile harikalar yaratırsın :D

• Beğen
Tepkiler: -omer- ve tuzluca76
pRime.

pRime.

Üye
Vay be. :D

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Xenon'un farkı,

Pozlama süresini kısaltıyor ve haliyle anı yakalayabiliyor.

Xenon ile çekilmiş bir fotoğrafın EXIF bilgileri:

Pozlama Süresi: 1/50
Diyafram: F2.97
Obtüratör hızı: 0.18

Flashsız çekilmiş bir fotoğrafın EXIF bilgileri:

Pozlama süresi: 1/25
Diyafram: F2.97
Obtüratör hızı: 0.22

Bu arada, Xenon candır :ehe

-omer-

-omer-

Üye
tuzluca76 vs vs diğer arkadslar 12 veya 9mp. de cekerken fotograf boyutları ne kdar oluyo?? ha bide dün bi örümcek gördüm bakalım yakalayabilcek mi dedim işte sonuç(upload ederken kalitesi düştü :( ;

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Ömer,

12 Mp'de 4000 x 3000,

9 Mp'de 4000 x 2248'dir boyutlar.

polluxea♪

polluxea♪

Üye
​vayyy anasnıı beee :D

TheMadness

TheMadness

Üye
N8'de ne donanımlar var en iyi telefon ama yazılımı kötü işte hep kısıtlama. Camerapro kullanın süper çekiyor %100 4000x3000 :) Makro modu falan profesyonel makina gibi oldu.

Dampierre

Dampierre

Üye
    Konu Sahibi
N8'de ne donanımlar var en iyi telefon ama yazılımı kötü işte hep kısıtlama. Camerapro kullanın süper çekiyor 0 4000x3000 :) Makro modu falan profesyonel makina gibi oldu.

camera pro ile focus yaptıktan sonra ışık ayarlayıcısı kendini kapatıyor, parlak bir yere focusladıktan sonra karanalık bir yere dönünce simsiyah görünüyor, yada karanlık yere odaklayıp aydınlığa gelince bembeyaz. Sırf bu bug yüzünden camera pro kullanmıyorum

distakjo

distakjo

Üye
işte benim telefonum :D

PriZm

PriZm

Üye
vay canina hic fena degil bende galaxy s ile deneyeyim bakalim noolcak:D

Dampierre

Dampierre

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: Cezzbedici3, Apple iPhone4, -omer- ve 4 diğerleri
emreipekci

emreipekci

Üye
harbi süper kamera yani.:alkis

Anußis

Anußis

Üye
kasa fanlarını ben çektiğimdede ilk inanmamıştım ... yakalayıp çekiyor anlık

----------Eklendi @ 19:46:15 ---------- Yazıldı @ 19:45:23 ----------

vay canina hic fena degil bende galaxy s ile deneyeyim bakalim noolcak:D

sizin kameralarda anlık mod olmadığı için dönüyorken çekilecek ve dönüyor oldugunu fotoda göreceksin ... galaxyle denenmiş birşeydir

PriZm

PriZm

Üye
hmm bence xenon flasi olsaydi oda boyle cekerdi diye dusunuyorum
su fan resimlerini birde flashsiz cekin bakalim nolacak:D

Masha

Masha

Üye
Nokia zaten sadece Kamera'da başarılı. Oda olmasa piyasa da tutunamaz.
Bırak da o kadar da olsun :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...