Ben geçen hafta bu telefonu aldım. Vodafone Faturalı genç avantaj tarifesindeyseniz aylık 1 lira fazla fatura ödüyorsunuz 24 ay ve bu telefon 24 liraya gelmiş oluyor. Tabi bu durum 8 aydır bu tarifede olanlar için geçerli. Eğer benim gibi 8 aydan daha az bir süredir bu tarifedeyseniz,kredi kartınızdan 180 lira çekiyorlar ondan sonra faturanız 11 lira mı ne geliyor 24 ay. yani bir kısmını faturanızın peşin alıyorlar. Nihayetinde eğer 24 ay sürecinde bu sözleşmeden caymazsanız 24 liraya geliyor bu telefon.
Telefon "akıllı bir telefon" değil. Alacak arkadaşlar öyle mükemmel bir teknoloji harikası beklemesin. Bir de FB için üretilmiş falan ya,ana ekranında Durum güncelleme kısmı,FB kısa yolları falan var. Bir de aşağıda FB tuşu var. Resimlerde görmüşsünüzdür. Eğer FB'a giriş yaparsanız-tarayıcı olan opera dan değil,kendi uygulamasından- sonrasında çıkış yapamıyorsunuz. Yani "Çıkış yap" seçeneği yok. Sürekli açık kalıyor. Eğer siz ayarlardan "manuel güncelleme" yapmadıysanız otomatik olarak Fb u güncelliyor. Fena telefon değil,biraz çakma Blackberry diyebiliriz sanki. Ben sevdim şimdilik. En kötü özelliği ise bence General Mobile ın bazı modellerinde olduğu gibi bataryanız zayıfken arama yapmanıza izin vermiyor ama bütün fuzuli işleri -kamera,radyo vb.- yapmanıza imkan sağlıyor. Telefonu kötülemiş gibi olmayım yani yine de fena telefon değil. Bu arada merak edenler mutlaka olacaktır,vodafone dışındaki hatları da çalıştırıyor. Vodafone bu telefonu Alcatel'e yaptırmış. Telefonu kampanya kapsamında alıyorsanız bir sözleşme imzalatıyorlar. Eğer bu 24 ayı doldurmadan sözleşmeyi iptal ederseniz,sanki 229 liraya kampanyasız almışsınız gibi kalan parayı ödeyecekmişsiniz galiba. Vodafone dan telefonu satın alırken orada çalışanlar da net bilgi sahibi olmadıklarını ve müşteri hizmetlerinden net bilgi alabileceğimi söylediler. Bu işte bir bit yeniği var gibi geldi bana doğrusu. Her neyse,telefonu alacaklara şimdiden hayırlı olsun