Siverekli olmak.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Siverekli olmak.
SİVEREKLİ OLMAK / YILMAZ GÜNEY - 1968

"Bir gün nereli olduğumu sordular.

- Babam Siverek'lidir dedim.

Siverek adına şaştılar hiç duymamışlar.

- Nerdedir bu Siverek? Dediler.

- Siverek Napoli'nin kazasıdır dedim.

Düşündüler bir süre birbirlerine bakındılar.

- Biz İtalya'yı çok iyi biliriz. Yanlışınız olmasın. Napoli'nin böyle bir kazası yoktur.

Siverek İtalya'da olsa bileceklerdi. Siverek Urfa'nın bir kazasıydı. Urfa'da Türkiye'de bir şehirdi.

Bizim memleketin insanları iyidir akılları çoktur; İtalya'yı bilirler Fransa'yı bilirler. Çinistanı Falanistanı bilirler lakin kendi yurtlarını bilmezler. Dünyanın öte ucundaki ülkelerin yardımına koşmak için can atarlar. Onlar için şiirler yazar onlar için ağıt yakarlar. Falanistan köylüsünün acısını anlatan kitaplar kapışılır benim memleketimin insanlarına sırtları dönüktür onları görmezler göremezler."

(İstanbul Yüksek Tahsil Gençlik Derneği'nin yayınladığı "Siverek" adlı dergi için Yılmaz Güney'den de bir yazı istemişler. O da "Siverek'li Olmak" başlığı altında yukarıdaki satırları yazmış...)

• Beğen
Tepkiler: manolyam63 ve Burak

Burak

Üye
napak hacı okuyak mı :D

----------Eklendi @ 13:07:48 ---------- Yazıldı @ 13:07:32 ----------

şaka dedim okudum etkilendim çok dogru :hmmm

• Beğen
Tepkiler: manolyam63
Necmati

Necmati

Üye
:hmmm

• Beğen
y n s c n

y n s c n

Üye
Sonuc olarak sivelek bir köy ve bazı insanlar yudumuzdada olsa bilemeyebilir. Napoli bir şekil ve duyulmuş bir şehir onu bilmeleri çok normal. Yazar onlara urfa diye söyleyeseydi adamlar bilebilirdi.. Tez'de anlatılmak istenen toplum kültürünü sorgulamakmı ? Bilgisizliği sınamakmı ? Anlayamadım doğrusu..

• Beğen
zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
Sonuc olarak sivelek bir köy ve bazı insanlar yudumuzdada olsa bilemeyebilir. Napoli bir şekil ve duyulmuş bir şehir onu bilmeleri çok normal. Yazar onlara urfa diye söyleyeseydi adamlar bilebilirdi.. Tez'de anlatılmak istenen toplum kültürünü sorgulamakmı ? Bilgisizliği sınamakmı ? Anlayamadım doğrusu..

:Dköy değil siverek 38 ilden büyük bir ilçe :D

• Beğen
y n s c n

y n s c n

Üye

:Dköy değil siverek 38 ilden büyük bir ilçe :D

Yahu neyse ne sonuc olarak bir il değil öyle değilmi ? Napoli ile kıyasmalak yanlış.. Mesela Venezia'yı sorsaydı köylüler bilemezdi.

'Patron

'Patron

Üye
:D Guzelmiş.

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
anlatılmak isteneni anlamadın :) cümlede diyorki napolinin bir köyü olsaydı siverek çok iyi tanınacaktı ama urfada olunca yani türkiyede olunca bilinmiyor yani bizim insanımız avrupada herhangi bir yerde en ufak yeri bile bilirler bizim memleket olunca turist gibi yabancı kalırlar :)

Masha

Masha

Üye
Urfa'da duyduğuma göre en güzel yer Bozova :hmmm , Atatürk Barajına gitmiştim çok güzeldi. Ve Urfa'da Balıklıgöl :oke:

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Reklam yapmaya gerek yok .:ehe

zaza

zaza

Üye
    Konu Sahibi
reklam ve ben? aynı cümle içinde kullanmak bile bir hata :ehe

KenJ!

KenJ!

Üye
sivrisinek olmak diye okudum.:aha:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt