Wifi-Gprs [Şarj]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
Wifi-Gprs [Şarj]
Arkadaşlar aklıma bişey takıldı. Wifimi daha çok şarj yer Gprsmi? Mantık olarak gprs daha çok yer bence çünkü veriyi aldığı mesafe wifiye oranla uçurum kadar uzak. Bi sorumda cepten internet kullanmıyorum ve 3gye aboneyim. Şebeke modunu çift moddan gsme geçirsem şarj konusunda fark edermi? Şimdiden teşekkürler

u_cosar

u_cosar

Üye
3g Gsm şebekesine göre aşırı şarj yer bence 3g yi kullanmıyorsan kapatmalısın.Ayrıca Gprs Wifi ye göre fazla şarj götürür.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
3G gsm'den daha fazla bekleme süresine sahip :D
3G'yi açtıgında mesajlasmazsan,arama yapmazsan yada internette takılmazsan sarjın daha uzun dayanır
:d:
Çünkü 3G heryerde tam sinyal çekmez :aha:

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
umut681

umut681

Üye
wifi daha çok sömürüyor sarjı keza 3g de öyle.

HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
3G gsm'den daha fazla bekleme süresine sahip :D
3G'yi açtıgında mesajlasmazsan,arama yapmazsan yada internette takılmazsan sarjın daha uzun dayanır
:d:
Çünkü 3G heryerde tam sinyal çekmez :aha:

Hocam sanki biraz çelişki var :D

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yav hocam 3G'ye alıp at cebine telefonu daha fazla dayanır sarjın.
Çünkü 3G Gsm gibi yaygın bi aga sahip degil her an heryerde tam sinyal çekmez ve baglantı olmadıgında yani mesaj arama internet kullanımı vs. sarjın daha uzun gider.
Saçma ama böyle yani :D Mihendisler böyle yapmıs :D

HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
Yav hocam 3G'ye alıp at cebine telefonu daha fazla dayanır sarjın.
Çünkü 3G Gsm gibi yaygın bi aga sahip degil her an heryerde tam sinyal çekmez ve baglantı olmadıgında yani mesaj arama internet kullanımı vs. sarjın daha uzun gider.
Saçma ama böyle yani :D Mihendisler böyle yapmıs :D
O zaman 3G akar. Teşekkürler hocam engin bilgileriniz için :D

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yalnııız 2 mesaj atsan gsmdeki 6 mesaja denk gelir :ehe
Attım tabi.Al 3G'ye at cebe :d:

HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Hocam mesaj,arama,internet kullanmayacaksam telefonu hatsız moda alıp cebe atıyım daha mantıklı demi :naughty:

Heeh çeliski orda iste.Ben bunu demek istedim yani pek kullanmıyacagın zamanlar 3G'ye al hiç kullanma demiyorum tabiki :ehe
Ama çoktan çok az dan az gider diyeyim kısaca.

umut681

umut681

Üye
yaw 3 g çekmediği zaman zaten otomatik olarak gsm çekiyor bi anlamı yok. 3 g şarj yer o kadar.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
yaw 3 g çekmediği zaman zaten otomatik olarak gsm çekiyor bi anlamı yok. 3 g şarj yer o kadar.

Senin dedigin çift moda aldıgında oluyo.
Sadece 3G'yi açarsan çekmediginde hiçbir baglantın olmaz.

HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
anılbaran

anılbaran

Üye
3g ıle baglan hayata :D

umut681

umut681

Üye
o zaman sana arandığında ulaşılamama durumu var sadece 3g yapınca.çarşının ortasında 3g nin çekmediği oluyor bazen.

sublieutenant

sublieutenant

Üye
Arkadaş, soruyu kendine sorup doğru cevabı bulmuşsun zaten :ehe ama yorum yapanlar 3G yi nereden çıkarmış onu bilmiyorum..
Soruda genel olarak GPRS geçiyor 3G mi demiyor ki ?? :ehe mantığa göre 3G zaten çift mod olduğundan GPRS ten fazla götürür.
Peki GPS mi GPRS mi yoksa % 50 ekran ışığı mı daha fazla şarj götürür :ehe

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Arkadaş, soruyu kendine sorup doğru cevabı bulmuşsun zaten :ehe ama yorum yapanlar 3G yi nereden çıkarmış onu bilmiyorum..
Soruda genel olarak GPRS geçiyor 3G mi demiyor ki ?? :ehe mantığa göre 3G zaten çift mod olduğundan GPRS ten fazla götürür.
Peki GPS mi GPRS mi yoksa % 50 ekran ışığı mı daha fazla şarj götürür :ehe

Sen konuyu iyi oku bence adam en altta çift moddan bahsetmis bu modlardan birisi Gsm digeri de umts yani 3G :D

[_ATHENA_]

[_ATHENA_]

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]wifi, şebeke bağlantısına göre daha az şarj tüketir. Telefon otomatik olarak şebeke bağlantısını kendi arar. Eğer teliniz GSM modunda ise hemen hemen heryerde şebeke çektiği için fazla şarj yemez. Yani şebeke dalgaları tele geliyor. Ama şebeke dalgası tele net şekilde gelmiyorsa o zaman telefon şebeke araması yapar ve bu da haliyle güç ister. Yani kısaca şebeke dalgaları tele rahat şekilde geliyorsa az enerji tüketir, ama tam tersi olursa daha fazla tüketir. Tel çift modda olunca da tel 3G ye önem verir ve devamlı 3G yi arar o yüzden çift modda da fazla enerji tüketir. Benim internetle(şebeke üzerinden), görüntülü konuşmayla işim olmaz diyorsa GSM modunu seç[/SIZE][/COLOR]

HakaN-06

HakaN-06

Üye
    Konu Sahibi
[COLOR=""][SIZE=""]wifi, şebeke bağlantısına göre daha az şarj tüketir. Telefon otomatik olarak şebeke bağlantısını kendi arar. Eğer teliniz GSM modunda ise hemen hemen heryerde şebeke çektiği için fazla şarj yemez. Yani şebeke dalgaları tele geliyor. Ama şebeke dalgası tele net şekilde gelmiyorsa o zaman telefon şebeke araması yapar ve bu da haliyle güç ister. Yani kısaca şebeke dalgaları tele rahat şekilde geliyorsa az enerji tüketir, ama tam tersi olursa daha fazla tüketir. Tel çift modda olunca da tel 3G ye önem verir ve devamlı 3G yi arar o yüzden çift modda da fazla enerji tüketir. Benim internetle(şebeke üzerinden), görüntülü konuşmayla işim olmaz diyorsa GSM modunu seç[/SIZE][/COLOR]

En mantıklı cevap bu gibi teşekkürler :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt