root ve rom hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mkemalynd

mkemalynd

Üye
    Konu Sahibi
root ve rom hakkında
arkadaşlar android de yeni sayılırım. root ve rom nedir? ne işe yarar? bunları yapmanın karı nedir? ve nasıl yapılır? garanti dışı kalma gibi bir olay olur mu? (tahminimce nokia lardaki hacklemek gibi birşey ama...) bilgisi olanlar lütfen yardım etsin...

PriZm

PriZm

Üye
root nokialardaki hackleme işlemine deniliyor

rom ise nokialardaki modifiyeli firmwareler yani cfw

bunların her ikiside teli garanti dışı bırakır.ama yedek alıp geri yüklersen sorun olmaz:)

mkemalynd

mkemalynd

Üye
    Konu Sahibi

bunların her ikiside teli garanti dışı bırakır.ama yedek alıp geri yüklersen sorun olmaz:)

nokia dan aliskin olduğum şeylermis. Teşekkürler. Bir de telefona ne artıları var onu yazsan tam süper olur :)

msahin061

msahin061

Üye

arkadaşım benim telefonum xperia x10 mini pro.
söylediğin şekilde yedekleme yapıp sonra geri yükleyerek custom romdan orjinal roma dönebilir miyiz.
yani custom rom yükledik kullanıyoruz, telefondan yedeği geri yükleyerek orjinal roma dönebilir miyiz.

PriZm

PriZm

Üye
arkadaşım benim telefonum xperia x10 mini pro.
söylediğin şekilde yedekleme yapıp sonra geri yükleyerek custom romdan orjinal roma dönebilir miyiz.
yani custom rom yükledik kullanıyoruz, telefondan yedeği geri yükleyerek orjinal roma dönebilir miyiz.
evet:) ama clockworkmod ile yedek alman gerekiyor bu işlere bende yeniyim ama çabuk çözdüm:)

jearh

Üye
Ya arkadaşlar ben xperia x10 kullanıyorum android 2.3.3 işleetim sistemli. Bu lanet telefonu bi türlü root yapamadım bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt