OmegA™ v4.6 Ultimate Final C6v40 Port 5800 | 5230 | 5530 | X6

Sponsorlu Bağlantılar

mehmet_anil

Üye
sensör çalışmıyor :S

----------Eklendi @ 16:13:37 ---------- Yazıldı @ 15:58:29 ----------

sensör çalışmıyor :S

Hallettim şimdi ayarlardan sensör ayarlarına girdim ayarladım. Harika yapanların eline sağlık teşekkürler.
 


Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Performans ve kinetik kaydırma iyi degil artı bazı temalarda share online kısmında bluetooth simgesi çıkmasına ragmen accel switch islemi görüyor ! Efektide hiç begenmedim açıkçası.Ufak tefek oynamalarla harika hale gelebilir biraz üzerinde oynadım ve harka sekilde kullanıyorum :oke:
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kendinize göre özelleştirmeniz size kalmış. Bu CFW genele hitap ediyor o yüzden bir oynama yapamam. Piyasadaki modlarla istediklerinizi elde edebilirsiniz.

Sensörleri çalışmayanlar, ayarlardan etkinleştirmeyi denesinler. Bazıları çalışmıyor bazıları çalışıyor diye rapor ediyor. Bazı kişilerde önce çalışmadığını söyleyip, ayarlardan sensörleri etkinleştirince çalıştığından bahsediyorlar.
 

brk3535

Üye
Jaf "Flash files are corupted or missing..." şeklinde hata veriyor.Sadece Omega v4.5 Final de bu hatayı alıyorum başka fw ler sorunsuz yükleniyor.Ayrıca PPM yanmıyor.Problem nedir sizce nerde hata yapıyorum.
 
okan1100

okan1100

Üye
Dün yükledim çok güzel olmuş bu ilk denememdi ve sorunsuz flashlandı.
Yalnız senin verdiğin "Symbian uygulama pakedi"nde Quick office 6 ile Adobe Reader v2.5 i yüklerken sertifika hatası veriyor ve hafıza kartını çıkarıyor, yani kartla olan bağlantıyı kesiyor.dosyaları görebiliyorum ama açmaya kalkınca dosya bozuk diyor. onun haricinde diğer uygulamalarda sorun yok.
Ayrıca ana ekranda ikinci ekran boş ve hiçbir şey eklenmiyor. sadace göster gizle seçeneği var.
bunlar için bir yama varsa yükleyebilir misin.?

Not: 5230 v50.0.001
 
superize

superize

Üye
teşekkürler eline sağlık çok güzel oldu 52.0.007 içinde hazırlaman :) şimdilik memnunum bi sorun bulursam mutlaka yazarım. fakat CFW sonrası işlemlerinde yüklemesi zorunlu symbian bileşenler yazmışsın bunları herhangi biyerden mi indirecez yoksa link felan varmı bunuda paylaşırsan sevinirim.
 
Byr4m

Byr4m

Üye
5800 PPM Smnük V20 Dosyası Nerde :S
 

Quakespq2

Üye
CFW yükledim öncelikle böyle güzel hazırladıgınız için teşekkür ediyorum ama herşeyi dediğiniz gibi yaptım herşey sorunsuz çalısıyor ama tek sorunum ram ın 40 mb dan yukarı cıkmaması operayı sılmek zorunda kaldım bu nedenle resımlerde geçişler çok iyi kamera kalitesi de iyi gorunuyor işte tek sorunum ramle onun nedenını anlayamadım ılk açtıgımda 54 du daha da 40 ı geçemedi,3D Fotograf goruntuleyici sanırım ramden dolayı açılmıyor sanırım,Bu rame bir çare bulamazmıyız ?
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
RAM sorunun sebepleri C6V40 ile gelen yeni bileşenlerdir. Bunları kaldırınca RAM konusunda oldukça yüksek bir değer elde edebiliyoruz. Örneğin, ses komutları ve dokunmatik tuş kilidini telefonun açılışından kaldırabiliyorum. Böyle yapınca 5230'da 78 MB RAM elde edebiliyorum (max). Ama bu tür bileşenlerde gerekebiliyor. İsterseniz kendiniz kaldırabilirsiniz.

JAF ta eksik dosya hatası alanlar doğru versiyonlu CORE ve ROFS2 indirdiklerini kontrol etsinler.

Yüklenmesi zorunlu bileşenlerin linki konuda mevcut.

Symbian uygulama yüklerken "Dosya bozuk" hatasını bende aldım. Telefona hard format atınca düzeldi.
 

CyBeRKHaN

Üye
MÜKEMMEL BİR FİRMWARE YALNIZ USTADIM SENSÖRLER 10282df0.txt DOSYASI İÇİNDEKİ 0x3 int 3 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData yazan yer 0x3 int 7 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData olacak bazı telefonlar sensör çalıştırmıyor yoksa emeğine sağlık...
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
MÜKEMMEL BİR FİRMWARE YALNIZ USTADIM SENSÖRLER 10282df0.txt DOSYASI İÇİNDEKİ 0x3 int 3 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData yazan yer 0x3 int 7 0 cap_rd=alwayspass cap_wr=WriteDeviceData olacak bazı telefonlar sensör çalıştırmıyor yoksa emeğine sağlık...

Teşekkürler bilgi için. Yüklenebilir SIS dosyasını yama olarak konuya ekleyeceğim. Böylece sensörü çalışmayanlarda sorunsuz çalıştırabilecek flash atmadan.


----------Eklendi @ 15:48:14 ---------- Yazıldı @ 15:42:23 ----------

"Sensörleri çalıştırma yaması" konuya eklendi. Yalnız çok büyük farklar olmadığından bu yamada sensörleri çalıştırmayabilir.
 

bjk190319033

Üye
Beyler 5800a cfw yuklemek icin sadece jaf programında yaptıklarımızımı yapıyoruz yoksa onun oncesinde telefonun icerisine 1-2 bişeyler atıyormuyuz ?
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Konudaki kurulumdan başka yapmanız gereken ekstra birşey olsaydı yine konuya eklerdim.
 

CyBeRKHaN

Üye
Sensörler kesinlikle çalışacaktır bundan emin olabilirsin. :))) bende sade cfwyi yükleyince çalışmıyor ama bu yamayla çalışıyor...
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
OmegA CFW'si hakkında bir yorumda bulunmak istiyorum:

Ben bu CFW yi geliştrimek istediğimde ortalıkta düzgün çalışan Türkçe 5230 C6 portları bulunmamaktaydı (5230 v50 için). İşe madem ki güzel şeyler oluyor, bu yenilikleri kendi telefonuma katmak için başladım. İlk olarak sadece kendi telefonuma yüklediğim PARS CFW sini geliştirdim. Fakat hata ve eksikleri ve bunların kronikliği yüzünden sıfırdan bir yazılım geliştirmeye karar verdim.

OmegA ismini, bir akrabamın iş yerinin isminden esinlenerek yazılıma koydum. Bu iş yerinde herşey helal yolla yapılıyor ve helal kazanç elde ediliyordu. Benimde yazılım bu yolda ilerlesin aynı ismi yazılıma koydum.

OmegA CFW'lerini sıfırdan daha 5230 v40'lı versiyonlardayken geliştirmeye başladım. En sonunda güzel versiyonlar çıktı ve yayınladım. Bunlardan biri OmegA v3.1 idi. Ardından Nokia S60v5 işletim sistemli cihazların yazılım versiyonlarını güncelledi ve bir çok yenilik kattı. Buna 5230'un v50'si ile C6'nın v40'ı dahildi. Bundan sonra OmegA v3.1'i olduğu gibi v4.0 BETA olacak şekilde Nokia 5230 v50 içine attım. Ardından yeni hatalar ve eksikler ortaya çıktı.

İşte tam bu noktada, adam gibi tertemiz bir CFW çıkarmaya karar verdim. Çünkü Nokia S60v5'ler için bir sonraki güncellemeyi eğer yapacaksa uzun bir süre sonra yapar düşüncesiyle, yani artık güncelleme gelmeyecek düşüncesiyle herşeye sıfırdan başladım. Özellikle C6 işletim sisteminin portu üzerine yoğunlaştım.

Yeni C6v40 portu çok daha kararlı bir yapısıyla geldiği için, orjinal portu bile neredeyse hatasız idi (bir önceki C6v20 versiyonuna göre tabii ki). Bu sayede hataları gidermek kolay oldu. Üzerine yeni eklentileri eklemek için beklemeye ihtiyacım oldu. Çünkü henüz ortalıkta güzel C6v40 modları bulunmamaktaydı. Bu süre içerisinde CFW yi test ettim.

En sonunda güzel modlar çıkmaya başladı ve yazılıma ekledim. Test ettim. Üst üste OmegA v4.0 BETA ları ile hataları başkalarının gözüylede görme yoluna gittim. Hatalar OmegA BETA 2'den sonra rapor edilmeyince hatasız sürüme ulaştığımı düşündüm. Böylece hem herkesin kullanabileceği işlevde hemde kalitesinden ödün vermeden CFW'nin Final versiyonunu çıkardım. Sonuç olarak Final versiyonu hakkını veren gerçekten geliştirilmiş bir CFW idi.

Sonradan kullanıcıların yeni istekleri çıkmaya başladı. Sadece 5230 için değil, başta 5800 sahipleri olmak üzere neredeyse tüm S60v5 işletim sistemine sahip üyeler CFW'nin kendi telefonları için portlanmasını istedi. Bu istekler kolayca yerine getirilebilecek istekler değildi. Bu yüzden CFW'nin portlanmasını isteyen kullanıcıların artmasını bekledim. En sonunda konuya 5230 kullanıcıları dışında herkes istek yazmaya başlayınca diğer cihazlar içinde kolları sıvadım.

Başta 5800 için olmak üzere tüm cihazların orjinal FW'lerini ve C6v40 portlanmış FW'lerini indirdim. Tüm bu FW'leri kullanarak, her cihaz için sıfırdan modlamaya gittim. Yaptığım işin ciddi olduğunu biliyordum. Test edebileceğim cihazlarda olmayınca hatasız modlamalar yapmaya gayret ettim. Her cihaz için ayrı ayrı Türkçe yama, hata giderme modlarını yaptım. Eninde sonunda diğer cihazların OmegA CFW'leri hazır duruma geldi.

Son olarak, aynı versiyonu tekrarlayıp sadece yeni telefonlara aynı versiyonlu CFW yi çıkarmak yerine bir üst versiyon çıkarmayı düşündüm. Fakat bu düşünce biraz daha tehlikeli ve daha uzun uğraş gerektiren bir düşünce tipiydi. Fakat ben "Yabancı forumlarda yapılan CFW'lerden bazıları neredeyse tüm S60v5 cihazları için yapılıyorken, ben neden durayım ki?" OmegA v4.5'i çıkarmayı düşündüm. Yeniliklerinide ekledim. Yeni modlamaları, hata gidermeleri artık 4 cihaz için ayrı ayrı yapmak zorundaydım.

Cesareti veren üyeler idi. Emeğe saygı duyan, her mesajlarında beni mutlaka destekleyen üyeler sayesinde kararlılıkla ve asla geri dönmeyi düşünmeden OmegA CFW'si için hem v4.5'i hem de 4 cihaz için ayrı ayrı yazılım yayınlamayı başardım. Diğer telefonlara ait CFW leri, kendi telefonlarında test etmediğim halde hata raporu almamam, çıkan CFW'nin kalitesini gösteriyordu.

---

İşte burada bahsetmek istediğim bir nokta var: Ben bu işe böyle koyuldum. Google, DailyMobile, PNHT, bazı fransızca/rusça yabancı forumlar, bazı üyeler, MaxiCep, CepPusula, CepMod gibi siteleri kullanarak dev bir mod arşivi oluşturdum. Bunları tek tek test edip CFW ye ekledim. Fakat çekemeyenler herzaman ki gibi oldu. OmegA'nın dinamik yapısına yetişemeyen SUNRISE gibi CFW'ler özellikle MaxiCep forumda söndü gitti denebilir. SUNRISE'ın konusu MaxiCep'e OmegA'nın konusundan neredeyse 1 ay önce eklenmesine ve aşırı övülmesine (özellikle EFSANE CFW denmesi) rağmen OmegA herkes tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı ve cevap sayısı herzaman önde oldu. Cevap sayısının bu denli değerli olmasının sebebi, CFW'nin ilgi çekme değerini göstermektedir. Ayrıca konuyu beğenenlerin sayısıda OmegA'da konunun açıldığı güne kıyasla en yüksek orana ulaştı. Burada tüm üyelere teşekkür ediyorum.

İşte bu denli ilgi gören OmegA CFW'si yüzünden forumdaki bazı kendini bilmezler, benim modları çaldığımı iddia ettiler. Üzerine konu açıp "Son söz" şeklinde duyurdular. Konuya kendim 1. cevap olarak " Çalıntılara karşı çıktığımı" belirttiğim halde bana "Hırsız" damgası vurdular. Dün, 1 hafta önce, 1 ay önce indirdiğim modun hangi siteye ait olduğunu, indirdiğim zaman not almasam nereden hatırlayacağım? Sonuçta bir arşiv oluşturuyorum ve böyle notların gereksiz olduğunu biliyorum.

Ardından SUNRISE'ın yapımcısı NomadCRY konusunu "ilgisizlikten, hataların bildiriminden" dolayı kaldırmaya kalkıştı. Efsane CFW dediği yazılım nasıl olurda hata içerebilir düşüncesindeydi. Çünkü efsaneler kusursuzdur. OmegA ise MaxiCep'te en sevilen CFW lerden biri olunca bir nevi kıskançlık sonucu böyle bir girişimde bulunduğunu düşünüyorum NomadCRY'in.

Benim yüzümden olduğunu düşündüğüm ve sizlere düşüncelerimi aktardığım gibi olayların geliştiğini düşünüyorum. Beni hırsız olarak düşünenleri şiddetle kınıyorum ve güya "çalanlara ahirette hesap verecek" diyenlerden hesap sormayıda bilirim. Ben olayları ve kişileri Allah'a havale ediyorum.

---

Benden "son söz" gibi şeyler duymayacaksınız. Desteğimi kesmeyeceğim. CFW'yi kendim nasıl kullanıyorsam aynen buraya aktaracağım. Sağlıcakla kalın.
 
one2one2

one2one2

Üye
guzel calisma tebrikler ;)
 
turko9999

turko9999

Üye
hocam şimdi biz herhangi c6 widgetini kurabiliriz tele dimi?

ha bir de şimdi bunu kurunca tel komple açık ,olcak yani sertifika filan uğraşmıcaz öyle mi?
 

sphynx33

Üye
4 kere farklı sunucularda indirdim 5230 50.01 için olan dosyaları ancak jaf ta ppm ışıgı bir türlü yanmadı baska fwler deniyorum sorun yok. Su anda v4 kullanıyorum gelen aramada kasma ve ufak tefek sorunlar var onları da yasamamak için v4.5 yuklemek istiyorum ancak ppm olmuyor bu sorunu yasayan baska arkadaslarda varmıs. yokmu bunun bir cozumu??
tesekkurler fw için cok kullanıslı guzel olmus...
Bir de Jaf da use ini sectikte sonra fw versiyon olarak vietnam gorunuyor...
 
turko9999

turko9999

Üye
ya bunun ikinci ev ekranına niye içerik eklenmiyor
 

yunus4366

Üye
ben de yükledim kullanıyorum. çok güzel bir çalışma teşekkür ederim.
bence de ikinci ekranda neden içerik kullanamıyoruz. çok araştırdım bulamadım. acaba yüklenemiyormu.
 


Üst Alt