nokia 5800

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
nokia 5800
Öncelikle merhaba. Çok fazla tartışılan karmaşık bir telefon bu 5800. Çoğu kişinin sorunu dokunmatik ama şükür ki benim sorunum o değil. Benim sorunum şarj. Çok az gidiyor bu telefonda. Yaklaşık 1 aydır buna çözüm arıyorum. Bakmadığım konu kalmadı. Yazılan her şeyi denedim(çift moddan çıkar, ışığı azalt vb. hepsini) ama nafile. Ben telefonu 2.el aldım sanırım sorun orda yani ilk sahip bataryayı öldürmüş. Tüm özelliklerden feragat etmeme rağmen olumlu sonuç alamadım ve son olarak yeni batarya almaya karar verdim. Bu konuyu açmamın sebebi ise bir kardeşim çıkar da "şu programı kur, fazla şarj harcayan uygulamaları kapatır bu" der belki diye düşünmemdir. Konu kapatılabilir ama ben diğer konuları yeterli görmedim. Ya da kadar kişinin sorunu olan şarj konusuna bir abimiz çözüm getirsin :) . Oh gece gece içimi döktüm :)

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Bence sen yeni bataryanı al mis gibi kullan kardesim.
Cfw islerinden anlıyorsan sana birde batarya modu atarım 3-4 güne kadar gider normal kullanımda sarjı
:good:

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
Sonuç o olacak zaten :) orjinal almalıyım değil mi ? Bu cfw'yi de daha önce duymuştum ama kullanmadım hiç :)

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Orjinal alman daha iyi olur.
Cfw'de sistem dosyalarına mudahele yapılabiliyor ve getirisi çok efektler temalar arayüzler falan tamamen degisebiliyor.

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
peki usta ben tatildeyim malum bayram :) evime dönünce alayım orjinal bataryamı , kurayım cfw'yi :) yetti artık bu şarj sorunu :)

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Aynen öyle en iyisi.
Bana ulasırsan yardımcı olurum cfw konusunda
İyi bayramlar simdiden..

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
tabiki ulaşırım çok teşekkürler. Size de iyi bayramlar

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
yine tek başına halletmişsin gökhan :D:alkis

!HaYaLeT!

!HaYaLeT!

Üye
cfw yi anlatır mısınız biraz? ben kullanmak istiyorum. benimde bu şarjdan dolayı yüzüm gülmedi hiç..

anılbaran

anılbaran

Üye
cfW Atınca şarj daha cabuk bitiyo ki max 1.5 oda niye bir sürü performans modu uyguluyoz

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
cfwnin ne olduğunu biliyorum ama kullanmadım, dikkat ederseniz şarj ile ilgili cfw atarım dedi genel bir cfw değil :) yani şarj götürür mü bilmem :) zaten 1.5 gün şarja hasret kaldım :)

cCc Maxcı cCc

cCc Maxcı cCc

Üye
Cfw:Sistem telefon modifikasyonu gibi birşey demektir.
5800 a en önemli bana göre cfw c6 mode larıdır.
Orjinal batarya alman daha mantıklı olacaktır.
5800 cfw siz kullanılması zaten zor oluyor.
Cfw heryönden iyidir.

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
Ben de öyle düşünüyorum teşekkürler :)

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Cfw'de batarya modları var ve kullanılan akım falan ayarlanabiliyor.
Ekran yenileme yani fps olayı düsürülüyor ve sarjdan tasarruf saglanıyor.

----------Eklendi @ 16:04:21 ---------- Yazıldı @ 16:01:29 ----------

cfw yi anlatır mısınız biraz? ben kullanmak istiyorum. benimde bu şarjdan dolayı yüzüm gülmedi hiç..

Arkadas öncelikle sorunun direkt bataryadan kaynaklı olabilir.
Yeni bir batarya aldıgında sorun devam ederse telefondan da kaynaklı olabilir.
Cfw'ye uygulanan mod sadece belli bir derece tasarruf saglar ama batarya ölmüsse diriltemez tabi.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
bataryanın çok gitmesini isteiyorsan,ekran parlaklıgını en düşügüne ayarla(gözün bir süre sonra alışır),internete telefondan girmemeye çalış.internet de çok fazla şarj yer.arka planda kalan uygulamaları kapatmak amaçlı taskman yükle(kill me tavsiyemdir)birde sabahleyin yine bi aio patch programı buldum,bunda digerindeki özelliklerin bir kısmı ve yeni özellikler var.yeni özelliklerin içinde şarj modu vardı,şimdi onu deniyorum eger başarılı olursa 1-2 güne burada paylaşırım.

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
bataryanın çok gitmesini isteiyorsan,ekran parlaklıgını en düşügüne ayarla(gözün bir süre sonra alışır),internete telefondan girmemeye çalış.internet de çok fazla şarj yer.arka planda kalan uygulamaları kapatmak amaçlı taskman yükle(kill me tavsiyemdir)birde sabahleyin yine bi aio patch programı buldum,bunda digerindeki özelliklerin bir kısmı ve yeni özellikler var.yeni özelliklerin içinde şarj modu vardı,şimdi onu deniyorum eger başarılı olursa 1-2 güne burada paylaşırım.

Battery extended programı var diye biliyorum aynı program sanırım?
Basarılı olursa paylasırsan faydalı olur
:oke:

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Battery extended programı var diye biliyorum aynı program sanırım?
Basarılı olursa paylasırsan faydalı olur
:oke:
yok hayır bu battery extended degil.bunda modlar falan oluyor.mesela orjinal yazılım kullananlar sertifikalayıp istedikleri modu seçip yükleyebiliyorlar.mesela fota önbellegini kaldırma,uı graphic modu,hızlı galeri modu,en iyi kinetik scroll ve sensör modları vs... cfwde de kullanılabiliyor.kesin degil ama büyük ihtimal işe yarayacak gibi duruyor.hızlı galeri modunu yükledim o işe yaradı,şimdi de batarya modunu deniyorum.

Gökhan_F9

Gökhan_F9

Üye
Cfw'de benim kullandıgım modlar onlar demekki.
Fota bellek hafıza kazandırır telefona
Grafik modu da fps hızlandırır ama bu mod sarjı daha çabuk bitirir.Orjinal 22 fps'yi 12-15 fps'lere kadar düsürürsek yarar saglar.
Hızlı galeri modu ve kinetik kaydırma bunlarda şarj düsmanı.
Elle tutulur birtek batarya modu var o zaman eger oda basarılı olursa.

mangdaşire

mangdaşire

Üye
Cfw'de benim kullandıgım modlar onlar demekki.
Fota bellek hafıza kazandırır telefona
Grafik modu da fps hızlandırır ama bu mod sarjı daha çabuk bitirir.Orjinal 22 fps'yi 12-15 fps'lere kadar düsürürsek yarar saglar.
Hızlı galeri modu ve kinetik kaydırma bunlarda şarj düsmanı.
Elle tutulur birtek batarya modu var o zaman eger oda basarılı olursa.
ama işte bunun tek farkı flash atmadan uygulanması.yani sis dosyası olarak yükleniyor.bakalım eger yarın ya da yarından sonra şarjım bitmezse işe yaramış demektir.dün gece 11 de şarj ettim,sabah 1 saat falan internet kullandım,modu daha yeni uyguladım şarjın 1 ya da 1.5 gün daha gitmesini bekliyorum.

ahuramazdatr

ahuramazdatr

Üye
    Konu Sahibi
ama işte bunun tek farkı flash atmadan uygulanması.yani sis dosyası olarak yükleniyor.bakalım eger yarın ya da yarından sonra şarjım bitmezse işe yaramış demektir.dün gece 11 de şarj ettim,sabah 1 saat falan internet kullandım,modu daha yeni uyguladım şarjın 1 ya da 1.5 gün daha gitmesini bekliyorum.
Sen kullandığın uygulamayı burdan paylaş da biz de yararlanalım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt